Slave Flash for Digital Cam

ronenb75

New member
Slave Flash for Digital Cam

שלום לכולם, הבעיה ידועה, קנינו מצלמה דיגיטלית ברמה בינונית (אני אישית HP735) שיודעת לתת תוצאות לא רעות בכלל, באופן מפתיע... אך כל זאת באור יום או בתנאי תאורה טובים. כאשר רוצים לצלם עם הפלאש הפנימי, בד"כ נגלה לחרדתינו שחוץ מהגופים שקרובים למצלמה, כל השאר שחור עד שחור כהה.... שלא לדבר על נסיון לצלם חדר שגודלו יותר משני מטר על שני מטר. הפתרון, כמובן, פלאש חיצוני. אבל כאן נכנסת הבעייה שמצלמות ברמה בינונית לא מצויידות ב-HotShoe שבו ניתן לחבר את הפלאש החיצוני, וכמו כן, אין למצלמות אלו כל חיבור סינכרון. שוב, יש פתרון - פלאש סלייב (Slave). בערך... כבר דובר רבות על כך שרוב המצלמות הדיגיטליות מבזיקות את הפלאש הפנימי פעמיים בעת צילום: הראשונה - לשם מדידות. השנייה - לצילום עצמו. רוב הפלאשים סלייב יבזיקו בפלאש הראשון וזהו! אין פלאש גדול וחזק... הפתרון הסופי טמון בקניית פלאש סלייב שמתאים למצלמות דיגיטליות ומבזיק רק עבור הצילום עצמו. מחירו אינו נמוך כמו פלאש סלייב פשוט, ואינו מגיע למחירים של המקצועיים. בקיצור, אני רכשתי אחד במחיר של 500 ש"ח סה"כ. החסרון הגדול הוא, שלא ניתן להשיגו בארץ ויש לרכוש אותו רק בארה"ב, במחיר 100$ לפני משלוח. מצ"ב 2 לינקים לפלאש היחיד שאני קניתי. מנסיון אישי, הפלאש עושה פלאים ויש לו יכולת כיסוי גדולה מאוד, נסיתי צילומי דוגמנות של ידידה וניסיתי צילום של חצר גדולה מאוד בלילה חשוך לחלוטין - עולם אחר!!! לפרטים נוספים, אשמח לענות. אגב, ניתן לרכוש גם דרך BHPhoto ששולחים לישראל (יהודים או לא?!?!?)

המלצה מענינת../images/Emo45.gifמזכיר את הסנפק

הפשוטים הידניים של 'פעם'.היה לי אחד כזה - עם מתח יציאה שיכול להדליק את כל האורות ברחוב

kity02

New member
תוכל לצרף דוגמאות של צילומים שעשית

עם ובלי הפלאש? באותם מצבים, כמובן. האם לפלאשים אלו יש מעלה גם לגבי מצלמות שבהם יש HOT SHOE? האם המירים זולים בהרבה ממחרי הפלאשים החיצוניים של חברות המצלמות?

ronenb75

New member
לגבי צילומים, אני אצטרך להכין...

היתרון הגדול של הפלאש הזה הוא שהוא יודע לעבוד בכל מוד שקיים, כלומר הוא יודע לעבוד עם 2 פלאשים (רוב המצלמות הדיגיטליות), פלאש בודד (מצלמות אנאלוגיות וחלק מהדיגיטליות) ויש לו חיבור SYNC או HOT SHOE... בקיצור, הוא יעבוד בכל ולכל מצלמה שאין פעם נקנה. אגב, בנסיונות צילום דוגמנות שעשיתי, כיף לעבוד איתו כי הוא יכול לעמוד מאחורה ולתת אור חוזר מהקירות מבלי שצריך להתחבר אליו (ממש כמו הגדולים....:) וניתן אפילו להסתיר את הפלאש הפנימי של המצלמה מהאובייקט המצולם ורק לחשוף את הפלאש החיצוני לפלאש - ככה אין עיניים אדומות או סגירת עיניים מכוערת של מי שמצלמים מקרוב (פשוט מסתירים את הפלאש מהאובייקט ומההבזק שרץ אחורה, הפלאש החיצוני נדלק - עובד מצויין!)

Alto

New member
סקירה טובה

פתרון נוסף הוא לקנות פלש רגיל כדוגמת ה Vivitar 283 ויחידת slave כדוגמת ה Wein PN Peanut Slave שמתחבר אליו. היתרון בזה הוא שאתה מקבל פלש חזק יותר. ארנון

למעלה