she's still got that something

behappy

New member
she's still got that something

היי
שמעתי היום את אמריקן דול פוס כמה פעמים רצוף. והתאהבתי בו לגמרי. לא יודעת למה קטלנו אותו אז, היום בלי לחשוב על קונספט האיזבל/ סנטה/ כל יתר החבורה, זה היה פשוט ויפה. ומלא בפנים ומשמעויות וביכולות הווקליות של טורי שרק השתבחו כאן. הוא גאוני, קברטי וכייפי ונוקב והפסנתר וההפקה המעולה, תיפוף ובס מדויקים, לפעמים היא נדמית רחוקה יותר אבל היי, בגיל ארבעים ו- יהיה פתטי לבקש ממנה להמשיך לבקש. היא כבר מעבר לאישור כזה או אחר שהיא טובה או נהדרת (אבל לא לזה שהיא MILF, או סתם Someone ILF, נו, כנראה שזה מרדף שלעולם לא מפסיק, או רק בשלב מאוחר). בכל אופן, יש שם פטי סמית' וסוזן ווגה ופרפורמטיביות מטורפת שלפני כן הייתה קיימת רק בהופעות שלה, או בשירים בודדים, או באלבומי הופעות, וכאן נכנסת לתוך אלבום אולפן - לא ענין של מה בכך, ועניין מבורך, שנותן לטורי של האלבום הזה עוד כמה דרכי ביטוי. אני חופרת. ואין לי זמן לכתיבת ביקורת מסודרת ומעמיקה כמו שהייתי רוצה. אבל בחייאת, תנו לו צ'אנס, דקה לפני שעוד אלבום מגיע. שאו ברכה ופורים שמח.

S m e l l y Cat

New member
אולי כדאי שאשמע אותו אז סוף סוף..

אבל יש כל כך הרבה דברים לשמוע בעולם..

avivs

New member
אלבום נפלא...

אני נהנה בכל פעם שאני שומע אותו. יש בו כל כך הרבה שירים שכיף לשמוע, כך שיוצא שברגע שאני מגיע לסוף, אני רוצה לשמוע שוב את השירים שבהתחלה. אלבום שבאמת לא נמאס לי ממנו. *דרך אגב, רצות עכשיו שמועות די רציניות בנט בקשר לתאריך היציאה של האלבום. חשוב להדגיש, אלה רק שמועות, אבל יש בהן היגיון. לפי השמועות האלבום אמור לצאת בסביבות ה20/5. זה יוצא עוד יותר מחודשיים, וזה יותר ממה שאנשים ציפו, כי בתכלס זה כבר לא ממש "אביב" ויותר "קיץ". אבל בשום מקום לא נאמר במאה אחוז שהאלבום מוכן וגמור, וגם הגיוני שללא חברת תקליטים שתקדם את העניינים, טורי ואנשיה צריכים לדחוף יותר דברים בכוחות עצמם. דברים כאלה כנראה גרמו לתאריך להיות טיפה יותר רחוק מהצפוי. בכל מקרה, אלה רק שמועות. כנראה שבקרוב נדע תאריך רשמי.

behappy

New member
הוא אכן ממכר. שמעתי אותו אתמול 8 פעמים בהערכה

צנועה. כל פעם מצאתי בו עוד משהו מקסים. ממש לא נעים לי מטורי, איך קטלנו לה את האלבום ככה

noosh

New member
הממ, ניסיתי אתמול

הוא היה חביב וליווה אותי בעבודה, אבל הוא לא הפיל אותי מהכסא כמו שהוא כנראה עשה לך
. עדיין יש לי הרגשה שהוא לא מגובש ולא ברור לו לאיזה כיוון הוא לוקח, יש שירים שעדיין מרגישים לי יותר מדי... אין לי מילה לזה. באונסינג, תסיקו מזה למה אני מתכוונת. אני עדיין אוהבת את פאט סלאט. יש שם פנינים. אבל לא הצלחתי להתחבר אליו ממש.

