SO REAL

רננה 18

New member
SO REAL

להלן ציטוט אי-מייל שקיבלתי היום. "אני לא לבד באוטו הקטן שלי. לידי יושב פקיד מס הכנסה ואוכל סנדויץ--בסוף היום הוא יקח 50% מהכנסתי ויפרוש מרוצה לאשתו. לידו יושב פקיד הביטוח הלאומי- הוא כוסס ציפורניים וממתין לרגע בו אוציא 15.5% מהכנסתי ואשלשל לידיו הגדולות. אז יזמזם לו שיר וילך לביתו. במושב האחורי יושבים שלושה- אחד, תורתו היא אומנותו, השני אבטלתו היא מומחיותו ולשניהם אשלם קיצבה נאה בסוף היום בדרך הביתה. ביניהם, יושב צפוף ומכווץ- אחמד לו 9 ילדים והוא רוצה את החלק שלו כמו כולם. גם לו אתן באהבה. לאוטו שלי נצמדה רנו לבנה ובפנים יושב עובד מהמיגזר הציבורי- עם פרישתו אתן לו פנסיה תקציבית עד 120 -למה לא? וכרגע, עקף אותי ג´יפ נוצץ- אותו קניתי מכספי לנגיד הבנק, לימי קור ושלג. למה לא? לא מגיע לו? והנה שיירת מכוניות היורדות לים המלח ובהם עובדי מדינה היוצאים לימי השתלמויות על חשבון משלם המיסים כי התקשי"ר מחייב אותם.למה לא? הרי שם מלמדים אותם להיות אדיבים. נחמדים. בסוף היום אני חוזר הביתה. הילדים רוצים סרט. המבורגר. נעליים או חולצה.. אבא שלהם עובד ומרויח יפה. לא מובטל. לא מרובה ילדים. לא זקן. לא חולה. גאה ומאושר אני מספר להם על כל אלה שנסעו אתי ולידי הבוקר. ילדי היקרים זזים הצידה- הם יודעים שכסף ממני הם לא יראו.... ומה אנחנו עושים עם זה? מקטרים וממשיכים!!"

zoharj

New member
לגזור ולשמור ../images/Emo45.gif

מבטא רגשות של רבים מהמעמד הבינוני הנושאים בנטל. ---------

זויות

New member
../images/Emo45.gif

אהבתי כשקראתי. כשמתבוננים בנושא ללא משוא פנים ומעבירים ביקורת גם על המגזר הציבורי וגם החרדי וגם הערבי וגם וגם... מנקודת מבט אישית ואנושית, כולם יכולים ליהנות כשהם קוראים.

פלסטיק

New member
כמעט נכון - יש פה משהו צורם

פשוט פקיד מס הכנסה ופקיד ביטוח לאומי הם אנשים שעובדים למחייתם, לא יושבים ואוכלים סנדוויצ´ים ומתבטלים. הם לא אשמים בזה שאנחנו משלמים 60% מיסים. לגבי השאר יש לי כמה הערות אבל מכיוון שרוח הדברים הכללית נכונה לא אקלקל

למעלה