sip באנדרואיד
קצת הסבר על סיפ ולמה זה טוב, ואיך זה קשור לאנדרואיד? קניתם מכשיר אנדרואיד? (תתחדשו)
פרט לזה שהמכשיר מגניב ויש לו המוון אפלקציות, אפשרות לנגן סרטים, מוסיקה
, גלישה באינטרנט
, ניווט
, ובעצם הכוול ושכחנו באמת משהו חשוב והוא השיחות הטלאפון לשם כך הוא נועד
, סיפ מאפשרת לכם לשוחח דרך רשת האינטרנט ובעליות מצחיקות, היום בישראל מחיר של דקת שיחה לרשת סלולארית מהנייד עולה כ60 אוג' ללא שום תוכנית מיוחדת כמובן תוסיפו על זה דמי מסלול וכו... אם תרצו לדבר דרך ספק סיפ תוכלו לדבר ב15 אוג' לדקה לכול רשת סלולארית בארץ ו10 א'ג עבור שיחה לטלפון נייח. שווה לא?
נתחיל בהסבר: (בראשי תיבות: SIP) הוא פרוטוקול איתות (Signaling Protocol) המשמש בעיקר לשליטה וניהול של שיחות זמן-אמת ברשתות IP כדוגמת טלפוניה מבוססת IP ומסרים מיידיים. בגדול מה שטוב בסיפ שכל השיחה שמתבצעת דרך הפלאפון שלכם מתבצעת באינטרנט ולא יוצאת משם, זה אומר בגדול שאתם יכולים להתקשר לכול העולם במחירים מצחקים מכיוון שאם אני מתקשר מישראל לאוסטרליה, רוסיה, קנדה, קזחסטן או לפראג אני בפועל משלם את השיחה כשיחה מקומית בלבד , (כמו מבזק לבזק).
ומה קורה אם אתם בחו"ל?
ב סיפ לא משנה איפה אתה נמצא על הגלובוס כל עוד אתה מחובר לאינטרנט..
שני שיטות עקריות לשיחות:
הראשונה 3G (דרך האינטרנט של הרשת הסלולארית) השנייה: Wi-Fi אינטרנט על חוטי ( להתחבר לנתב ולשוחח) היום בכול בית קיים נתב, בכול מוסד אקדמאי, בכול מסעדה, באוטובוסים , ובקניונים. החלוצה שהייתה בתחום הסיפ היא סקייפ שהיא גם היקרה ביותר, היום קיימים אלפי ספקיות סיפ, בכול מדינה..
איך אפשר לשלב את הסיפ באנדרואיד? גוגל הבינה את הפוטנציאל העדיר של הסיפ ואת התאוצה העדירה בשימוש בסיפ בעולם בשנים האחרונות כתחליף לספק תקשורת ( סלקום, אורנג, פלאפון, מירס) ולכן בגירסה האחרונה שלה אנדרואיד 2.3 שילבה אותו בתוך החייגן שלה כחלק אינטגרלי במכשיר, ובעצם משמש כתחליף לאפלקציות שהיו קיימות עד היום. עד היום זה היה נורא (הייתם מדברים בסיפ ופתאום מישהו התקשר אליכם, הייתם שומעים את הצילצול מתנגן ברקע ומפריע לשיחה שלכם) היום האפלקציה מבטלת את הצילצול ושמה התראה על המסך שמספר X מתקשר עליך.... לסיכום אם אתם חדשים בתחום הסיפ הייתי ממליץ לכם ללכת על חברת סיפ ישראלית בתור התחלה כמו "סיפמי" אם יש לכם שאלות בנושא השמח לעזור לכם ולענות לכם, אם היה ביקוש (ואישור מהמנהלים של הפורום) העלה מדריך איך להשתמש בסיפ ולהגדיר אותו. לפי דעתי זהו תחליף עדיר לחברות הסלולר שנותנות שיחה במחיר שפוי ולא מופקע , היום כשרובכם עושים מרד על המחירים המופקעים (קוטג') תוכלו גם לעשות מרד
בתחום הזה יותר סיפ החברות הסלולר יכנעו ויורידו מחירים..
קצת הסבר על סיפ ולמה זה טוב, ואיך זה קשור לאנדרואיד? קניתם מכשיר אנדרואיד? (תתחדשו)