Shuj Shuj Zemer

Shuj Shuj Zemer

האם מישהו מכיר? שמע? יודע באיזה שיר/ריקוד מדובר? הנה מכתב שקיבלתי עם תלונה על כך שהריקוד לא הוכנס ל"השתלמות" החדשה. אין לי כל טענות לאירה ויסברוט (חבר טוב ומוערך), אך יש לי השגות ומחשבות קשות על הדרך בה מתנהלים ריקודי עם ישראליים (כביכול), המחוברים על ידי אנשים שאינם חיים כאן, אינם דוברים עברית ואינם נושמים "ישראל" וריקודים אלה נרקדים בכל העולם כ"תרבות ישראלית" (או אולי כמצעד הפזמונים הישראלי) בעוד כאן איש לא ייודע במה מדובר. והנה ציטוטים מהמכתב: By the way, "Shuj Shuj Zemer" received "eight" nominations for RIKUD HASHANA here in the U.S. I think it would be a huge mistake not to include it in the next Hishtalmut. There is no group in the U.S. , Australia, Europe, South America or Asia that do not include this dance in their regular repertoire. Sincerely, Ira Weisburd Florida

AyeleDance

New member
אני מכירה....

כשאירא הוציא את הריקוד הוא שלח את הוידאו ואת המסויקה לרשימת התפוצה שלו (הכוללת את עבדכם הנאמן) ולפורום ריקוד (שכל המדריכים בעולם לדעתי רשומים בו) ויותר מפעם אחת!!! אני שלחתי לו אימייל, בבקשה שיפסיק, הוא התנצל. הריקוד נחמד, לא רע, אבל אני לא מכניסה ריקוד למוסיקה לא ישראלית אלא אם הוא ממש ממש טוב ומהנה לטעמי -לכן לימדתי את סלמאתי,צל מדבר והורה בן למשל הריקוד פשוט ונחמד, הצעדים אופייניים לריקודי עם ישראלים. הPR האגרסיבי שהוא עשה לו גרם לכך שהריקוד נרקד בהרבה מקומות - אך לא אצלינו - אף אחת מ-3 המרקידות כאן לא לימדה אותו. אומר המדריך הממוצע, שלא מרוויח דבר מההרקדה הקטנה שלו:"למה לקנות DVD של השתלמות וללמד ריקוד אם יש לי וידאו שהגיע אלי במייל???" ירון, אם היית מרשה לי, הייתי מוסיפה לינק לריקוד וירון, לגבי "המחוברים על ידי אנשים שאינם חיים כאן" - שוב חבל לי על שכך אתה חושב, אבל אולי אלה מאיתנו שכן דוברי עברית, וכן נושמים ישראל (לי יש מלא קופסאות שימורים אם אוויר מארץ הקודש) יתקבלו אצלך כיוצרי תרבות ישראלית - כמו אסקיו, יעקובי ומושיקו בזמנו ואחרים. ד"א הייתי בהרקדת "oldies" של לואי טאקר השבוע, זה כ"כ שונה מהרקדות הנוסטלגיה שלנו(..שלכם...אני מרגישה שמה שקורה בארץ זה "שלנו") וריקודיו של מושיקו מככבים,כמו חלק מהגרסאות הכפולות לריקודין של יענקלה...

AyeleDance

New member
../images/Emo52.gif נראה לי שאולי המשפט...

... האחרון שלי היה מטעה רקדנו הרבה ריקודים של מושיקו, ובלי שום קשר למושיקו - רקדנו כמה מהכפולות לריקודיו של יענקלה...

למעלה