Shiso Burger

החתולית

New member
Shiso Burger

Shiso Burger היא מזללת המבורגרים עם טוויסט אסייתי. ההמבורגרים יחסית קטנים ומוגשים בלחמניה מאודה, והמנות החמות מוגשות בסלסלות אידוי קטנות.

הזמנו 2 צ'יז בורגרים ששידרגנו לבשר וייגו (5.60 + 2.90 עבור השידרוג), מנת צ'יפס (2.90) וסלט קולסלאו.(3.20).
הצ'יפס היו מעולים, עשויים כהלכה במקום, מומלחים מיד לאחר הטיגון וטעימים להפליא. מבחינתנו הם היו ההצלחה של הארוחה.
ההמבורגרים והקלסלאו היו טובים, עשויים כהלכה, אבל סבלו מאותה בעיה - הם היו מעט תפלים. קצת מלח ובקולסלאו עוד נגיעה של חומץ, והמנות הללו היו מושלמות.
הלחמניה המאודה קלילה וזה שינוי מרענן לעומת הלחמניות הרגילות והמוכרות. ההמבורגר היה עשוי מדיום והבשר היה טוב.
עם סיידר ומאלט שילמנו 29.90 אירו, ונסענו לרייכסטאג לראות את העיר מלמעלה.

אספרסו2

New member
הם בוודאי לא מבזבזים

בתוספת סכום זעומה תקבלי גם תוספת זעומה לתערובת הבשר
ושדרוג השם.

התכוונתי לבזבוז מצד האוכל...כמות זעומה כזו

בתערובת, לא תוסיף לו כלום. הוא בקושי ירגיש.

prizman

New member
דבר די מקובל היום.

בבנגקוק יש המבורגר מבשר ואגיו, בברלין יש אז כנראה שזה קיים בעוד כמה מקומות בעולם.
גם להמבורגר מותר להיות מבשר משובח.

prizman

New member
סטייק ואגיו לא יהיה באותו מחיר

בדיוק כמו שסטייק אנטרקוט הוא לא באותו מחיר כמו המבורגר אנטרקוט. לא משנה שזה יהיה
משולי הנתח, מה שחשוב זה העיקרון.
ובנוסף, עד כמה שזה ישמע מפתיע, לפעמים מתחשק לאכול דווקא המבורגר ולא סטייק.

מסכימה לגבי זה שלפעמים בא יותר המבורגר. אבל כשזה ואגיו -

אני אישית אעדיף סטייק כדי ליהנות מהנתח בצורה מקסימאלית.
הייתה תקופה קצרה של כמה חודשים [לפני כשנתיים] שייבאו ארצה ומשום מה הפסיקו ואני עוד מתגעגעת.

prizman

New member
כשאני חושב על זה עכשיו

אז את צודקת במשהו מאוד מהותי.
אני זוכר שהשאלה הזו עלתה בישראל באשר לואגיו והיא עלתה גם אצלי. עד כמה מתחו את שם המותג הזה.
כשאני הולך לסופר וקונה סטייק ואגיו אני יודע בדיוק מה אני מקבל. אני רואה את הנתח ואין לי בעיה
להעריך את איכותו לפי כל הפרמטרים המקובלים.
אבל אני נזכר גם במשהו שקרה לי לא ממש מזמן. לפני שלושה או ארבעה חודשים בערך.
הייתי גם אז בנסיעה, אבל בתוך תאילנד. בעיר מוכרת למדי. בערך ב 11 בערב הייתי רעב למדי, קורה. נכון?
שאלתי את פקיד הקבלה במלון איפה אפשר למצוא בעיר הזו משהו לאכול עכשיו והוא צחק ואמר שאין סיכוי.
אנשים רעבים הם רעבים כך שלא האמנתי לו ויצאתי למסע חיפושים. לקח לי 5 ק"מ בערך אבל מצאתי מקום פתוח.
למרבה ההפתעה או שלא זה היה סניף שם ברגרקינג, מזל שלא מקדונלדס. ואז, עוד הפתעה,
בתוספת של כמה שקלים בודדים הם הציעו המבורגר מבשר ואגיו.
את חושבת שלא הוספתי את הכמה ש"ח? ודאי שהוספתי.
מה היה ואגיו בזה עדיין לא ברור לי, זה היה המבורגר של ברגרקינג ולי לא היתה עוד אפשרות למצוא משהו
אחר לאכול באותה עיר אז אכלתי את זה. זה היה אכיל, לא מעבר.
אז כן. בסטייק אתה יודע מה מונח לפניך וזה יתרון חשוב.

