SGA 02X13 - Critical Mass שרשרו!

Nogmor

New member
SGA 02X13 - Critical Mass שרשרו!

טוב, אהמ אהמ, מכיוון שיש לנו צוות מנהלים אהמ אהמ כל כך טוב ומשקיע שהוא טרחל לפתוח לנו שרשר.. אני אפתח אחד.
סתם לא, צוחק אבל הנה פתחתי כי יש לי מה להגיד. פרק ענק! אני ממש הייתי בטוח כל הפרק שזו, נמאס לי מאלטלנטיס כי זה משעמם וזה היה *ברור* שהבחורה היא הגואולד.. עד הגילוי שבסוף.. דיי הייתי מת, איך?! איך הגיעו אליו?!?! וכמובן כל ההומור שפרק היה ענק.. הרמיוד אומר לבחורצ'יק לסתום תג'ורה בשפה יפה. חחחחח ענק.... וכמובן שזורקים את זלנקה המסכן לכוכב של הילדים.. אי אי איי...... ושהכניסו סוף סוף קטעים נרחבים מהSGC! שזה ממש היה חסר כבר 12 פרקים שלא אמרו כמעט כלום על הSGC (היי, יש להם ZPM אז דיי חייבים קשר כלשהו עכשיו, לא?) וגם שהכניסו את הגואולד לעולם SGA... מעניין... מאוד מעניין באמת למה הגואולד לא התעניינו באטלךנטיס עד עכשיו, נתנו חצי הסבר לדעתי.... אני (בתור גואולד) הייתי מתלהב הרבההההה יותר אם הייתי יודע שאטלנטיס קיימת.... טוב. מה דעתכם?

Nogmor

New member
וואי כמה טעויות..

סליחה מראש על כל הפאשלות, פשוט התרגשתי כי יצא לי לפתוח שרשור על פרק חדש-חדש. :-\ לא יקרה שוב. מבטיח.

subatoi

New member
עוד פרק טוב.

1. פרק טוב ומותח ואקשני ומעניין. 2. מצד אחד זה היה פרק טוב לוויר, כי היא (שוב) סופסוף עשתה משהו, והראתה שכשנותנים לה משהו לעשות, היא דווקא בסדר ולא קיטשית. מצד שני, כל מי שחיכה לציטוטים טובים כדי לפתוח את אתר/מקדש השנאה שהוא תכנן לוויר, קיבל אותם מפיו של קאוונו
3. די חששתי שיסתבר שקאוונו יהיה המרגל/מחבל. לא כי הוא לא מעצבן אותי, חלילה, הוא כן. אבל חשבתי שזה יהיה קל מדי (ואולי גם מלוכלך) להפוך את ה"אופוזיציה" של החבר'ה שלנו לבוגדת בכזו קלות. טוב שזה לא היה הוא (מצד שני, זה אומר שבטח עוד נראה אותו. בעסה
). 4. קולדוול היה מפתיע, וטוב שכך. בהתחשב בעובדה שהוא ישוב, מעניין אם יספרו לנו עוד בהמשך איך הנאמנות והגואולד הגיעו אליו, ויותר חשוב - מתי. מה הוא כבר חשף, במה הוא הזיק. 5. טיילה סופסוף עשתה משהו. לא משהו חשוב במיוחד, אבל היה לה מה לעשות בפרק לשם שינוי. השיר היה מוזר. מצד אחד, הוא ממש לא הרגיש שייך לסטארגייט, כמו שמורי אמר. מצד שני, זה היה פסקול שונה לרגעי המתח. מעניין אם היא באמת תהפוך להיות המנהיגה עכשיו, מה שיוסיף לה קצת "בשר" לדמות, או שזה היה סתם, והיא תמשיך להיות חצי-מיותרת. 6. וזלינקה עם השיער. ישר לארכיון התמונות ששוות שנשים אותן על שולחן העבודה למצברוח טוב

ARIS BOCH

New member
טיילה שרה - בלעכס!!!!

