Sleep deprivation

BraCat

New member
קצת חומר טוב

http://www.sciam.com/article.cfm?id=239C577A-E7F2-99DF-38DA961471472CDD&page=1 The only way scientists can study REM deprivation is by torturous sleep deprivation. "We follow the [electroencephalogram] tracing and then when we see [subjects] moving into REM, we wake them up," says psychologist Tore Nielsen, director of the Dream and Nightmare Lab at the Sacré-Coeur Hospital in Montreal. "As soon as you start to rob them of REM, the pressure for them to go back into REM starts to build." Sometimes Nielsen will have to wake them 40 times in one night because they go directly into REM as soon as they are WILD מובטח אחרי לילה לבן ?

MetalSinagouge

New member
יכול להיות.

קרה לי פעם אחת שטסתי אז ישנתי ממש קצת בלילה (שעתיים מקסימום) והצלחתי ללכת לישון נורמלי רק בשעה שמונה בערב ביום למחרת, והיו לי 3 חלומות מודעים ספונטאניים.

לפי זה יש לי סיכוי לחצלל הלילה ../images/Emo13.gif

כי בלילה הקודם בקושי ישנתי (וכתבתי שורה אחת מתוך קטע קטן מאוד של חלום, אוי לבושה, אחרי שבלילות שלפני זה מילאתי 2-3 עמודי פוליו עם חלומות של לילה אחד כל פעם). אבל ברצינות, אני חושבת שהחלומות הצלולים שהיו לך זה מעצם העובדה שהלכת לישון מוקדם, דבר שמגביר את הסיכוי לחלום צלול, בין אם ישנת בלילה שלפני ובין אם לא.

silverhawk

New member
מעניין מאוד

ידעתי ששלב הREM חשוב מאוד במהלך השינה, אבל לא ידעתי שמניעת REM תגרום לגלישה ישירה עליו לאחר מכן. ויותר מזה, ע"פ הכתבה, מניעת שינה בלילה אחד תוביל לחלומות יותר חיים ומציאותיים בלילה אחרי. אני תוהה אם זה פועל גם בכיוון השני (שריבוי שינה תוביל לפיחות באיכות החלומות, וזאת בניגוד לאמונה הרווחת).

silverhawk

New member
הדבר הכי מעניין במחקר הזה

הוא שלאחר מניעת שינה, הדבר שהכי חשוב היה לגוף להשלים הוא דווקא את החלומות ולא את המנוחה הפיזית העמוקה שמתרחשת בשלבי השינה הראשונים (NREM). כנראה שהחלומות חשובים לגוף האדם הרבה ממה שנהוג לחשוב...

silverhawk

New member
ו... הכנסתי את הסרטון לקטגוריה חדשה בקישורים

אתם מוזמנים להעלות קישורים לסרטונים מעניינים נוספים.

Roy1232

New member
אומרים שחלומות עוזרים בארגון הזיכרון

זה די הגיוני בהתחשב בעובדה שאם אתה לומד למבחן באותו יום אתה עושה אותו הרבה פחות טוב מאשר אם למדת בערב שלפני. אני כ"כ רוצה ללמוד חקר המוח
(בין עוד עשרות הדברים שאני רוצה, ככה שאני אצטרך להחליט מתישהו
).

BraCat

New member
זה לא יאמן כמה כלום יודעים על שינה בכלל

וחלומות בפרט... מי שמחצלל - שישאל שם מישהו בבקשה על מה כל המהומה :)

silverhawk

New member
Sleep deprivation

עולם החלומות - חשוב בהרבה משחשבתם. הקפצה מנהלתית.

למעלה