shalom khanoma va arrayon

dudu_n

New member
shalom khanoma va arrayon

מה שלומכם פרסים יקרים ? שאלה פשוטה לי אליכם... האם לפי דעתכם הפרסים בארץ הם ברמה נמוכה יותר מאשר הפרסים בארה"ב או לחילופין אפילו הפרסים היהודים שבאירן ? אני אישית לא רק שחש, אלא גם דיי בטוח שהרמה הכללית היא כמו שמים וארץ... אצלנו בארץ רוב הפרסים הם תת-רמה ערסים שלא ניתן להסביר או להבין מאין הם לוקחים את חוסר התרבות שלהם... לעומת הפרסים האמריקאים או האירנים אשר שומרים על המסורת הפרסית של יחס חם ותרבותיות ברמה גבוהה... בקיצור, הצילו !!! למה זה ככה ??? אשמח לשמוע את דעתכם, דודו הפרסי המסוקרן.

s h i r i n 1 0

New member
dudu_n שלום לך

לפני שאתה רוצה לשמוע וצמא לדעת פרטיםם על הפרסיים שלנו ספר לנו על עצמך. ותגיד שאלה קטנה איך הגעת למסקנות כאלו בחפזון? נראה לי שלא פגשת מספיק פרסיים.

JUN JUN

New member
לא מסכימה בכלל!

איזו הכללה, לא מסכימה איתך יש ויש ושתדע שבארצות הברית יש טיפוסים מפחידים במיוחד, פרסים או לא פרסים רק נדמה לנו שהאמריקאים תרבותיים, יש ויש בכל מקום מכל וכל, אני אישית מכירה פרסים בעולם הקלונוע והשירה, הפוליטיקה, הרפואה, הנהלה, הייטק ועוד... אני בטוחה שגם אתם מכירים
האם אתה ממוצא פרסי? אם כן, האם גם אתה "תת-רמה ערס שלא ניתן להסביר או להבין ???" (ואני מצטטת אותך ) ברוך הבא לפורומנו
JUN JUN

dudu_n

New member
ובכן...

ראשית כל אני אכן פרסי, יליד הארץ אך הורי נולדו באירן. בן 25 ודובר פרסית בצורה שוטפת. לגבי הידע שלי וההכירות שלי עם פרסים בארץ אז זה הולך ככה: אני גר בארץ רוב חיי, כ-90% מהפרסים שהכרתי בארץ הם תת-רמה שגאים בכך שהם כאלו, רוצים הוכחה ? פשוט צאו למסיבה או אירוע פרסי המוני... גרתי בארה"ב תקופה נחמדה גם כן, הפרסים שם (רוב רובם) אנשים ברמה גבוהה, גם מבחינת מקצוע וגם מבחינת התנהגות תרבותית... לגבי הידע שלי על הפרסים באירן, יש לי משפחה שגרה בטהרן ובביקור האחרון שלהם פה, הם סיפרו לי איך נוהגים הפרסים באירן להתנהג. ושוב אני מפנה את השאלה אליכם, מדוע רוב הפרסים פה בארץ כאלו ערסים ?

niya

New member
אני מציעה לך, דודו יקר

לעבור לגור בארה"ב. ככה גם אתה תפטר מה"תת רמה" כהגדרתך, וגם אנחנו נפטר משכמוך. ונאמר אמן וברוך שפטרנו!

JUN JUN

New member
אם ...

אם לא היית מנהלת פורום הייתי צריכה לבקש מתפוז לקרוא אותך לסדר .... בעדינות אחותי , הרגת אותו

dudu_n

New member
baskon... alan geryeh mikonam az daset...

במקום להעלב כמו ילדה קטנה, תנסי להבין את הנקודה שלי... אני לא בא להעליב אף אחד או להשמיץ, פשוט המצב הקיים הוא כזה... אם את מכירה אנשים פרסים ישראלים שהם אנשים ברמה ובעלי תרבות, אני יותר מאשמח לשמוע... תאירי את עייני... אני מכיר אישית גם איזה 10-15 פרסים טובים ומכובדים מלומדים וכ'ו, פשוט לעומתם אני מכיר משהו כמו 150 פרסים מעפנים בצורה שלא תאמן... אצלך זה אחרת ?