אחלה פרק חוץ מהקטעים שטיילה שרה. לכל מי שלא הבין שאטלנטיס משתמשים ב- ZPM כדי לחייג לכדה"א - עכשיו זה ברור? סוף סוף הדמות של וויר קצת התפתחה ואפילו התחילה לעשות משהו (ולהתחרט עליו אחר כך, האישור לרונאן "לחקור" את קאבנו). פרק מותח ומעניין, וכמובן הקטעים המצחיקים: החקירה של נובק, 101 דלמטים, המבט של שפרד כשרונאן אומר לו שקבאנו התעלף לפני שהוא הספיק לגעת בו... ודרך אגב השיר של טיילה (בלעכס), היא באמת שרה וזה לא היה פלייבק (בעע)

AtlantiX

New member
אהבתי איך שהרמיוד התעלם מקוואנו ../images/Emo45.gif

לא כ"כ הבנתי למה לא נעזרו בבקט כדי למצוא את בעל הנחש, או לפחות להיעזר במכשיר עם החיישנים הביומטריים. עם המכשיר אפשר היה לבדוק את כולם בתוך דקות.

ARIS BOCH

New member
כי הם לא ידעו שיש לו גואולד

הם חשבו שזה סתם סוכן\מרגל אנושי ולא גואלד שהשתלט על מישהו.

הלדין

New member
גם עכשיו הגואולד לא מתלהבים מאטלנטיס

הם ניסו להשמיד את השער לגלקסיית שביל החלב. במהלך הפרק הרגשתי שהכותבים אוהבים את קאוואנו. הוא היה פחות מעצבן מבעונה הראשונה ואף מוצג בצורה יותר סימפתית. כמובן, הוא נותר אותה קרציה אנוכית שהיה מהעונה הראשונה. הוא פשוט למד להיות שנון יותר בקורס בהתכתבות. למזלנו, הכותבים לא מצאו דרך לשלב אותו בהמשך העונה לפי התקצירים באתר "סטארגייט וורלד". הכותבים היו צריכים להכניס את הסצנה עם צ'ארין בפרק שבו ג'ון כמעט הופך לרפא. היא הייתה מתאימה יותר לפרק. היא באמת נראתה מוזרה בהקשר של הפרק הזה. טיילה דווקא שרה יפה למיטב הבנתי המוגבלת בשירה.ולתהייה, אם טיילה וויר הן דוגמאות לנשים חזקות, האם עלינו לקלוט מכך על דעתם של כותבי הסדרה על נשים חזקות? קולדוול, לפחות, אינו הולך לסיים כמו גראק. כשחושבים על זה, אפשר לראות לאחור שוויר כמעט תפסה את קולדוול בשעת מעשה כשהתעסק עם סידורי הביטחון של אטלנטיס. קולדוול הגואולד חכם דיו על מנת לבצע את השינויים בעצמו ובלי צורך בעזרה מארגון "הנאמנות". האם מדובר בשיבוט של בעל? (ברור שקולדוול עשה את זה לפי פקודתו של בעל. הוא אדון המערכת ששרד ומסוגל להזיז מהלכים כאלה).

aשרון

New member
משוב הנוגע לפרק שלעיל.....................