ortolan

New member
דווקא נראה לי

שלא אמור להיות לך שום ספק לגבי מה אתה מקבל בברגר קינג, כמו שלי אין שום ספק שההמבורגרים בהמבורגריה השכונתית שלי הם מ 100 אחוז בשר יפני מהזנים שמכונים בשאר העולם ואגיו.

http://tokyobestburgers.com/the-great-burger/

prizman

New member
כשאני מסתכל על הצ'יפס

אני בהחלט מפקפק גם באיכות הבשר.

דווקא לי הצ'יפס עושה חשק. הם בסגנון הצרפתי הדק.

אבל עם כמויות הגבינה והבייקון - מה חשוב סוג הבשר? ממילא טעמו מתבטל מול הכמויות הללו שטעמם משתלט.

ortolan

New member
יש גם בלי תוספות

וגם אם רוצים ספציפית בשר ממייזאקי שהוא עוד יותר נחשב...
אבל באופן כללי קצת מצחיק שמשתמשים בברגר קינג כנקודת הייחוס ומתעלמים מהקיום של המבורגרים מבשר מצויין ברחבי העולם - אם מזנים מוצלחים או מבשר מיושן או סתם מבשר אמריקאי טוב בטחינה מקצועית - שהם בצורה מובהקת טובים יותר ממה שהיה זמין לפני 10-15 שנים.

נ.ב. גם בצ'יפס יש בחירה בין דקים לעבים, אבל הרעיון היפני של מנת צ'יפס הוא כל כך מינימליסטי שזה לא ממש משנה

החתולית

New member
את חושבת שזה ביזבוז ואחרים יהנו מהשידרוג

איני יודעת מה טעמו של המבורגר מבשר האנגוס שהוצע, אבל חשבתי שהואגיו יהיה מוצלח יותר מהאנגוס.
&nbsp
אני משערת שיש מי שיחשוב שלהוסיף פרוסת פואה גרה להמבורגר זה בזבוז משווע, אבל במקומות מסויימים מוצעים המבורגרים כאלה ויש להם לא מעט קונים.

זה בדיוק ההבדל - כשאתה מקבל פרוסת כבד אווז מעל ההמבורגר

אתה יודע מה אתה מקבל ואתה מקבל טעם נטו [בפרוסה קטנה אמנם] של הדבר האמיתי. כשאתה מקבל בשר טחון, לך תדע כמה ואגיו ומאיזה איכות מכניסים לך שם.
אבל אל תקחי זאת אישית, לא פקפקתי בבחירתך רק העליתי נושא לדיון.

ido214

New member
המבורגר וואיגו לא חייב להיות מסטייק וואיגו..

הרי יש בפרה עוד כמה נתחים.. פרת וואיגו לא בנויה רק מפילה אנטיקוט סינטה וכו
אז יתכן מאוד שזה אכן בשר וואיגו אבל לא כזה שעושים ממנו סטייקים
לכן לא בטוח שזה כזה בזבוז אם מדובר בנתח שהיה מתאים אחרת לבישול ארוך..
עוד נקודה למחשבה

לא התכוונתי לבזבוז למסעדה ונדמה לי שכבר הבהרתי זאת.

התכוונתי שלדעתי, ורק לדעתי, מבחינת הסועד אין כל יתרון כי בדיוק כפי שאמרת, הוא יקבל נתח נחות.

למעלה