Sinus Barotrauma

הולנדי

New member
Sinus Barotrauma

באחת הצלילות האחרונות בזמן העמקה בעומק של כ 5 מטר חשתי בכאב חד במצח מעל העין באיזור שעליו לוחצת המסיכה, בתחילה חשבתי שמדובר בלחץ של המסיכה ושיחררתי אותה קמעה, אולם זה לא היה הגורם לכאב. לאחר פמפום הכאב נחלש במקצת, אולם עיקבותיו נותרו במשך הצלילה ולאחריה במשך מספר שעות. לאחר ברורים במקורות מיקצועיים ברשת, התברר לי שכנראה הסיבה היא בעיה בהשוואת לחצים בסינוסים אשר נמצאים מאחרי המצח (Sinus Barotrauma) , בדומה לבעיה של השוואת לחצים אשר גורמת לכאבים באוזניים. מעולם לא היו לי בעיות של השוואת לחצים באוזניים, עד כדי כך שכמעט אין לי צרוך בפמפום. האם מישהוא מכיר את התופעה, ומה הדרכים להתמודד איתה?? לפי מה שהבנתי מקריאה רצוי לפמפם בכל מקרה אפילו אם לא מרגישים צורך בכך, ויתכן שהסיבה לכאב הוא בכך שלא ביצעתי השוואת לחצים יזומה.

קותי

New member
מכיר את התופעה

ההסבר שלה נמצא בלינק הזה. ממנו אני מצטט את החלק הרלוונטי: The sinuses have no natural one-way valve by which to vent expanding air, but as long as there is no sinus blockage the diver can avoid "sinus squeeze." Sinus squeeze is accompanied by a painful feeling behind the cheekbones, between the eyes, in the upper teeth area, or over the forehead. A blockage from outside the sinuses (as from nasal polyps) may produce sinus squeeze on descent, as air cannot enter the sinuses and equalize the pressures. In severe cases the diver can experience sinus hemorrhage and a bloody nose. Decongestants and analgesics are used for mild cases of sinus squeeze. Antibiotics may be needed if there is evidence of fluid or blood in the sinus cavities. Diagnosis of this problem may require a CT scan of the sinuses. התופעה מופיעה אצלי כאשר יש לי גודש בסינוסים (צינון וכד´). לעיתים הורדת המסיכה וקינוח האף עוזרים לי לפתוח את המעבר, ולעיתים רחוקות, שום דבר לא עוזר. הפרינציפ הוא לא להגיע למצב של כאב חד. אם מתחיל כאב קל כדאי להפסיק את ההעמקה, לעלות קצת, לפמפם, לקנח את האף, ולנסות להעמיק בזהירות. אם זה לא עוזר, לא להעמיק. כאשר מגיעים למצב של כאב חד, יכול להשאר כאב לתקופה מסויימת אחרי הצלילה ולכן לא כדאי.

gilad_no

New member
שאלה,

אני סובל מסינוסיטיס כרוני. כמעט בכל צלילה יש לי כאב כזה במצח שמחייב אותי להשקיע מספר דקות בקינוח האף (יש לציין כי נבדקתי אצל רופא צלילה אשר אישר לי לצלול), מה גם שדי הרבה פעמים יורד לי דם במהלך או לאחר הצלילה. האם יש טריקים (סינופד למשל?) נוספים להקלת גודש בסינוסים או לפתיחת מעברי אוויר? גלעד

ביקו

New member
משהו שעוזר לי...

לפני כל צלילה אני משתמש במשחת אוטריבין ובתכשיר טבעוני בשם FREE VENT כשבוע לפני ירידה לספארי למשל, אני מוסיף לטיפול כדורים אנטי היסטמינים בשם CLARINASE (פחות תופעות לוואי מאנטי היסטמינים אחרים).

ולי עוזר...

תמיד יש לי בתיק הצלילה כדורים נגד נזלת. לפני הצלילה אני מפמפם "על יבש" כלומר ביבשה. אם העסק עובד, אני מרגיש עליה (קלה) בלחץ באוזניים. אם אני לא מרגיש את זה, מצב שכנראה נובע מנזלת קלה או גודש אחר, אני לוקח כדור, וזה פותר את הבעיה לחלוטין (לפחות אצלי). אני מדגיש שמדובר בכדורים. לא בתרסיסים. למיטב ידיעתי התרסיסים פועלים זמן יחסית קצר, ואז קיימת סכנה שבמהלך הצלילה השפעתם תפוג. הכדורים משפיעים למספר שעות, כך שאין כל בעיה.

ניב ד

New member
כדורים לעומת תרסיסים

התרסיסים החדשים (אוטריוין, סינאף, ואחרים) עובדים כ 10-12 שעות כך שאין בעיה להתשמש בהם לפני הצלילה, ואני עושה זאת לפעמים. מה שכן, באופן כללי התרסיסים לא מומלצים לשימוש ממושך יום-יומי מכיון שיש להם פגיעה ברירית האף, אבל אין בעיה להשתמש בהם בצורך שלנו. לגבי כדורים כגון סינופד ודומיו הם לא תמיד עוזרים נגד נזלת אלרגית או לכל אחד, לכן כדאי לנסות ולראות האם זה טוב או לא. כמו כן השפעת התרסיס מיידית יותר. נקודה חשובה - לאנשים עם בעיית נזלת או סינוסים כרונית כדאי להתייעץ עם רופא בקשר לסוג הטיפול המתאים לפני צלילה, מכיון שחלק מן התרופות מטפלות רק בסימפטומי הנזלת והגודש אבל לא בבעיה ויכולות לגרום נזק באנשים מסויימים.

Top Gun

New member
מכיר את התופעה...

והיא גם קרתה לי מספר פעמים. המעברים לחללי הסינוסים פתוחים בדרך כלל והלחץ בהם מושווה ע"י הנשימה דרך הווסת בזמן בצלילה. כאשר המעברים חסומים, אם בגלל הצטננות, זיהום או סיבה אחרת, עם ההעמקה תקרה התופעה שעליה דיברת. הסינוסים ימעכו ותחוש כאב באזור, עד אשר הם "יתפוצצו" ודם ימלא את החלל. בשלב זה הכאב יעלם, אך בתום הצלילה הדם ירד מהאף. לכן במקרה והסינוסים חסומים, מומלץ לא לצלול. אם כבר צללת וקרתה לך מעיכת סינוסים אז חכה מספר ימים עד שהאזור ירפא. במקרה שלך, כנראה שבכל זאת החדרת אוויר לאזור ע"י הפמפום ולמרות חסימת הסינוסים הצלחת להשוות את הלחץ באזור. הכאב כנראה נשאר בגלל מעיכת הסינוסים שכבר החלה לקרות.

granot

New member
תוספת קטנה...

הכאב הזה הופיע גם אצלי (בעיקר בעת/אחרי צינון)וגיליתי שהרבה פעמים אפשר למנוע אותו פשוט ע"י קינוח מכובד של האף. מגעיל, רועש ועוד כל מיני חולרה, אבל לפעמים זה מה שפותח את הצינורות מבעוד מועד. ואין ספק שיותר קל לקנח את האף על פני המים מאשר מתחת לפני המים. אני מקווה שזה יפתור לך לחלוטין את הבעיה. נ.ב אל תגיע למצב שבו כבר יורד לך דם. זה אמנם לא נורא כ"כ, אבל זה יגרום לך להפסיק רצף של צלילות עקב זה רק בשביל הבטיחות שבנושא.

למעלה