SmartPilot X-5 Wheel Autopilot

cynter

New member
SmartPilot X-5 Wheel Autopilot

לכולם שלום האם משהו התקין הגה אוטומטי מסוג זה? האם הוא מומלץ? כיצד נעשית ההתקנה על ההגה? ההגה מיועד לסירה 48 פיט אך שוקלת רק 6 טון. מפליג עליה שיט בודד שזקוק להגה בזמן הרמה והורדת מפרשים או כשהוא יורד לשרותים וההפלגות בתוך מיפרץ לא בים פתוח ולא אוקינוס.

gb228

Active member
לא מכיר ספציפית את הדגם הזה

אבל הוא נראה כדגם המשך ל ST4000+ שמותקן בסירה שלי (ממש אותו הדבר חיצונית, כנראה כמה שיפורים קלים פנימיים). אני קניתי את הסירה עם הגה זה כבר מותקן. הוא עושה את העבודה, אבל הוא קצת רועש ומרגיש קצת "פלסטיקי". לו הייתי מחליף הייתי עובר לאחד עם קשר ישיר לדף ההגה ולא עם חיבור לגלגל ההגה (ד"א יש לריימרין דגם פנימי שעובד עם המחשבים הפשוטים יותר שלהם). לפי המפרט ההגה אמור להתאים לסירה עד 7.5 טון, אבל אני חושב שגודל הסירה קצת גדול בשבילו. אני מניח שכשהם מציינים משקל זה על פי ממוצע של סירות טיפוסיות (דבר שמציב אותן באיזור 35 רגל פלוס/מינוס), אבל זה לא רק עניין של משקל, בים ורוח גבוהים מהצד פועלים על סירה של 48 פיט כוחות גדולים בצורה משמעותית מאלו שפועלים על אחת של 36 פיט, אז ייתכן ובים חלק ורוח קלה הההגה יעשה את העבודה ללא בעיה, אבל כשהם יעלו זה עלול להיות "גדול עליו".

Alex33

New member
לפי נתוני היצרן, הייתי אומר שזה קצת גבולי..

כי אכן הוא מיועד לסירות עד 7500 ק"ג, מחליף להגה מהסידרה 4000 המוכרת הקודמת.. אבל היצרן מוסיף שלוש הערות חשובות שהייתי מציע להתחשב בהן : 1. זהו משקל של הסירה כאשר היא עמוסה במלואה. 2. היצרן אומר שההבדל בין סירה ריקה לסירה עמוסה לגמרי הוא כ 20% ... 3. המלצה שלו שכאשר המשקל גבולי, לקחת דגם חזק יותר.. גם..מנסיון אישי שלי עם הגאים של יצרן זה ( כולל מנוע חשמלי של הגה ש"נשרף" תוך כדי שימוש לאחר אורך חיים של כ 200 שעות עבודה.. )..בהחלט רצוי לקחת זאת בחשבון.. 48 פיט- 6 טון.. בלבד..? זה החלט לא משקל מקובל של סירה כה גדולה, אלא אם ריסרית או בעלת נתונים לא קונבנציונליים..וזה בוודאי המשקל הריק שלה.תוסיף לזה 20%..ואתה בגבול מגבלות היצרן להגה זה. דווקא עבור שייט המפליג לבד בסירה כה גדולה..הייתי לוקח מקדם בטיחות גדול יותר, עניין של בטיחות..

cynter

New member
הגה אוטומטי

הכן כן זהו נתון היצרן לסירה ריקה אך אין בסירה ציוד מים וסולר ביותר מ 500 קילו. נכון שההגה גבולי לסירה אך זו סירה מאוד יציבה תורן יחסית נמוך מפרש אחד רק ראשי ומנור כמו של גלשן רוח וקיל עמוק . בנוסף הוא מפליג רק במפרץ סאן פרנסיסקו יש כאן רוחות חזקות וזרמים חזקים אך אין גלי ים. גם המנוע שמותקן בסירה הוא 28 HP שזה מנוע קטן מאוד לסירות בגודל כזה והוא ממש מספיק. עד היום במשך שנים הוא פשוט נעל את ההגה בזמן הרמה והורדה של מפרשים. תודה לכול העונים

למעלה