niya

New member
באמת שלא נעלבתי

כי גם אין ממה אני רק חושבת שבמקום להכליל ולהרגיש נחות בגלל שאתה ממוצא כזה או אחר, אולי תנסה למצוא את הטוב... אם הייתי חושבת כמוך לא הייתי פותחת ומנהלת את הפורום הזה. גם לי יש השגות לפעמים על התנהלות "פרסית" כזו או אחרת... מה זה אומר? שכל או רוב הפרסים הם כאלה? שאלה שרחוקים (בארה"ב, למשל) מתורבתים יותר? שפולנים/ספרדים/תימנים/עירקים/צרפתים/יוונים/גרוזינים וכדומה הם יותר טובים? או דווקא פחות טובים? או מתורבתים? או "לא ארסים" - ולמה יש בך כזו שיפוטיות? האם אתה כולך טוב? אם היית כותב הודעה מנומקת, שמסבירה ומפרטת את הדעה הילדותית שהבעת בקשר ל"פרסים" (כוווולנו ערסים? דווקא חשבתי שכותבים ארסים) מה עם כל הרופאים, המהנדסים, האדריכלים, השפים, וגם אנשים שלאוו דווקא מתהדרים בתואר אקדמאי כזה או אחר אלא פשוט חיים את חיי היום יום שלהם בענווה ובלי לפגוע באיש? גם הם "תת רמה" בעיניך? אם כלך העולם שלך מסתכם ב- 150 אנשים מבני העדה הפרסית שהם חסרי תרבות, צר לי עליך. תת רמה היא האופן שבו התבטאת כאן. כל הפוסל - במומו פוסל

JUN JUN

New member
הזמנה:

לדודי, אני מזמינה אותך למפגש הפורום הבא שלנו... אם כמובן אנחנו ברמה שלך.... לא מבטיחה שתצא משם שלם, כאמור יש בינינו המון תת-רמה ערסים , ולאור התבטאויותיך האחרונות לא בטוח שזה יעבור בשלום

JUN JUN

New member
חשבתי על זה מייד כמובן :)

אבל הוא כבר מסודר, לא יודעת איך הצליח , אבל מצא פרסייה שהיא לא "תת-רמה"...ב10% הטובים ...איזה מזל יש לו!

ritosh

New member
../images/Emo46.gifממש התרגזתי

מה זו ההכלללה המטופשת הזו? כנראה שבאיזור שבו אתה גר יש פרסים תת רמה. בכל העדות יש כאלה וכאלה ,מלומדים יותר או פחות, תרבותיים(אשמח לדעת מה כוללת הגדרת תרבותיים) יותר או פחות וכו'. הייתי בארה"ב כמה וכמה פעמים ונתקלתי בכל מני "טיפוסים" פרסים. להגיד שהם יותר מאיתנו? כן. הם הרבה יותר מאיתנו בתאווה הבלתי נשלטת שלהם לעשות יותר ויותר כסף, לערוך אירועים גרנדוזיים כדי להוציא אחד לשני את העיניים, להתפאר ולהשויץ על כלום... למי יש את הרכב מהמודל האחרון, מי שיפץ את הבית יפה יותר וכו'. זו התרבות שלהם? לזה אתה מתכוון? הם פוחדים פחד מוות שהילדים שלהם יתחתנו עם גויים, או שהרווחים שלהם יקטנו( מה שקורא בפועל בשנתיים האחרונים), יכול להיות שהם יותר מנומסים מהישראלי המצוי. שים לב! מהישראלי המצוי ולאו דוקא מהפרסי ישראלי, בגלל שהחוקים בארה"ב חזקים יותר ונאכפים טוב יותר מכאן וכולם שם ממש פוחדים מהשלטונות (שוטרים, פקחי מס וכו'). לידיעתך, האמרקאי הממוצע לא סובל במקום הראשון את הישראלים, נסה לחשוב מי הכי שנוא במקום השני??כן. הפרסים היהודים!! במיוחד בלוס אנג'לס.אחריהם הפרסים המוסלמים.... אז, דודו, זה ממש לא ככה כמו שכתבת. אני מכירה פרסים רבים ורובם המכריע ברמה גבוהה. גבוהה מאוד אפילו.

dudu_n

New member
בטעות שירשרתי את ההודעה מחדש...

תסתכלו למעלה (או למטה) בתגובה שלי Bah Bah Bah.... נמשיך את זה משם...

dudu_n

New member
Bah Bah Bah...

