sluton!

sluton!

mi estas Robino, kaj mi estas nova en la forumo. אני מצטרף אל הפורום בתקווה להרחיב את הידע שלי באספרנטו עצמה ובתרבות האספרנטו בכלל, שכן הוא מצומצם מדי לטעמי. יום טוב, -רובין עוטה המגבת.

Bonvenon

אהלון וסהלון וברוך הבא. איפה למדת את שפת הקודש של החבורה שלנו? ואם אפשר לשאול מה משך אותך אליה?

למדתי בקורס אינטרנט בן 10 שיעורים.

הקורס נתן לי ידע דקדוקי טוב, אבל לצערי אין לי הרבה אוצר-מילים. מה משך אותי לאספרנטו? כמה סיבות: 1. אני קונלאנגר (אדם שממציא שפות), ואספרנטו כשפה המומצאת המפורסמת בעולם עניינה אותי. 2. עניין לינגוויסטי. 3. הרעיונות שעמדו מאחורי המצאתה.

interDist

New member
וואוּ

אני שמח שמצאת אותנו! אני גם שמח שלמדת אספרנטו. אתה יכול לספר, כמישהו שיש לו עניין בלינגוויסטיקה (ויתר על כך, אפילו בחיבור שפות משל עצמו!) - איך היה ללמוד את השפה? קשה/קל? מהר/לאט? יש לה יתרונות בולטים/חסרונות בולטים? לשאלתך: לפי דעתי, הכי משתלם לרכוש אוצר מילים בתקשורת ישירה. לדבר עם אנשים חיים, להתכתב, לטלפן, לצ'אטט... אם אתה רוצה תקשורת באמצעות המחשב, אפשר לשלוח מכתב עם בקשה לחבר בהתכתבות (למשל, ליוסי שמר [email protected] - הוא כבר ידאג להעביר את זה הלאה). או היכנס ל- www.babilejo.org ותהנה מצ'אט אספרנטי לכל דבר. אם אתה רוצה לפגוש אנשים "על אמת" ולשמוע אספרנטו מדוברת - ברוך הבא לאגודה לאספרנטו בישראל. יש פגישות קבועות במועדונים בתל-אביב, בירושלים ובחיפה, באווירה משפחתית וידידותית. חלק מהמפגשים האלה מתאימים לבעלי רמה נמוכה יותר, חלק לבעלי רמה גבוהה יותר - אבל תמיד ישמחו לעזור לך. יש הרבה מידע מפורט על איפה המפגשים, מתי וכדומה, בעמוד של האגודה לאספרנטו בישראל: www.esperanto.org.il/eli. "תכניה" של המפגשים אפשר למצוא כאן: www.esperanto.org.il/eli/agado. לא משנה באיזו דרך תבחר, אני מאחל לך

תודה רבה על הכל!

באמת המון תודה. אכן, כפי שמספרים, אספרנטו הייתה קלה ביותר ללמידה - אבל אני מניח שאתה יודע את זה, הרי גם אתה למדת אותה, אני מניח, כשפה שנייה, או שלישית, או מי יודע כמה... בכל אופן, זה היה קל ומהיר יחסית, ואני מאוד מעריך את זמנהוף על כך. הבעיה היחידה שיש לי עם אספרנטו היא שהיא לא ממש מתחשבת באנשים שלא דוברים במקור שפות אירופאיות, שלא לדבר על הודו-אירופאיות! כלומר, מה עושה סיני בבקשו ללמוד אספרנטו? המסכן אפילו לא יכול להגות חצי מהמילים! אבל חוץ מזה, זה באמת פרויקט נהדר! יום טוב, -רובין עוטה המגבת.

Eldad S

New member
מעניין אותי מה שכתבת על

היותך "קונלאנגר". אני פעם ראשונה שומע על המונח הזה. אתה יכול לפרט?

ודאי!

קונלאנגינג הוא תחביב חוצה ארצות ותרבויות, בו אנשים מוזרים מספיק בשביל לעשות את זה ממציאים לעצמם שפות. אצל רובם, כמו במקרה שלי, זה בתחיל בגיל צעיר כאשר הם בטוחים שהם היחידים בעולם שעושים את זה, עד שהם מתוודעים למושג ולשאר האנשים. יש כאלה שעושים את זה כשפות לתרבויות מומצאות (לספרים או סרטים למשל), יש כאלה שעושים שפות קלות-ללמידה מסוגים שונים ולמטרות שונות (אספרנטו, וולפיק, סלוביו) ויש כאלה שסתם בשביל הכיף. יש כאלה שעם ידע לינגוויסטי מקדים, יש כאלה שעל בסיס שפות קיימות ויש כאלה שסתם. בכל אופן, זהו אחד העיסוקים המהנים שאני מכיר, והוא תרם לי המון במהלך השנים.

נראה לי שקששתי...

איך ילדים בני 16 יכולים להספיק כל כך הרבה בחיים שלהם? מה קורה היום לעולם? בעצם כשאני חושב על זה, בטח זמי גם היה מהזן הזה...

Eldad S

New member
מה צדקו דבריך, אזרח...

בני השש-עשרה של היום הם לא בני השש-עשרה של פעם. היום, החבר'ה הצעירים כבר מספיקים הרבה מאוד, בגילם הצעיר. יש תקווה לעתיד ילי, מה?

Eldad S

New member
כל הכבוד, רובין!

או-אה, מניותיך עלתה קרנן בעיניי
ותגיד לי, מה זה סלוביו שהזכרת בתשובתך? זה משהו שאני לא מכיר, אז לפחות תכתוב את זה באותיות לטיניות, כדי שאוכל לקרוא על זה. הקיצר, מה עם אספרנטו (דרך אגב, פגשתי אותך גם בפורום יידיש, שגם אני התחלתי לכתוב שם קצת לאחרונה - אולי ראית את הודעתי, בה כתבתי על השפעות היידיש על אספרנטו) - האם אתה מתקדם בא-ו? לילה טוף, אלדד

slovio

היא שפה חדשה נוסח אספרנטו, הבנויה על השפות הסלאביות (ומכאן שמה), כשם שהאספרנטו בנויה על השפות הרומנטיות. www.slovio.com

אספרנטו ושפות רומאניות

אספרנטו אינה בנויה על השפות הרומאניות! יש בה הרבה שורשים משפות סלביות ומשפות גרמאניות (גרמנית, אנגלית) בנוסף לשורשים רבים מהשפות הרומאניות (צרפתית וכד').

נכון, אבל מקורן של רובן המכריע

של המילים הוא רומאנטי. לראיה, אין בעיה לדובר צרפתית או ספרדית למשל, להבין חלק גדול מאוד מטקסט באספרנטו, בעוד שטקסט בסלוביו יראה לו כג'יבריש, אלא אם הוא דובר גם של שפה סלאבית זו או אחרת.

למעלה