לאחרונה עלתה שאלה בפורום על לימוד SW. מצאתי שרשור מעניין. אמנם לא ממש מלמד SW אבל מראה טוב מאוד מה אפשר לעשות. לא להתבאס! השרשור מראה רמה מאוד גבוהה של שרטוט + המון שעות עבודה. לעניות דעתי הדרך הכי טובה ללמוד SW היא פשוט לשבת ולהתחיל לשרטט
דרך אגב אם כבר הזכרת שוב את הסוליד... ראיתי שיש שם אופציה של אנליזת מאמצים, ניסיתי את זה על איזשהו חלק שבניתי ונראה כאילו האופציה הזו בתוכנה היא דיי בסיסית ולא ממש עונה על מצבים אמיתיים שמתקבלים בחיי היום-יום (הקיבועים ותנאי השפה לא ממש ניתנים לשליטה מכיוון שהאשף שמגדיר אותם דיי בסיסי) האם יש שם אופציה טיפה יותר מתקדמת לקביעה של תנאי השפה? או שהדרך היחידה להגדרת המאמצים והקיבועים היא דרך האשף הזה? תודה. אסף.
מה שאתה צריך זה את Cosmos המלא שם יש יותר אפשרויות גם אנליזות תרמיות , מציאת תדר עצמי אנליזות להרכבות משחק רגישות ל MESH ועוד... האשף נותן טעימה רק מסכנה מהתוכנה
העניין הוא עם תוכנות FEA (וגם תוכנות CFD) הוא שאתה צריך להבין מה אתה עושה ומה אתה מחפש. האשף הוא מאוד פשטני וזה מונע ממך לעשות טעויות באנליזות בכך שהוא מגביל מה אתה יכול לעשות בכלל. הוא מצויין כדי לתת תחושה של מה קורה אבל לא ליותר מזה. כל נסיון לתחמן ו/או להוציא ממנו תשובות יותר טובות נועדו לכישלון. אנליזות חוזק אמיתיות עושים אנשים שמתמחים בזה עם תוכנות שיועדו לזה. בלי הידע הנ"ל לא ממש שווה להתעסק עם תוכנות יותר מורכבות כי לא תגיע לתשובות יותר טובות או יותר מדוייקות. במקום לנסות לשנות את תנאי השפה תנסה לבודד חלק חלק ולבצע אנליזה לכל חלק בנפרד. ככל שהחלק יותר פשוט האנליזה תהיה יותר מהימנה.
יש לי מעט ניסיון עם תוכנות אלמנטים סופיים (nastran/patran) ובגלל זה האשף נראה מאוד חלש. בקשר ללבודד חלק חלק לקחתי את החלק הפשוט ביותר (דגם מתיחה פשוט) והאנליזה הייתה דיי מקרטעת אפילו ממבט ראשון לא ממש מקצועי. אני מבין שגישה ל COSMOS המלא זאת התקנה נפרדת שלא מגיעה עם הגירסא הרגילה של התוכנה?
זה שהוא לא מתיימר להיות יותר ממה שהוא דהיינו כלי מאוד פשוט שנותן לך רעיון לגבי מה קורה מבחינת מאמצים. לעניות דעתי לשימוש תחביבי/טיסנאי זה מספיק בהחלט. לשימוש מקצועי/עבודה אני מעדיף לשלם למישהוא שיודע מה הוא עושה.
לימוד סוליד זה לא דבר ממש קשה, יש גם בתוכנה עצמה מערך לימוד מוצלח. ולא חסר באינטרנט מערכי לימוד, קבוצות דיון, טיפים וטריקים ועוד ... בקשר ל COSMOS - הגרסה הבסיסית ממש חסרת יכולת יחסית לתוכנה המלאה. גיא מרצה ל SW