איזה כיף לקבל תגובות נזעמות שכאלו... אז בואו אני יענה לכולם בצורה ברורה... ראשית כל היחידה שענתה לי לעניין פה זו shirin10, היא ניסתה להבין על מה אני מדבר ואיך הגעתי למסקנות שלי, כל השאר פשוט צועקים סתם (והאמת שאני לא מחפש שידוך... תודה, אבל יש לי את הפרסיה הנפלאה שלי כבר...) עכשיו לגבי הצעקות שלכם, niya, את באמת חושבת שאני מתבייש בפרסיות שבי ? אני אחד האנשים שמציגים את עצמם בתור פרסי בכל הזדמנות וזה חלק ענק ממני, כמו שכבר אמרתי אני יליד הארץ אבל דובר פרסית שוטפת (למדתי לבד בעיקר... אני פשוט אוהב את זה...), אני חווה את התרבות הפרסית המקורית על גופי בכל יום, אם זה מהמשפחה ואם זה מהקרובים אלי, אני מחובר לשפה תרבות אוכל מוזיקה בכל נשימה מנשימותי במשך היום. ולמרות כל זאת אני חולק עליך בצורה נוראית לגבי התרבות שהשתרשרה בפרסים הישראלים, להתנהג בצורה בוטה מגעילה ומבחילה. אני בטוח שאין לך מושג על מה אני מדבר אז בואי אני אסביר לך, ב-3 ההופעות האחרונות שהייתי בקהילה הפרסית של זמרים מפורסמים שהגיעו מחו"ל, בכל אחת מהפעמים הללו אנשים התחילו לעשות מהומות והלכו מכות באמצע ההופעה מסיבה זו או אחרת, פשוט גועל נפש, ולא את לא יכולה להגיד לי שזה חלק קטן מהאנשים אני מדבר על חמולות של חולרות שמחפשים לעשות בלאגן, אני מדבר על נשים שמתנהגות בגסות רוח ובוולגריות כמו אחרוני המוכרים בשוק הפשפשים... אהה ודרך אגב, גברת אבשלום קוריאן פור שכמוך כותבים ערסים ולא ארסים (זה לא ארס של נחש...). ולגברת ריטוש העצבנית, אם לא הבנת אני אחזור ואסביר, הבעיה שלי עם הפרסים בארץ זה הסגנון ההתלהמות המגעיל שלהם הערסיות הנשפכת מכל משפט ונשימה שלהם, אני לא מדבר על בצע כסף או דברים כאלו שבגינם גם לי יש בעיה עם הפרסים בLA... בקיצור ולעניין, תתייחסו למה ששאלתי ואמרתי, אל תחפשו להעלב ולהשתגע ללא סיבה :) מחבב אתכם כי אתם פרסים, דודו.

ritosh

New member
דודו, בוא נסיים את הדיון בזה שגם בקהילה

הפרסית בלוס אנג'לס יש את ההתלהמות המגעילה ואת הערסיות שנשפכת מכל משפט ונשימה שלהם...ציטוט מדבריך. ומידיעה אישית, גם שם בקונצרטים הכי גדולים יש לפעמים מכות ומהומות..וחלילה אני לא מצדיקה את זה.לא פה ולא שם. ההתנהגות שפשטה בארץ היא לא רק בין הפרסים. זו התנהגות בוטה מגעילה וכוחנית של הרבה אנשים מעדות אחרות, לאו דוקא שלנו. ואני בכלל לא עצבנית! אם תקרא את ההודעה הראשונה שלך תבין את מה שאנחנו הבנו.

JUN JUN

New member
**דודי אני רוצה לענות לך בצורה רצינית ../images/Emo124.gif

נתחיל מזה שאתה צודק, ערס כותבים בע' ! עכשיו בוא ננתח את זה: ערס – מילת סלנג עברי המתארת אדם בעל רקע עברייני, בעל חזות חיצונית מצועצעת ודובר שפה עילגת. זהו סטריאוטיפ חברתי, אשר מזוהה באפיון התנהגותי-תרבותי וכולל מוטיביים לשוניים, התנהגותיים, תרבותיים ותעסוקתיים.מקור המילה ערס הוא סרסור או "רועה זונות" בערבית, והגינונים אשר יוחסו לסרסורים התאימו לסוג מסוים של אנשים: בעלי רקע עברייני, תושבי שכונות רוויות פשע, בעלי חזות חיצונית מצועצעת, עטויים צמידי זהב ("גורמטים") ושרשראות מוזהבות, דוברים שפה עילגת, לא משכילים, ופעמים רבות נוהגים באלימות מילולית ופיזית. הדמות הנשית המקבילה לערס כונתה בשם פרחה גם החייאתה של המוזיקה המזרחית, שנחשבה פעם על ידי רבים מאפיינת את הערס, ומיתוגה כיום בזרם המרכזי של הבידור והתרבות.כיום, נפוץ המונח ערס והוא מיוחס בעיקר לדמויות "לא נחמדות" ובלי קשר למוצאן העדתי, כאלה שלא קיבלו את החינוך הנורמטיבי, המדברים בשפה רדודה וגסה, ול"עושי צרות" למיניהם. עכשיו לעניין ההופעות שלך בוא ננתח את זה בצורה מתמטית: כמה אנשים היו בהופעה סה"כ? כמה מתוכם לבשו שרשר זהב (גורמטים)? כמה מתוכם הלכו מכות? כמה השתמשו בשפה רדודה? כמה מהם התהלכו כשלצידם הפרחה הממוצעת בפלאטפורמות וקוקו בראש המצח? כמה מהם סרסורים בפועל? אני לא נתקלתי מימי בפרסי שהולך מכות, שגיאות כתיב כן, שפה שגויה כן (כתוצאה מעלייה) , מכות - לא! שים לב שתצטרך להוכיח לנו שבשלוש ההופעות שלך נתקלת בכמה מאות פרסים המתאימים לתאור הנ"ל, כיוון שלדברייך 90% מהפרסים ערסים. איפה היית? באיזו הופעה? באיזה אזור בארץ? חשבת אולי פשוט ללכת להופעה באזור אחר? לעבור דירה?

JUN JUN

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifחייבים לקרוא

אתם חייבים לקרוא את זה ..... ערס

למעלה