Singer-Songwriters שרשור ה

• פותח הנושא LadyG
  • פורסם בתאריך

LadyG

New member
שירשור ה- ../images/Emo32.gif ל- Song Writer

אז שרשרו פה הכל. בבקשה לא בשרשור ההצעה. וליקי- אני לא מאמינה. גם אתה בחרת בג'ניס איאן. התערבתי עם עצמי שאהיה מאוד בודדה במערכה.

LadyG

New member
שאלה לגבי Pearl

חלק גדול מהשירים נכתבו ע"י יוצרים אחרים ולא על ידי ג'ופלין. לא בחרתי בו משום שלפי הבנתי לא עומד בקריטריונים. אני טועה?

Grimble Grumble

New member
בקשר לפרל

אני יודע שבעקרון ג'ניס לא אמורה להיות פה, אבל... ניצלתי את מאמר הפתיחה של יקי, שבו הוא מציין את ג'ניס בין שאר האמנים שם... האמת, אם ג'ניס לא היתה רשומה בפתיחה לא הייתי מכניס אותה, אבל, מגיע לה לא?

LadyG

New member
מגיע...בטח שמגיע

אבל בז'אנר הנכון, אחרת גם אני הייתי מכניסה אותה.

גדי שבת

New member
יקי, מספר שאלות

ראשית, המאמר שכתבת באמת מאלף ומעניין. אני לא רוצה להישמע קטנוני, אך יש לי מספר שאלות לגבי אלבומים הנכללים בקטגוריה. ההגדרה של זמר הכותב את שיריו רחבה מאוד, ואולי רחבה מדי. ברוס ספרינגסטין בפנים? ג'ימי הנדריקס? דיוויד בואי? טום פטי? פטי סמית? אלביס קוסטלו? אם תאמר שזה חייב להיות זמר בודד שלא במסגרת להקה – אז הנ"ל בעייתיים שכן כל אחד מהם ניגן במסגרת להקה קבועה, שרק במקרה נשאה את שמו של הזמר. מבחינה מהותית ברוס ספרינגסטין הוא חלק מ- E Street Band הם ניגנו שנים יחד, יש להם חלק פעיל ביצירה והם היו יכולים להיקרא בשם אחר כשברוס מקבל Title של חבר להקה. מה עושים עם סיימון וגרפונקל? הסגנון תואם, פול סיימון הוא בהחלט סינגר סונגסרייטר, אבל גרפונקל מפריע.אם הם היו כותבים יחד את השירים, הם היו נפסלים? מה לגבי איגי פופ? פרנק זאפה? הם נכללים בקטגוריה? הם לא ממש משתייכים לזרם (אני מעדיף לקרוא לזה זרם ולא ז'אנר של ממש) של סינגרס סונגסרייטרס, למרות שכתבו את שיריהם. גם סטיבי וונדר לא, למרות שבשמחה אבחר בו. ואם סטיבי וונדר, אז אפשר גם מרווין גיי? ולמה לא פרינס? בקיצור - בעיות, אבל הייתי רוצה לדעת מה פסיקתך כדי שאוכל להכריע מבין אין סוף האלבומים הטובים בקטגוריה הרחבה הזו. ועוד הערה - ג'ניס ג'ופלין לא כתבה את שיריה.

hells bells

New member
אהבתי מאד את TEA של קט.

בהחלט אלבום ראוי. אבל אני לא אצביע עבורו מפני שהיוצר (שהפך עורו ונהיה ל-יוסוף) איננו ראוי. אני עדיין מקשיב לו מדי פעם אבל.......!

CaerBannog

New member
מה עם ניק קייב?

כיהוא מאוד מאוד סינגר\סונגרייטר, ואחד המשוררים הגדולים של שני העשורים האחורנים, לפי דעתי, אבל הוא משתייך לתקופה יותר מאוחרת, של אמצע שנות השמונים עד לימינו אנו

xenocide

New member
האמת היא

שהרגע.. ממש השנייה, אין לי מה לכתוב. אבל הבטחתי שאני אחזור אז חזרתי. אחרי כמה חודשים שלא ראיתי את זיו הפורום אני שוב פה.. כרגיל, בעיקר כקוראת מהצד ולא משתתפת יותר מדי בדיונים, אבל גם זה משהו לא? הדר (אתה רואה עודד? אמרתי לך!)

