snapping hp

• פותח הנושא bmor
  • פורסם בתאריך

bmor

New member
snapping hp

שלום, אני נערה כבת 19 .מגיל צעיר היו לי "קליקים" בהליכה ובתנועה באגן וכשניגשתי לרופא אורטופד בצעירותי נאמר לי שככל הנראה הכאבים נובעים מגדילה ושאם בגיל מאוחר יותר הכאבים יחזרו עלי לשוב לבדיקה אורטופדיץ. הכאבים עדיין ישנם ואף מקשים על הליכתי ואינני יכולה לתפקד באופן מלא ולעסוק בפעילות גופנית כמו בעבר.היום נבדקתי אצל אורטופד לאחר כאבים עזים בצד ימין בראש האגן המקשים על הליכתי ותנועתי. והוא הפנה אותי לצילום שבו הובחן: SNAPPING HP והסתייגות בשוליים הלטרליים. ברצוני לדעת מה זה אומר? מה ההשלכות המינימליות והמקסימליות מהמגבלה הכי מזערית להכי מהותית ש SNAPPING HP יכול לגרום? לאיזה מצב הכי חמור של כאבים יכול להגיע ההבחנה הזו? קשיי הליכה? מגבלות תנועתיות? ומה הטיפול? האם קשיי ההליכה נובעים מכך? בתודה מראש.

פרפרזה

New member
snapping hip

איזה צילום עשו לך? כיוון שלמיטב ידיעתי לא ניתן לראות פתולוגיה כזו בצילום רנטגן רגיל. מדובר במצב שבו גיד מסויים באיזור הירך (או בצד או בחיבור לאגן (קדמי בד"כ) הגיד מתחכך בבליטה גרמית (חלק מהעצם) בזמן תנועה. אין ממש טיפול לתופעה עצמה, אלא יותר לדלקות מקומיות שיכולות להיווצר, ו/או מעקב, כדי שלא יהיו שינויים אחרים. לרוב רופאים לא מסתפקים בצילום רנטגן בלבד, אלא גם באבחנה קלינית (בדיקה פיזית), ומראיון עם המטופל.

simonltz

New member
שאלה נוספת בנושא.

רציתי לדעת עד לאן יכולה התופעה להגיע? האם ישנה האפשרות להתדרדרות עד לכדי מצב של פגיעה ממשית ביכולת ההליכה התקינה? (בשבוע האחרון מאד קשה לי להזיז את הרגל הבעייתי, משהו שעדיין לא סבלתי ממנו...) אציין כי אני חיילת, והרופא האורטופד שטיפל בי לא ממש "השקיע" באבחון והסתפק בצילום בלבד.. מחר אני אמורה לגשת למרפאה צבאית להמשך טיפול והייתי שמחה לקבל המלצות לגבי צורת הטיפול הנכונה לבעיה, כדי שאוכל לדרוש אותה מהרופא המטפל.. בנוסף האם התופעה יכולה לגרום גם לכאבי גב/ברכיים?

פרפרזה

New member
בד"כ אין משמעות קלינית לתופעה

הטיפול הוא לרוב שמרני: שימוש בתרופות נוגדי דלקת, או הזרקה מקומית של סטרואידים. (קורטיזון), יש גם מקום לטיפול פיזיותרפי, שם ניתן ללמוד לחזק את השריר שהגיד שלו יצר את הבעיה, לבדוק האם תזמון השרירים והאיזון ביניהם נכונים וטפל בבעיה. מבחינת קושי בהליכה, כנראה שזה פונקציה של כאב, או דלקת שהתפתחה. לא אוכל לומר לך מכאן, עד שלא יבדוק אותך רופא. מהספרות אני יודעת שבמקרים קיצוניים קיים טיפול ניתוחי, אני מציעה שנמתין לתשובתו של ד"ר קרסין בנושא זה.

Snapping Hip

מדובר במצב בו נשמע רעש מאזור מפרק הירך בשל התקלות של אחד המבנים שם. יכולה להתפתח גם דלקת מקומית. המצב לא מסוכן אך יחכול לגרום להגבלה תפקודית בלש הכאב. מטופל תרופתית, אך יכול להגיע גם לניתוח.

למעלה