SGA 02X14 - Grace Under Pressure שרשרו!

Freemee

New member
הופה לזה חיכיתי ../images/Emo3.gif

רודני Vs. קרטר
קרטר מככבת. נרשום הערות בהמשך.

Freemee

New member
אחלה פרק ../images/Emo13.gif

למרות שהעלילה הייתה לא יותר מדי. אי אפשר שלא לציין לטובה את הופעתה של קרטר
אמנדה שיחקה פה מעולה! קרטר יותר סקסית מפה לא הייתה לנו עדיין
גם היה כיף לראות את האינטרקציה שלה עם רודני. גם כל הבדיחות על העובדה שרודני מתווכח עם עצמו בעצם או שהוא חשב על הרעיון וזה היה מצחיק
תמיד זה מזכיר לי את העובדה שכשהדמויות אומרות שזה לא במציאות קורה באמת רק שאנחנו כצופים יודעים שגם כדי לצלם את הסצינות ה"לא אמיתיות" צריך שחקנים אמיתיים
ככה שאני רק יכול להגיד: דייוויד יא מזליסט שכמותך!

ilovenewyork

New member
איזה כיף שלישיית קרטר בערב אחד ! ../images/Emo98.gif

מה עוד אפשר לבקש ? חחחחח יש לציין שבפרק RIPLE EFFECT נהנתי יותר

STING3ER

New member
סם נראתה שונה מהפעמים הקודמות

הפעם היא היתה סקסית כשהיא היתה היום בפרק של 17:00 היא היתה הרבה יותר שונה

ayan2

New member
../images/Emo221.gif מעניין מדוע שוב בחרו לעשות

פרק רודני.הוא היה העיקר. הוא ואישיותו. הפסיכולוגייה של רודני עמדה במרכז הפרק. לא שלא היה מעניין. היה מעניין מאוד. אבל מעניין מדוע להחליש כל כך את מקומם של השאר, בקט, טיילה ורנאן כלל לא הופיעו הפעם. קצת הצטערתי שהפרק היום לא התחיל מהמקום שבו הפרק הקודם הפסיק. אף מילה על קולדוול. זה היה לי חסר. ועכשיו לפרק עצמו (עשיתי מאמץ לכתוב לי הערות תוך כדי
): 1. כשהמדלג התרסק חשבתי: "...איזה מזל שהיה שם ים..." זה לקח כמה שניות + פתיח שדעתי תשתנה...
2. לאורך כל מאמציי החילוץ החבר'ה דיברו על להציל אותו (=את רודני) ולא על להציל אותם (רודני+הטייס). לא יפה...כאילו הוא לא נחשב
3. הקטע בסוף שהליוויתן עובר מעל שני המדלגים היה פשוט מרהיב. 4. הכתיבה של סם לפרק הזה הייתה פשוט הברקה. לפחות בעיני זה היה מאוד לא צפוי. קצת התאכזבתי שזה היה למעשה התת מודע של רודני. כן, אני יודעת שזה היה חייב להיות ככה, אבל...קיוויתי...אולי בכל זאת...שתהיה אמיתית. מה שכן, פחות אהבתי את ההצגה של סם כפצצת סקס, אפילו שזה היה קצת בהומור...לא כל הקטעים האלו הצחיקו אותי...
וכמובן היו הקטעים שהעלו חיוך: * משפחת מק'קיי מברצלונה
* כשוויר אמרה "בואו נחזור לעבודה"
(אני יודעת שכשהיא אמרה את זה היא הייתה רצינית, פשוט הצופים בבית יודעים שמבחינתה זה אומר לשבת על הכסא ולחכות לרעיונות טובים שיזרמו אליה...). * שפרד אומר לזלינקה: "הצ'כית שלי כנראה משתפרת, מפני שאני מבין למה אתה מתכוון"
(קרוב לוודאי שהוא לא הבין מילה, אבל לפעמים המנגינה היא שקובעת...). * רודני מתנכל לניסיונות בפרק הזה להציל את כבודו של זלינקה כמדען יעיל: "אם אחכה לזלינקה אמות מזיקנה"
(ציטוט לא מדוייק). תמיהת תרגום אחת: רודני כינה את המדלג Lemon אם אינני טועה. כשהוא מתכוון לאמר שהוא חסר תועלת. בעברית תרגמו את זה ל"טרנטה". נו. לא היה עדיף "גרוטאה"?
יופי של פרק!

morashty

New member
למה דווקא מקקיי ?