giloni

New member
תשובות, עד כמה שאפשר

באמת קיימת בעייה. לדעתי, אין כל צורך לברור ז'אנרים. ה Singer songwriters כפי שכתבתי בהבהרה למטה, מתפרסים על סוגות מוסיקאליות שונות. הקריטריון צריך להיות: מילים, לחן ושירה לבד. ולכן, אם ג'ניס ג'ופלין לא כתבה את שיריה, לצערי היא לא צריכה להכנס (ובמבוא התייחסתי אליה כאל סמל תרבותי ולא בהכרח כאל זמרת יוצרת). גם עם סיימון וגרפונקל קיימת בעייה, למרות שסיימון כתב את כל החומר. לעומת זאת, פרנק זאפה, באלבום שלא מופיע על העטיפה Mothers of Invention זה בהחלט קביל, וכך גם פול מקארטני בלי Wings, דילן עם או בלי The Band, דיויד בואי, ניק קייב, ברוס ספרינגסטין (לפי הקריטריון של זאפה). נראה לי שרק כך נצליח לא להתפשט יותר מדי. אני לא רוצה שיווצר רושם שרק פולק-רוק בא בחשבון, למרות שעל-פניו זה נראה כך. לכן, שכל אחד יתן לאהבותיו דרור ורק יקפיד על זמר/זמרת שכתב את שיריו/שכתבה את שיריה ומבצע/מבצעת אותם בעצמו/ה (זה נשמע כמו השיחה של ועדת המרד בבריאן כוכב עליון של מונטי פייטון
מקווה שעניתי יקי

noosh

New member
שאלה קטנה ../images/Emo13.gif

האם אני יכולה להכניס את טורי איימוס בבחירות שלי? היא כותבת את השירים שלה והכל, אבל אני בכלל לא בטוחה שהיא נחשבת לאגדת רוק.....

LadyG

New member
תשובה שלי שממש לא מחייבת

הפוסק היחיד פה הוא יקי. מנקודת מבטי טורי איימוס היא Singe-Songwriter אבל לא בבית ספרנו. ולמה כוונתי? הפורום הזה נקרא אגדות רוק, שם שלא עושה דווקא טוב לפורום הזה. מבחינתי לפחות שמו של הפורום הזה היה צריך להיות "רוק קלאסי". כשבאים לבחור בכל שבוע את האלבומים, יש לי לפעמים תחושה שחלק מהבוחרים מתעלם לחלוטין מהבסיס והבסיס הוא רוק קלאסי. טורי איימוס, שהיא יוצרת מוכשרת מאוד והתחילה ליצור בתחילת שנות ה- 90 אם זכרוני אינו מטעני, לא כלולה במה שאני לפחות מגדירה לעצמי "רוק קלאסי". אני הבנתי את הז'אנר הזה קצת אחרת. חיפשתי דבר ראשון אומנים שהם משוררים ויש להם נגיעה כזאת או אחרת לרוק הקלאסי. דיוויד בואי למשל בראייה שלי צריך להכנס בשבוע של הסיקסטיס או הסבנטיס בהתאם לאלבום. לא בחרתי בארלו גאת'רי כי הוא פולק וא עונה להגדרת הרוק הקלאסי. וגם לא בג'וני קאש. שניהם בטח עונים על הגדרת ה- Singer-Singwriter. אני חוזרת ואומרת, כך אני הבנתי את הפרוייקט. יכול להיות שאני טועה.

giloni

New member
אגדה אני לא יודע

בחורה מוכשרת - כן. לא התעמקתי כל-כך עד כדי ודאות שהיא כתבה מילים ולחן. אם כן, היא בפנים. יקי

dylan

New member
למרות שאפילו הניבלונגים שיבץ אחד

כזה בבחירה שלו, אני מרגיש חייב לשאול.. אוספים זה בסדר? יש כמה אמנים שאני מכיר רק דרך אוספים שלהם ולכן אני לא ממש יכול לבחור אלבום אולפן אז רציתי לוודא שזה בסדר...
וגאנוווב,
שלא המלצתי בסוף אבל נראה לי שהבחירות של הסינגר/סונגרייטר עושות את זה מצויין..

אוספים, הופעה, פסקול, מחווה

ספשייל לחג מולד... הכל הולך, בתנאי שזה שייך לקטגוריה

חולוני

New member
במקרה שכזה...

אני רוצה להחליף את אלבום האולפן של לאונרד כהן שבחרתי, באלבום ההופעות החיות שלו בין ב-88 וב-93 - Cohen Live: Leonard Cohen In Concert שיצא ב-94, אין כמו לשמוע את הקול העמוק של לאונרד בלייב.

אז תשרשר לעצמך שם

קצת קשה לעקוב אחרי ההצבעה אם מצביעים בשני שרשורים, בבקשה תגיב להודעת ההצבעה שלך במקום הנכון ותודיע על השינוי. דרך אגב, אלבום ההופעה של כהן הוא באמת ענק

חולוני

New member
אתה יודע מה?

בסוף אני לא אחליף אותו, אלא אוסיף אותו בנוסף כבחירה 11. :) ואני כבר משרשר..

Singer-Songwriters שרשור ה ../images/Emo32.gif

תהיות על גבולות הג'אנר, מחאות נאצות ושאר הודעות הקשורות לבחירה אבל אינן בחירה של אלבומים יש לשרשר לכאן בלבד

למעלה