behappy

New member
בקשר לחוסר כיוון/ גיבוש

אני חושבת שכאן, כדי להבין, אפשר להיעזר בקונספט של 5 הדמויות, כלומר, חמשת נקודות המבט העיקריות. ישנם אלבומים שלוקחים אותך לאיזשהו מסע מאוד מגובש ומובנה מתחילתם ועד סופם, אצל טורי מרגישים בזה בUTP וב-FTCH, גם לקינג קרימזון יש נטייה לאלבומים כאלה, ולהרבה סינגר סונגרייטרס, כרגע ג'וני מיטשל עולה לי לראש ובוב דילן. (עכשיו קפצו לי מלא דוגמאות אחרות גמו האינואנדו של קווין ושני הראשונים והמעולים של ג'יינס אדיקשן וזה בלי לדבר על מובנים מאליהם כמו סרג'נט פפר וכו וכו) ויש את הסוג השני, של האלבומים ה'מפוזרים' יותר, כמו BFP וה-ADP. ואפרופו דוגמאות אחרות- אז לונדון קולינג של הקלאש הוא דוגמה קלאסית לסוג הזה ואני חושבת שגם האחרון והמצונזר של פיונה אפל כזה. יש בהחלט מקום מכובד גם לסוג השני של האלבומים. לי אישית יש חיבה מיוחדת לסוג הראשון: אלה אלבומים שלמים, מגובשים, לפעמים קונספטואליים ומביעים בצורה טובה מה שהיוצר רצה והתכוון. הסוג השני יכול לבעוט בצורה אחרת ולהביא שלם גדול מסכום [או גיבוב] חלקיו בצורה אחרת. יש מקום גם למופשט ולא רק למוגדר, אם תרצי לדבר במונחי אמנות פלסטית] טוב הבוסית באה חדל חפירות בעיי

behappy

New member
בקיצור, [הלכה לשירותים זאת]

זה מצריך הקשבה אחרת ולא תמיד מתאים למצברוח. אישית עוד לא עליתי על כל עניין 5 הדמויות השונות ואיך זה משפיע על ההקשבה וההבנה של הדיסק. היי שלום=]

noosh

New member
דווקא הדמויות "נשמעות" באלבום, יחסית

כשמבינים קצת את האופי של כל אחת מהן, מצליחים פחות או יותר להבין מי מתאימה למה. לפחות בחלק מהשירים. פלה הוא אולי אלבום מפוזר, אבל אני לא חושבת שהוא לא-מגובש. יש בו הרהורים ויש בו דברים שמרגישים קצת פרגמנטיים בהאזנה ראשונה, אבל הוא משתלב בצורה מעולה ככל שמקשיבים יותר, ואני חושבת שמגיע השלב בו את מקשיבה לו ואת לא יכולה לוותר על שיר, והם מרגישים עוקבים, וכשהיא מצליחה לגשת אלייך פנימה ולהעביר לך את הכאב, הבדידות והנקודה ממנה האלבום הזה נכתב, כשהיא מעבירה אותך את המסע שהיא בעצמה עברה, את הנפילה, הנבירה בפצעים והעליה חזרה למעלה, הוא מרגיש נכון. אולי ארוך יותר, אבל נכון. ב-ADP לא הגעתי לשלב בו אני מצליחה להקשיב לו ולהגיד "כל שיר פה מתאים". אולי הם מתאימים לאלבום מבחינת הצליל, אבל אני לא יכולה בפה מלא להגיד שהוא לא מתיש אותי, ולא בצורה הטובה של פלה, של לעבור מסע ושהתשישות תנבע מכל מה שעברתי בדרך. אלא פשוט מהרגשה של חזרה ואולי אפילו מקלילות או מחוסר עניין במקומות מסוימים. בפלה אין משהו שלא ריתק אותי. גם כשזה היה ארוך. ל-ADP אני יכולה להקשיב כשאני בעבודה.

behappy

New member
טוב,

אכן גם באלבומים מפוזרים יש איזשהו מבנה מגבש יותר. הדעות שלנו מנוגדות כאן, לדעתי ADP גם הוא מגובש, ומאוד אחר מאלבומים אחרים שלה. גם בהפקה, גם בתכנים, גם בלחנים, גם במי שהיא (שהן?). הוא באמת מתאים יותר מBFP לשמיעה בעבודה אבל שמיעה כזו תתפספס ותפספס. [סוגריים לא קשורים: אוף אני בעבודה ואני חולה איכס. ואלה היו 15 שניות של קיטורים]. אניוואי, עשית לי חשק לשמוע אותו שוב [את ADP]]

rfranko

New member
דרך אגב נועה, תשמחי לדעת ש...

התחלתי לקצוב עוד דברים לפי סקרלט כמו הכנת עוגיות אז לקח לי סקרלט+2 שירים כדי לקרוץ 5 נגלות של בצק לעוגיות יפיפיות והם יצאו שפויות למדי וגם אני

למעלה