some thoughts, have a certain sound

• פותח הנושא foxx
  • פורסם בתאריך

foxx

New member
some thoughts, have a certain sound

בהרבה תקופות קשה לי להבין את האהבה שבדרך הלוחמים. היא קיימת, קשה להסביר פרדוקסים כמו אלמנט ההתארכות וההשתרשות ביוגה שקיימות במקביל, כך גם האהבה עם מעין אדישות (לא לקחת דברים בצורה אישית) קיימת ב-2 הצדדים. זו אהבה עם מודעות, אהבה עם שלמות (להיות שם עם דברים שקורים מסביב, כאשר האהבה לא מקבלת מענה ואז נשארת צלקת - אז במצב זה האהבה כזו גדולה וטוטאלית - אהבה לכל דבר בעולם, לא נשארות צלקות, צלקות חדשות לא נדבקות טוב וצלקות ישנות נהיות קטנות יותר ואז אתה פתוח לגמרי לאהבה) - אהבה שלא נפגעת. איזון עדין שקשה להשיג. למצוא את הרווח שבין המחשבות, להתמקד בו ואז כמו מגנט נמשכים אל החור השחור, עד שהריק עוטף אותך. כך אנו יכולים להפריד ולזהות בין המחשבות שלנו, לבודד אותן ועל ידי כך לקחת אותם בפרופורציה ולקחת אותם באופן פחות אישי. באותה דרך, אפשר לזהות את הרווחים בין ההתמכרויות שלנו, וכך לזהות ולהפריד אותם, ואז אנו מודעים לכך שבעצם האני מורכב מהמוני התמכרויות שאנו מתעקשים לאמץ בגלל חוסר מודעות לאי חשיבותן ולכך שהן עוצרות בעדנו מלהתקדם הלאה.

ניביני

New member
המשך פראדוקסים

(פוקס, אתב יכול להרחיב בקשר לאלמנט ההתארכות וההשתרשרות?). פראדוקס ש"קשה" לי איתו במיוחד הוא זה. מצד אחד השאיפה למצויינות, הגשמה עצמית, ועוד כאלה שנשמעים כמו הצעת עבודה למכירות ושיווק במדור דרושים :))) . ומצד שני השאיפה בסופו של דבר ליהיות אדם פשוט ביותר, עד למצב של גרגר חול חסר משמעות.

kung fu

New member
תתחדש על הניק ../images/Emo13.gif יותר נקי הניק הזה

אחלה!

kung fu

New member
אולי

לעשות את המיטב של יכולתנו.... אבל להתייחס לכל פעולה כחשובה באותה מידה, ולדעת שהפעולות שלנו אינן מה שחשוב. אין לי מושג מה כתבתי (זה נשפך ממני), אבל אני אשחרר את ההודעה הזאת....שיהיה

foxx

New member
עוד המשך

אני אענה לפי השיטה של קונג פו דבר ראשון ביהדות אומרים שאדם צריך ללכת עם 2 פתקים, אחד בכל כיס - באחד כתוב אני עפר ואפר ובשני אני מלך העולם (או משהו כזה, אני לא ממש בקיא ביהדות למרות שאני מנסה לדעת כי אם לכל דבר יש סיבה ויותר מזה - כל דבר שקרה אני יכול להוציא ממנו את המיטב, אז העובדה שנולדתי יהודי גם יכולה לעזור לי, למרות שכרגע אני עדיין לא מתחבר לזה כל כך אבל אני בדרך). התארכות והשתרשות - עמוד עם ברכיים לא נעולות, יעזור לך להישאר עם רגליים ישרות ולהתכופף קדימה עם הראש לכיוון עם הרגליים עם גב כמה שיותר ישר לכל אורך הדרך עד שאתה מניח את כפות הידיים כל כפות הרגליים/קרסוליים. מנסים פה להרגיש 2 כיוונים במקביל - מצד אחד כפות הרגליים משתרשות אל האדמה (נהיות כבדות יותר ויותר יציבות, כמו עץ שמשתרש אל האדמה וככה הוא יותר יציב) ומצד שני באותו זמן הירכיים חושבות לכיוון האגן ואז אתה מרגיש מתיחה מאחורי הברכיים. אותו דבר אפשר פשוט להניף ידיים לצדדים - כף היד חושבת קדימה אל האינסוף והכמו ירך אבל של היד :) חושב אל הכתף. 2 אלמנטים, שהמחשבה היא שכדי להתקדם קדימה אתה צריך להשתרש אחורה יותר, לא סתם להיזרק קדימה אלא לעשות זאת עם שליטה. בקשר לפארדוקס - אכן יש כזה, אני אנסה להסביר את זה ככה שהשאיפה למצויינות קשורה להחלטיות - יש לך כח רצון וכשאתה רוצה משהו אתה הולך איתו עד הסוף. זה לא אומר שאתה תמיד יודע מה אתה רוצה ושאתה לא מרשה להתמהמה על המחשבות של מה לעשות, אבל מצד שני בדברים מסויימים לטפח גם את כח הרצון, אני תמיד אוהב לטפח במתינות, לאט לאט אבל עם מודעות לכל אורך הדרך. מצד שני - להנמיך את הציפיות, ואז כל דבר שקורה אתה מאושר איתו, כי גם ככה לא ציפית ליותר, ואז אתה גם פחות ופחות נפגע מדברים. והכי חשוב - גם את המתינות יש לעשות במתינות.

אלישיר

New member
../images/Emo3.gif

בעזי"ת אהבה במובן המקובל היא עניין אישי במהות של האחר. בדרך הלוחמים אין עניין אישי במהות של האחר, אלא רק מעקב סביל, כמו חתול שבוחן אותך כשאתה חולף על פניו. ומכל מקום. מטבעו, האדם אמור להיות שמח. בגן העדן. השקיעה לתוך עצמו, היא הדיכאון המושלם. כשאתה יוצא מתוך בית הקברות הפרטי שלך, מייד אתה מתחבר לחדוות החיים. וכשאתה מאיר באורך, גם הסביבה נהנית. כך העולם בנוי. כשהשמש מאירה, היא לא עושה חשבון לאף אחד, היא לא אוהבת ולא רוצה שום דבר בתמורה. היא שמחה כי היא מאירה, ואנחנו שמחים כי היא מאירה. רק, שבמקרה שלך, כמה שהסביבה יותר מאירה, אתה נהנה יותר, שהרי כמו שהיא קיבלה את אורך, כך אתה מקבל את אורה. השמש נמצאת בממשק אחר. ולמרות שכל שעד עכשיו כתבתי הוא הדברים לאשורם, כמות שהם, הרי שיש עוד כאן. והנה עוד דואליות לפניך: השמש חסרת דופי גם היא. לך בעקבות חוש הריח.

התהוות

New member
אין קשר בין אהבה לבין "לקחת אישית"

"לקחת אישית" זה בסה"כ הדרך שבה בייתו/חינכו אותנו...

למעלה