יקי, מספר שאלות
ראשית, המאמר שכתבת באמת מאלף ומעניין. אני לא רוצה להישמע קטנוני, אך יש לי מספר שאלות לגבי אלבומים הנכללים בקטגוריה. ההגדרה של זמר הכותב את שיריו רחבה מאוד, ואולי רחבה מדי. ברוס ספרינגסטין בפנים? ג'ימי הנדריקס? דיוויד בואי? טום פטי? פטי סמית? אלביס קוסטלו? אם תאמר שזה חייב להיות זמר בודד שלא במסגרת להקה – אז הנ"ל בעייתיים שכן כל אחד מהם ניגן במסגרת להקה קבועה, שרק במקרה נשאה את שמו של הזמר. מבחינה מהותית ברוס ספרינגסטין הוא חלק מ- E Street Band הם ניגנו שנים יחד, יש להם חלק פעיל ביצירה והם היו יכולים להיקרא בשם אחר כשברוס מקבל Title של חבר להקה. מה עושים עם סיימון וגרפונקל? הסגנון תואם, פול סיימון הוא בהחלט סינגר סונגסרייטר, אבל גרפונקל מפריע.אם הם היו כותבים יחד את השירים, הם היו נפסלים? מה לגבי איגי פופ? פרנק זאפה? הם נכללים בקטגוריה? הם לא ממש משתייכים לזרם (אני מעדיף לקרוא לזה זרם ולא ז'אנר של ממש) של סינגרס סונגסרייטרס, למרות שכתבו את שיריהם. גם סטיבי וונדר לא, למרות שבשמחה אבחר בו. ואם סטיבי וונדר, אז אפשר גם מרווין גיי? ולמה לא פרינס? בקיצור - בעיות, אבל הייתי רוצה לדעת מה פסיקתך כדי שאוכל להכריע מבין אין סוף האלבומים הטובים בקטגוריה הרחבה הזו. ועוד הערה - ג'ניס ג'ופלין לא כתבה את שיריה.