Sinai

JonnyBoy

New member
Sinai

בוקר. יחף על השביל המוביל אל השירותים. השמש מאחורי צורבת את השיזוף הלא אחראי מאתמול ובריזה קלה מאזנת את המצב. מעבר לכביש מתרוממים ההרים ומונית ישנה חוצה את הנוף. סיני. שום דבר לא השתנה. סיני זה להתנתק, להחליף את סיר הלחץ המטורף הזה שנקרא מציאות ישראלית במשהו הרבה יותר פשוט של ים, שמש ושמיים. באחת הפעמים שחזרנו מסיני קיבלה את פנינו תמונתם המשותפת של רבין חוסיין וקלינטון. וואלה, שבועיים שלא ההינו פה ופתאום יש שלום עם ירדן. אבל בפעם האחרונה זה לא עבד. זה היה לפני שלוש שנים, בראש השנה. ביום חמישי שרון עלה להר הבית ואנחנו חצינו את הגבול עם אור ראשון למחרת. דיווחי החדשות התעקשו להמשיך לטפטף, שבוע אחד ועשרות הרוגים מאוחר יותר החלטנו לקצר את החופש ולחזור למדינה בוערת. אני חוזר ומתישב מול הים, מארגן פינה להימרח בה וג'ומעה מגיע עם הנס של הבוקר. בחורה צעירה עם שיער אדמוני קוצני קמה ונעמדת בצילה של החושה. פניה לכיוון צפון, מוציאה סידור ומתפללת שחרית. השמש מתנצנצת בים, הבריזה משחקת עם כנפות התמרים המרכיבות את הגג ומרגיעה את גופי החרוך. סיני. שום דבר לא השתנה? "אין על סיני" זו קביעה החלטית מדי, חד משמעית. בתור אחד שלא אכל נחשים בג'ונגלים אקזוטיים וסרטים במסיבות פול-מון אין לי כל-כך למה להשוות, אבל מגיל 17 אני חוזר לסיני פעם אחר פעם, כבר לא סופר. בשבילי, אין על סיני. על החוף מול החושה יושב זוג. כשקמתי הם עשו מדיטציה ועכשיו הוא מביא לה את הקפה של הבוקר. משהו תפס את תשומת ליבם והם מפנים את מבטם שמאלה. פותח את המכסה, זום, קליק. אלף מילים. ... השמש נעלמת מאחורי ההרים והתחלתה של הגיאות מזרימה מים קרירים לאחר צהריים שלם בו רבצנו על מזרוני ים, מדשדשים במים שעומקם כעשרים ס"מ התחילה הגיאות מזרימה מים קרירים לאמבטיה שהתחממה כל היום. המגלגל חוזר מהמקלחת ומדווח שנגמר לנו החומר. בדואי על גמל רוכב לאורך החוף ועשר דקות לאחר מכן התוכנית האומנותית להערב כבר מוכנה. גם היום נעשן ונאכל, נתפחלץ וניפול. ליאת לא מעשנת, היא שותה. אחרי קצת וודקה, בירה ווויסקי האנרגיות שלה גוררות אותנו עמוק לתוך הלילה. "זה מה שאני לא אוהבת בגראס" אומרת ומצביעה לעבר זוג חברותיה הישנות לחלוטין "כאילו מישהו בא ופיזר אבקת שינה על כל החוף". לפעמים אתה צריך ילדה שיכורה שתפתח לך קצת את העיניים. בערב הבא נשארתי סחי. עכשיו בבית מול המחשב אני מחפש סוף ואין. זו רק ההתחלה... "לפני שהטפטוף יהפך למבול אני חייב למצוא שער לא נעול כי שוב חזר אלי הבלוז חייב לצאת, חייב לזוז על הכביש המתפתל בין עכו לצפת בטבריה על המזח, יורד עד לאילת נפלט, נמלט, מבקש עיר מקלט נפלט, נמלט, מבקש - עיר מקלט" "עיר מקלט" - אהוד בנאי

להדפיס ולהראות למי שחושב אם לנסוע..