בעיקר כי הוא הדמות הכי טובה של אטלנטיס (תנסי לדמיין את אותו פרק עם רונון או טיילה). בכלל כל העונה הזאת מלאה בפרקי מקקיי,וזאת אולי הבעיה הכי גדולה של אטלנטיס שהצוות שלה פשוט לא מאוזן מתרכזים המון במקקיי,שפרד ווויר כי עם רונון וטיילה אין כל כך מה לעשות (מעבר להמון סצינות בהם הם נלחמים עם מקלות). ושאלה - הפרק הזה אמור להיות קשור לפרק GRACE מהעונה השביעית שלא יצא לי לראות מישהו יכול להסביר לי איך?

Iced Hammer

New member
הקשר לפרק GRACE בעונה שביעית

הוא שזה בדיוק אותו רעיון של פרק, רק שבעונה שביעית זו סמנתה תקועה, והיא מדברת עם הזיות שיש לה.

ayan2

New member
אבל...זה לא חייב להיות ככה.

מכיוון שכל הדמויות הן תוצאה של כתיבה, אפשר לחזק את הדמויות האחרות. טיילה ורונאן יכולים להישאר מינוריים יחסית. אי אפשר שכולם יהיו "כוכבים", אבל בעונה הראשונה שפרד היה כן דומיננטי יותר. הרבה יותר. כך שעכשיו זה נראה לי שמזניחים אותו. הוא לא דמות חלשה שאין מה לעשות איתה ואין ברירה אלא להיתמקד במקקי. וכמו שפתחתי, זה הכל עיניין של כתיבה. אם רוצים שהדמויות האחרות יהיו מעניינות יותר צריך לכתוב אותן ככאלה. חבל לי. במיוחד על שפרד.

morashty

New member
זה לא כזה פשוט

שדיברתי על צוות מאוזן התכוונתי לזה שבסדרה המקורית לכל אחד בצוות היה משבצת שאליה הוא נכנס (מפקד,מדען,חוקר,חייזר) וזה הסתדר ככה שלכל אחד היה משהו לתרום לצוות משהו שייחודי רק לו, חוץ מזה לכל דמות גם היו מאפיינים שונים ועבר מסוים שהם היה אפשר להמשיך הלאה. באטלנטיס זה פשוט לא עובד יש יותר מדי דמויות שאן להם ייחודיות, בעונה הראשונה זה היה פורד שפשוט היה עוד חייל,היה אפשר לבחור כל חייל אחר במשלחת וזה היה אותו דבר, הדמות שלו היתה פשוט תקועה בתור אחד מהצוות ובשביל לפתח אותו היו צריכים לעשות איתו משהו דרסטי (וזה יצא לא רע בכלל). בעונה הזאת זה רונון (או טיילה) ששתיהם בניגוד לטיאלק לא ממש הסתובבו בין עולמות ויכולים לתרום איזשהו מידע מאוד חיוני על הריית', אז נכון שלטיילה יש את היכולת הטלפטית שצצה פעם בכמה פרקים ולרונון יש אקדח ממש מגניב אבל חוץ מזה מה? הכתיבה מלכתחילה היתה בעייתית בזה שהם כתבו דמויות שבתור חלק מהצוות אין להם לאיפה להתפתח. בניגוד אליהם שפרד ווויר כן מקבלים לא מעט פרקים אבל לא נראה שזה כל כך משפיע על הדמויות שלהם, וויר אולי השתנתה טיפה בעונה האחרונה מבחינת היכולת לקבל החלטות פחות מוסריות אבל אצל שפרד אין שום ההבדל בין העונה לעונה שעברה.

ayan2

New member
התיאור שלך מדוייק לגבי הצוות באטלנטיס.

