Should I stay or should I go

Yulinda18

New member
Should I stay or should I go

יש לי התלבטות לשתף אותכם... אני בת 23 ויש לי חבר בן 28 שבחודש הבא נהיה יחד חצי שנה. נסיבות החיים שלי גרמו לי כנראה להיות טיפוס "כבד" באופי שלי: אני מאד רצינית, אני טיפוס שייקח סיכונים אבל סיכונים מחושבים, החשיבה שלי היא תמיד קדימה ולטווח הארוך, והדברים אצלי במיוחד בענייני זוגיות הם או שחור או לבן- כלומר או שזה "זה" או שזה לא "זה" ואין אמצע! ככה אני גם לא מסוגלת לתת מעצמי "חלק", או שאני 100% בתוך מערכת היחסים שלי או שאני לא שם! כמו שבחיים המקצועיים שלי אני כבר במקום מאד מסוים (עוד 8 חודשים בחינות לשכת עוה"ד)גם הזוגיות שאני רוצה היא רק את הדבר האמיתי (במילים אחרות, אני לא מרגישה שיש לי מה להיות עם מישהו שלא רואה איתי חתונה בסופו של דבר). זו לא מערכת היחסים הראשונה שלי, ויש לי תמונה מגובשת של מה אני מחפשת ומה אני רוצה, וזה לא שאני רוצה להתחתן עם הבחור כרגע, אבל אני לא מרגישה שהוא רציני מספיק לגבי מערכת היחסים הזו (אני רואה בו בן זוג והוא עדיין רואה בי חברה). לעומת זאת לחבר שלי זו מערכת היחסים הכי רצינית שהייתה לו עד עכשיו (עד הקשר שלנו, הקשר הכי ארוך שהיה לו היה חודש, וגם הייתי הבחורה הראשונה שהוא שכב איתה)- הוא טוען שהוא לא מחפש משהו אחר ממה שאני מחפשת, ושאם הוא לא היה רואה עתיד לקשר הוא לא היה בו אבל הוא עדיין לא בטוח אם מה שיש ביננו זה באמת "זה"... וחלק מהזמן אני לפחות מרגישה שזה כמו שהוא מנסה לאכול את העוגה אבל להשאיר אותה שלמה זה לא שדברים לא מתקדמים בכלל אבל הבחור מתקדם בקצב הרבה יותר איטי ממני (לקח לו 5 חודשים להגיד שהוא אוהב אותי למרות שאני הרגשתי את זה מאד), הוא אומר שהוא לא רוצה לוותר על הקשר הזה כרגע והוא רוצה להמשיך (אבל לא לחפש דירה יחד) אני מאד אוהבת אותו, אבל אני מפחדת לשבת ולחכות ולתת את הכל ובסוף שאחרי שנה הוא ייפרד ממני כי זה לא זה... זקוקה לעצתכם

kiaora

New member
את צעירה

בגילך הצעיר אני לא חושב שזה אסון גדול אם "תבזבזי" שנה. מקסימום לא ילך, אבל אני די בטוח שאת צריכה לתת לו עוד זמן

טוב אני באמת ינסה לעזור לך ולייעץ לך שמעי-בכל אופן-את הראשונה שלו-המערכת יחסים הרצינית שלו-הראשונה-את הבחורה הראשונה שלו (מבחינת הסקס וזה),את מבחינתו הכל הראשונה! אין לך מה לפחד לתת מעצמך,תהני מהרגע כל עוד את יכולה בלי לחשוב הרבה-תני לדברים לזרום-אל תהיי לחוצה. תחשבי-נגיד והקשר צריך להגמר-נגיד ו... איך את מעדיפה שהוא יראה כשתסתכלי על זה לאחור:נהנית מאוד והיה לך כיף איתו-ואהבתם אחד את השניה,או ש...עשית את המוות ולא ידעת לזרום בקשר.. כל אחד והקצב שלו-זה שהוא אמר לך אחרי 5 חודשים שהוא אוהב אותך,לא אומר שהוא לא אהב אותך באותה כמות כמו לפני כן-רק שהוא שוקל את הצעדים שלו ... אל תפחדי לתת,כי ברגע שתתני את תשכחי מהפחד הזה ותהני מהתמורה שתקבלי...

מה ההבדל בין בת זוג לחברה?

זו אותה משמעות רק במינוח אחר. אנשים מבוגרים נוטים להגיד "בן זוג" ובני נוער נוטים להגיד "חבר". נורא קשה להסיק אחרי חצי שנה אם רוצים להתחתן אם מישהו או לא רוצים להתחתן. צריך עוד לעבור כברת דרך ורצוי שהיא תכלול בתוכה מגורים משותפים. מעבר לכך עולות מספר בעיות והכי רצינית שבהם לדעתי זה שאת היית הראשונה שלו. נורא קשה לטעום רק משוקולד ולעצור שם. רוצים לטעום גם מהוניל, מהמוקה מהתות...את מבינה? אני מאמינה שהוא יצליח לעצור איתך לא משנה כמה יאהב אותך הוא עשוי לחשוב מה הוא מפסיד בחוץ (וזה לא יקרה עכשיו, אלא בשלב יותר מאוחר בו תכנסו לשגרה זוגית). כמובן שתמיד יש יוצאים מן הכלל בעיקר בקרב נשים אל בקרב גברים עוד לא נתקלתי בבחור שנעצר עם הראשונה. יכול מאוד להיות שבאופן כללי את יותר בשלה לדברים שהוא בכלל עוד לא מוכן אליהם. את בעצמך מתארת שהקשר הכי ארוך שלו מלבד לזה שלכם הוא היה חודש. ניכר לראות שיש לו עוד הרבה נסיון לצבור בכל מה שקשור לזוגיות ואולי אף לחיים בלבד. (נ.ב אין דבר כזה סיכון מחושב...או שאת לוקחת את הסיכון...או שלא...אי אפשר לחשב אותו...מקסימום יכולים להיות סיכויים יותר טובים לטובתך אך עדיין יש אחוז מסויים שלא יהיה לטובתך...ככה זה בסיכונים מכל סוג שהוא)

תגובה

למה את מרגישה שהוא לא רציני בקשר, האם הוא לא משקיע מספיק? אם את רוצה לקדם את הקשר כך שאולי יביא לחתונה פעם, השקיעי בו יותר בכך שתעשי לו יותר דברים טובים מאהבה.

למעלה