הפיורד חושה שהמים כמעט נוגעים בה דג, חומוס וצ'יפס בדואים טורקיז של ים סאלאם עליכום שמיים מלאי כוכבים בלילה מוניות של פז'ו ישנות סיני. מרחבא ג'וני

אחחחחחחח בדיוק נכנסתי

כדי לשאול על סיני ואתה כאן עם הסיפור שלך... רוצה עכשיו
אבל... רוצה לרדת לסיני ביום כיפור - כלומר עוד לפני לצאת ביום חמישי ולחזור אחרי החג ביום שני הפעם האחרונה שלי בסיני היתה כשעוד היתה בידנו ומאז עברו הרבה מיים בנהר ולכן זקוקה למידע - בעצם הכל איפה? איך? היוצאות ביתי (בת 11) ואני. רעיונות? מידע? אשמח לכל פרור תודה אנשושים

גמני חזרתי היום מסיני אחחחחח סיני

אייך אפשר לתאר במילים את התחושה הזו של חופש אמיתי ההחלטות הכי קשות שהייתי צריכה לקבל היו האם ללכת לאכול עכשיו או לצלול... להסתכל על הים ההרים הגמלים והבדואים ולהיות בעולם אחר שבוע של שיכרון חושיים שבוע שהמוח לא חושב על כלום שבוע בו השארתי מאחור את הבית הילדים הדאגות והלחץ היום יומי שבוע שלא רציתי שיגמר לעולם ומי שעוד לא היה שיחשוב שסיני זה המזרח הרחוק לעניים... המעונינים בפרטים, עלויות, חדרים ממוזגים עם מקלחת שירותיים ושקט חוף בתול מישראלים ומחירים זולים מוזמן ליצור קשר איתי במייל [email protected] כבר לא יכולה לחכות לחופשה הבאה בעזרת השם בכיפור עם הילדים!!! המקום בו שהייתי ממומלץ גם למשפחות שמחפשות שקט ושלווה ....

JonnyBoy

New member
טוב, זה קצת מסובך:

אורזים תיק ועוברים ת'גבול. אחרי מסוף הגבול יש תחנת מוניות - מוצאים את המונית שמגיעה לאן שאת רוצה. וזהו. חוזרים שכשנגמר (הכסף/זמן/קרם שיזוף/ניר טואלט). ההחלטה הראשונה שלך היא האם את צריכה מזגן בלילה. כן - חדר במלון שאין לי מושג כמה עולה. לא - חושה על הים, החל מ-8 ש"ח ליום. החלטה שנייה - כמה ציוויליזציה את רוצה מסביב: הסקאלה היא משארם (מלונות מפוארים), דרך דהב, נואיבה, טראבין ועד ביר סוואר וראס אל שטן (חושה על הים). יש עוד הרבה מקומות אך למיטב ידיעתי אלו הפופולארים ביותר בקרב העם הנבחר. והכי חשוב - קחו מזרון ים

lady_anne

New member
עשית לי נעים בזכרון, ג'וני בוי../images/Emo20.gif

הרוח והחושך והמים, בכל גווני הכחול האפשריים, החול הזהוב והשקט, שמופרע רק על ידי הילדות הבדואיות הקטנות שבאות מדי פעם לשאול אם אני "רוסה סָמיד"... לקום כשהשמש עולה, מאירה את המדבר בכל גווני הוורוד, לטייל על החוף כשהעיניים נעוצות בקרקעית ומחפשות שבלולים, כוכבי ים ולפעמים אפילו אבו נפחא טועה, ולעצור את הנשימה אחר הצהריים, כשההרים נצבעים בזהב. אין עוד מקום כזה בעולם. אין. תודה לך.

shant

New member
../images/Emo23.gif

וווואוווו...... איזה סיפתח יפהפה בשבילי, ככה ממש לפני הירידה לסיני.... יפה לך!

למעלה