אני לא מבין מה הזעקות והבהלה שלכם מטיילה המזמרת, השירה הרי היא חלק מהתרבות של העם שלה ,ונחמד היה לראות את זה ולתפוס עוד קצת נתח של הבנה של העולם שלה והתרבות אליה היא משתייכת . אם כבר הספקתם לשכוח סטארגייט בבסיסה היא סדרה של חקר עולמות חדשים ותרבויות חדשות ביקום (אפילו אם כוווולם דוברים שם אנגלית) . ודברים כאלה רק מוסיפים לדעתי ליקום המתרחב של הסדרה ומעשיר אותו. אל לנו המעריצים להיות מקובעים על דרך התנהלות הדמויות בסדרה , אם גם התסריטאים יחלו לחשוב כך הרי לא יהייה מעניין והסדרה לא תתפתח למקומות מעניינים . לדעתי הם הוציאו את זילנקה בכוונה תחילה מהמשוואה ולא בשביל הצחוקים , הרי הוא היה מצליח לפתור את כל הבעיות שהתעוררו בצ'יק והיה לנו רק איזה עשרים דקות של פרק ככה , אז עשו הכותבים בשכל שהוציאו אותו ועוד הכניסו בדיחה. הרמיוד כהרגלו עשה קטע מצויין , גם אותי ההוא עם הקוקו עצבן ברמות, ויש לי הרגשה שהרמיוד עוד יהפוך לדמות קאלט בסדרה רק חקו ותראו עוד נצטט אותו על ימין ועל שמאל בעוד כמה עונות . היה יפה החזרה ל SGC ולראות את הלך הרוח שם , חבל שלא ראו את קרטר בזמן עבודה על העניין ורק הזכירו אותה. חבל שלא הראו את התגובה של רונאן למראה העיינים הנוצצות של קולדוול הגוואולד זה הייה חסר מאוד, אחרי כל ההכנה שמסבירים לו מה זה גוואולד .

Oradea

New member
פרק חביב בהחלט

גם אותי הפתיע הקטע עם השירה של טיילה. אין לי דעה לגביה. הקול שלה יפה בהחלט, אבל עם זאת... זה לא הרגיש במקום. אחד הדברים שהכי אהבתי זה שד"ר לי מנסה להסביר את "נביחת הדימדומים". ומאחר שאף אחד לא מכיר את זה, הולכים ל"שר הטבעות" שהוא הדוגמא הקלאסית למה שניסה להסביר. וכמובן שכולם שם ראו את הסרט, בטח שבוודאי. אבל הכי אהבתי את זה ששפרד מנסה למנוע מרונאן לבצע את "הדרך השניה" שהם לא רצו להגיע אליה וקוונאו בכלל התעלף לפני שהוא התחיל. ובכלל, זאת רק אני או שרונאן באמת נראה יותר מסוכן וקטלני מבדרך כלל?

subatoi

New member
אגב "שר הטבעות",

ברור שכל ההסבר נעשה בשביל הצופים, אבל היה די מטופש שלקח לד"ר לי בערך 47 שעות להסביר לקבוצה של אנשי צבא ומדענים מה זה תחנות ממסר...

סלמאק

New member
וידוי:

זה יהיה פדיחה להגיד שהבנתי דווקא את ההסבר של 101 כלבים, עם "נביחת בין הערביים", ואין לי מושג על מה הוא דיבר כשהזכיר את שר הטבעות?

ayan2

New member
../images/Emo6.gif ברור שלא!

זו לא תהיה פאדיחה בכלל... אבל, רגע, זה יהיה פאדיחה להגיד שאני כל הזמן חיכיתי שהוא יגיד "מדורות"?

ayan2

New member
אמממ...לא...אבל...

וכאן אני מסתכנת בלחשוף את העבודה שאולי לא הבנתי את האנלוגייה... אבל פעם כדי להעביר מסר, היו מדליקים מדורה על ראש גבעה אחת. האנשים שבגבעה הקרובה היו רואים את האש ומדליקים מדורה בעצמם, כך שהאנשים בגבעה שלידם (אך לא ליד הגבעה הראשונה) היו רואים את האש ומדליקים עוד מדורה וכך הלאה... ברור שבשיטה זו אין אפשרות להעביר תכנים מורכבים...רק דברים ברמה של ראש חודש למשל או התרעה על סכנה מתקרבת וכד'. אז...לא הבנתי כלום?

סלמאק

New member
אה, אני מניח שמבינינו, דווקא את הבנת

את המסר בצורה הנכונה שלו
. נראה לי שלזה ד"ר לי התכוון, אבל לא ראיתי מספיק שר הטבעות כדי להבין את הקשר.

Nogmor

New member
המדורות

זה בדיוק על מה שהוא דיבר בסרט בהקשר של שר הטבעות, כי זה מה שעשו שם.

ayan2

New member
אז עכשיו כולם יודעים

שלא ראיתי את שר הטבעות?
כך או אחרת, בשבילי יש רק טבעת אחת:

למעלה