SleepySh

התכוונת אלי? תודה על תשומת הלב

שלומי בסדר, תודה, אין ולא הייתה לי בעייה בתפקוד האוטומטי כאמא/רעייה וכו' אני קוראת לזה "מצב רובוט". יש לי ילד קטן בן חמש וחצי שמחבק ומנשק ומקפיץ את הבית ככה שאין אופציה לשקוע במיטה למרות שזה לגמרי קורה, בעיקר בסופ"ש כשהשגרה פחות תובענית. מאז שמא מתה (לא נפטרה - מתה) כל ליל שישי אני בוכה בשקט לבד. כל מה שהצטבר כל השבוע יוצא באותן שעות כשהילדים לא רואים. לפעמים, כמו עכשיו, אני חסרת תחושה וזה הכי מפחיד. כאילו לא מזיז לי כלום. לא עצב לא מרגישה כלום. אבל פוחדת להשתגע. אמא באמת נעלמה וזה כ"כ מפחיד עד שזה מודחק. וכבר שנה. מתי האבל יהפוך למוחשי? מתי אוכל למסגר תמונה של אמא? לא יכולה להביט על תמונה שלה. למה?

על כאבי הלב

שלום לך אור,
אני מודה לך שאת משתפת בפתיחות ובכנות כזו. זה נשמע באמת כמו תקופה קשה, קשה להאמין שאמא מתה, התפקוד הפונקציונלי הוא קל יחסית, אבל הלב כואב ודואב.
עברה שנה, העצבים עדיין חשופים, הרגישות מאד גבוהה והכל מאד "שורף" רגשית, ייתכן וזה מה שמקשה עליך לשים תמונה. קשה לגעת במשהו שהוא כל כך שורף וכואב. אני לא חושבת שאת חסרת תחושה, אני חושבת שאולי להפך, את מרגישה מאד. את צריכה מקום שבו תוכלי בסביבה בטוחה ומוגנת , לאט לאט, בקצב שלך לגעת בכאב הזה.
את גם נמצאת עכשיו בתקופה רגישה כפולה- גם תקופת החגים וגם יום השנה של אמא.
בהתמודדות עם אבל יש לנו "מוקשים", חלקם צפויים וחלקם בלתי צפויים, טריגרים שגורמים להצפה רגשית (מקומות, שירים, חגים, ימי זיכרון, יום הולדת, אוכל, ריחות ועוד).
בהתחלה את עדיין לא מכירה את הטריגרים שגורמים להצפה ולכן הסערה יותר עוצמתית. חג ראשון ללא אמא הוא קשה, מציף ברגשות, מבלבל, מעציב מאד. אותו חג גם אחרי 20 שנה מעלה עצב וגעגוע, אך לא באותה סערה, וכבר יודעים שזה יגיע וכיצד להתמודד עם זה.
גלי אנושיות וסבלנות כלפי עצמך. נסי להקף את עצמך בתמיכה (בן זוג, חברות).
איתך,
ענבר

עדיהר1

New member
לאור העצובה

מוכר לי מאוד מה שאת כותבת: "אמא באמת נעלמה וזה כ"כ מפחיד עד שזה מודחק". את כותבת
את זה אחרי "לא עצב, לא מרגישה כלום, אבל פוחדת להשתגע".
מוכרת לי התגובה של ההדחקה, כי אי אפשר בכלל בכלל לחשוב על מות אמי, וזה באמת
קשור לפחד להשתגע.
אי האפשרות להביט על תמונה של אמי - גם זה קיים, במקרה שלי. המבט שלי ממש זז
מהתמונה, במהירות.
מה זאת אומרת "מתי האבל יהפוך למוחשי?? האם הבכי שלך הוא לא ביטוי לאבל? לא הבנתי
למה הכוונה שלך. אולי את מתכוונת שהיית רוצה שהמוות של אמך יקבל צורה של סיפור?

YגלגלוןY

New member
מזדהה ומבינה

קשה לתפוס את המוות, את הריק, זה מופשט מידי...וזה מעורר פחדים...הניסיון לחשוב על זה - זה כמו ללכת באפילה מוחלטת, וזה מפחיד. כמו ורטיגו...

למעלה