אבל...מה המסקנה? שזה אבוד? מה שנכתב בעונה הראשונה לא יכול לקבל כיוון נכון יותר בעונה השנייה? זו מלכודת? הם לכודים במה שכתבו עד כה? חבל...

L y c a n

New member
והמשפט הכי גאוני באטלאנטיס

"אתה יודע שאני הבן אדם היחיד שאתה מודה שיותר חכם ממך בשתי הגלקסיות"
(משהו כזה.. זה לפי זיכרון) פשוט גאוני

Y. Welis

New member
היה עוד אחד טוב - 'אנחנו לא רוצים לקבוע שיאים

דווקא ברגע זה', אחרי שזלינקה מציין לרודני שהם נמצאים בעומק שעובר את המקסימום שצוללות גרעיניות יכולות להגיע. אגב שם הפרק זהה לשם של ספר של המינגווי, ואלבום של להקת Rush הזכורה לטוב. הפרק גם היה מועמד לאמי על המוזיקה שלו, משום מה. וכמובן מה שנרמז ולא נאמר (בהשפעת ספרים כמו סולאריס וסרטים כמו סטאר טרק 4) - שהיצור התת-מימי סייע כנראה להופעת ההזיה המשכנעת כ"כ במוחו של רודני, מספיק כדי למנוע ממנו לחסל את האנרגיה שנותרה בג'מפר 6 (שיש לקוות שיותקנו בו בפעם הבאה מצופים).

subatoi

New member
הרעיון האחרון הוא מעניין למדי.

מאיפה זה "נרמז" לך בדיוק? לא יכול להיות שרודני סתם התחרפן?

Y. Welis

New member
ההופעה של סאם היתה זמן קצר אחרי שהוא שמע

את הקולות של היצור ו'דיבר' אליו. אילו היצור רצה לתקשר איתו (כפי שנראה היה, מאחר והוא הסתובב סביב הדלגן), הוא היה אכן קודם מנסה בצורה קולית, וכשזה לא היה עובד, אז טלפאתית. צריך דרגה די רצינית של טישטוש שכלי כדי לראות ולדבר עם מישהו שאינו קיים (זה קורה לעיתים למטפסי הרים בגבהים, כתוצאה מחוסר חמצן, אבל לא שמעתי על שיחות כאלה מפורטות).

Nogmor

New member
טוב אז ככה

פרק ממש חמוד, אבל שוב כמו שאמרו, זה ממש מתרכז סביב מק'קיי, כמו כמה פרקים שהיו לפני נראה לי. גם כמובן מי לא אהב את ההופעה הטוב של אמנדה פה, מאוד מאוד מוזר היה לי לראות אותה בתור בחורה פתאום! כאילו, ממתי שמים אותה בלבוש עם כזה מחשוף, שלא לדבר על קפיצה מתוך המים כמו באיזה סרט ג'יימס בונד ידוע עם ביקיני?? טוב, חוץ מזה, כל השורות והמשחק שלה כמובן היו מעולים. די הטריד הקטע ששוב העתיקו רעיון מSG-1... האלו, אתם אטלנטיס! לא SG-1! תחשבו על תסריטים משלכם! ואיך זה שהם כבר יותר משנה (לא?) באטלנטיס ובחיים לא חשבו על האפשרות שהג'אמפר יכול גם לצלול? כאילו, הקדמונים יצרו את הג'אמפרים אז אני דיי מנחש שחוץ מטיסות לחלל, גם צלילות היו עניין מדעי ששווה לחקור, לא? ואיך זה שהג'אמפר נהרס אחרי 1000 מטר? מה, הקדמונים לא יכלו לארגן איזה משהו יותר טוב? הרי עם כל הטכנולוגיה, וההתקדמות, שיתקינו איזה חלון שנסגר במקום החלון השביר, וזהו! מה כל כך קשה? אממממ... הלוויתין ש*כל* הפרק חיכיתי שיראו איזה סימן חיים שהוא *באמת* קיים, היה ענק.. באמת פינאלה מתאים בסוף כשהם חצו בין הג'אמפרים..

