Small Potatoes

• פותח הנושא 1Shir
  • פורסם בתאריך

1Shir

New member
Small Potatoes ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

הפרק גרם לי להעלות את השאלה הבאה לכולנו: מה אתם חושבים היה קורה אילו אדם אחר היה מחליף אתכם בלהיות אתם, כפי שאדי ואן-בלאנדט עשה למאלדר? מה הוא היה עושה אחרת מכם? מה הוא היה משפר אצלכם? מה הוא היה עושה יותר טוב ממכם? (מתחיל עם סקאלי, למשל..) או לעומת זאת, מה הוא לא היה מצליח לעשות טוב כמוכם? (למשל, לאיית נכון FBI..) האם היה מתברר שיש לכם המון פוטניציאל שאתם לא מממשים ואתם מעין "לוזרים מבחירה"?.. או שהיה מתברר שאתם באמת לוזרים שלא מבחירה?.. או שבכלל היה מתברר שאתם מממשים יופי את היכולות שלכם בצורה מספקת בכל תחומי החיים?.. או שאפילו מצליחים להתעלות מעל היכולות שלכם?..

E V Tooms

New member
שאלה מעניינת מאוד.

חשבתי על זה, ואם כך: "מה הוא היה משפר אצלכם?"/"מה הוא היה עושה יותר טוב מכם"? לא מעט. כמעט הכל מלבד הדברים שמונחים בסעיף הבא. "מה הוא לא היה מצליח לעשות טוב כמוכם?" לברבר שעות על גבי שעות, ללא הפסקה, על דברים מסוימים שאני מעריץ - נראה אותו מנסה. זה כישרון אמיתי, לברבר ללא סוף.. אי אפשר ללמד אותו, או שיש לך את זה או שאין לך את זה. בהיבט של יכולות חיוביות יותר, אני יכול להניח שאדם שמנסה לחקות אותי או להחליף אותי לא יהיה מסוגל לכתוב כמוני (לא שאני מוכשר בכתיבה או משהו, אבל חיקוי מוצלח של סגנון כתיבה הוא חיקוי של נפש הכותב.) מבחינת "האם אני לוזר מבחירה" ו"האם גלום בי פוטנציאל" - Time will tell. שאלה מעניינת ביותר, מצטער שלא התייחסתי ביתר העמקה, זו השעה.

skooby

New member
מממ....

קשה ליהות אני, אותו אדם היה צריך לקבל ממני רשימת הוראות בעובי של ספר טלפונים!!!
אולי אם הוא היה לומד אותי היה מצליח לחקות חלק מהתנועות גוף שלי, צורת דיבור וכ'. אבל נראה לי שהוא לא היה מצליח לשכנע. כי האישיות זה הרבה מעבר לדברים טכניים, זה מה שמקרינה הנפש של הבן אדם ולזה אין חיקוי ואין תחליף. בכל זאת נראה לי שתשעים וחמישה אחוז מהאנשים היו מחליפים אותי היו מצליחים לרוץ יותר מהר ממני,חחחחחחחח. בעצם עדיף שיחליף אותי מישהו עם רשיון נהיגה, שאם כבר אז כבר, יעשה את הקניות בסופר במקומי, חחחחחחחחח

Gilliana

New member
אני מסכימה עם כל מילה

סביר להניח שאם מישהו היה מחליף אותי היו מרגישים בזיוף מהר מאד, אם כי ממש לא הייתי מתנגדת לרעיון - לפחות לכמה ימים על כל פנים...

1Shir

New member
לצערי אני נורא הזדהיתי עם...

הקטע שואן-בלאנדט אמר למאלדר: מילא אני, אני נולדתי לוזר, אבל אתה לוזר מבחירה.. מאוד נראה לי שזה גם מה שאני הייתי שומעת באותה סיטואציה.. אולי אני יורדת על עצמי יותר מדי, או להפך, מחמיאה לעצמי יותר מדי, אבל אני מזדהה עם זה עד כאב.. כאילו יש אצלי הרבה עם מה לעבוד, אבל בתבוסתנותי אני לא עושה עם זה כלום, ואדם אחר עם התכונות שלי היה מגיע בחיים לדברים הרבה יותר יפים..

יש לי שאלה אלייך

את חושבת שואן בלאנדט היה יותר טוב ממאלדר? טוב אולי הוא עשה איזה צעד או שניים עם סקאלי שמאלדר לא עשה אבל זה לא הופך את מאלדר ללוזר. אני לא חושבת שואן בלאנדט היה יותר טוב או שיפר את מאלדר בדרך כלשהי. ואני בטוחה שגם מי שיחליף אותך לא בהכרח ישפר אותך. הרי זה נורא קל לקחת סיכונים כשזה לא ממש אתה...

1Shir

New member
במידה המסוימת הזו..

הוא קצת כן.. כי ואן-בלאנדט הצליח בכמה שעות לעשות משהו שמאלדר עשה רק אחרי יותר משש שנים.. את צודקת שזה קצת מתוסבך, ושזו לא חוכמה להשוות כשמישהו אחר משחק במקומך, כי הרי זה לא באמת אתה עם כל המורכבויות שבכך. אבל בכל זאת, גם למאלדר וגם לי יש מקום לדעתי להרגיש איזושהי תחושת החמצה.. זה לא נעים לדעת שבעיקרון יכולת להגיע להרבה יותר, אבל לא עשית עם זה כלום ונשארת למטה.. אבל עזבי שטויות, מה שאני אומרת עכשו זה סתם מחשבות דכאוניות.. :) אין ספק שזה רק פן אחד של הדברים, ולאו דווקא הפן הכי נכון ומדוייק.

skooby

New member
סליחה עם זה לא המקום להגיד את זה

אבל אנחנו במידה רבה תוצאה של מה שעושים עם עצמינו, עם האופי והתכונות שקיבלנו. גם אם קשה לפעמים, אף פעם לא מאוחר לעשות משהו למען עצמינו, כדי שנוכל להרגיש יותר טוב ולהגיע לאיזשהי שלוות נפש והרגשת סיפוק מהחיים. מריאלה

Gilliana

New member
זה משפט אדיר!

וי, איך שכחתי להזכיר אותו - טוב, זה בגלל שכאמור מאד מזמן לא ראיתי את הפרק. כמה שזה נכון לגבי מאלדר, טוב - לפחות בכל מה שנוגע לסקאלי...

למעלה