subatoi

New member
אבל אבל אבל

1. בקשר ל"העתקה" - בהרבה סדרות יש את הפרק הזה שמישהו תקוע לבד וחושב שהוא מתחרפן. יש רעיונות דומים בהרבה פרקים של הרבה סדרות. זה שזה מזכיר לנו, הגייטרים, פרק של סדרת האם, לא אומר שחייבים להציג את זה דווקא כהעתקה. אפשר למצוא כאלה בכל מיני סדרות (מישהו רוצה דוגמאות של מב"כ?
). ואפשר לומר אותו דבר גם על פרקים אחרים עם רעיונות דומים. מה שצריך להסתכל עליו, כשמתחשבים בזה שבסופו של דבר יש מספר רעיונות מוגבל בעולם, זה איך מפתחים את הרעיון הבסיסי הזה. בס"ג הפואנטה היתה מבט על החיים של סם, והתוצאה היתה פרק הזוי קצת, למיטב זכרוני. פה באטלנטיס, התוצאה היתה בחינה של האופי של רודני, עם הרבה "רודניות" מסביב, ויצא משהו אחר לגמרי, לדעתי. יצא פרק נורמלי (שוב, בניגוד לתחושת ההזיה שהפרק של סם עורר, לפחות אצלי). אבל כן, היו יכולים למצוא שם שלא כ"כ יקרוץ לסדרת האם
2. הם אמרו כמה פעמים בפרק שהם חשבו על צלילה בג'מפר, אבל עדיין לא יצא להם לבדוק את זה. 3. גם אני נורא קיוויתי שיראו את ה"סי מאנסטר", ואכן היה מאאגניב. אם לא היו מראים אותה, זה היה מעאפן לגמרי. יצא טוב מאוד.

subatoi

New member
פרק מאאגניב.

לא יעזור כלום, היה פרק מצוין. מותח (יחסית), אפקטים, רודני ומאגניבות (אין לי מילה אחרת, 'צטערת). הקטעים האלה שמישהו מדמיין דמות אחרת שמייצגת פן מסוים באישיות שלו, תמיד יוצד דברים מעניינים, כשזה נותן הזדמנות לבחון כל מיני צדדים באישיות שלו, שלא חושבים עליהם ככה סתם. כשהוא מדבר עם עצמו, וכשיש דמות אחרת שמייצגת פן מסוים בראש שלו, זה גורם לנו לחשוב על הצד הספציפי הזה. זה גם מעניין לראות איך הם כותבים את זה ככה שהדמות מתאימה גם לשבלונה של קרטר, וגם לשבלונה של הראש של רודני. משהו שמשותף לשניהם, ולא חורג מאפאחד מהם יותר מדי (נו, כתבתי "יותר מדי"). רודני
(
) כרגיל סיפק את הסחורה. אולי נעשה איזה ערב-ס"ג-רודני פעם אחת? נראה את הפרקים הטובים איתו, אפשר לראות אפילו איזה פרק שהוא כיכב בו מ-SG1. אני אוהב סצינות מתחת למים. זה מגניב לדמיין שהם מטביעים חלק מהסט (או מציפים אותו, יותר נכון, אני מניח). ב"הנוסע השמיני 4" זו אחת הסצינות היותר מגניבות, באחד הפרקים הראשונים של ג'ונאס היה קטע כזה על ספינת גואולד, וגם בפרק הזה זה היה, אבל מעט יותר. טיפה באמצע הפרק איפשהו, וגם בסוף. הקטע של הסוף היה ממש יפה, כשהראו אותו צולל, משחרר מה שהיה צריך לשחרר, ואח"כ את המים יורדים, הכל ביחד. יפהפה. ולסיום - האפקטים. סצינת ההתרסקות בהתחלה היתה מגניבה, וסצינת הסיום היתה מאאגניבה. עצם זה שהם מרחיבים את המגינים כדי להגן על הג'מפר השני ואח"כ הולכים מתחת למים אבל ביבשה ("בחרבה"), זה רעיון מגניב (למרות שחיכיתי כל הזמן שזלינקה יגיד לשפרד "מה, לא ראית אותם עושים את זה בסטארטרק?!"), וה"סי מנסטר" בסוף, כמו שציינו לפני, היה פשוט מגניב ויפהפה.

למעלה