SF, SG, SL ....

gsxr77

New member
SF, SG, SL ....

ליצרן האופנוע שלי דרישות שמן פשוטות וברורות: API SF/SG + המלצה על צמיגות של 10W40 (אפילו JASO MA לא נראה בדרישות משום מה)
מה לעשות שיצרני השמנים בעולם התקדמו קצת מאז תחילת שנות ה2000, והיום סוג השמן הנ"ל כבר לא קיים.
האם ניתן להשתמש בשמן עם תקן מתקדם יותר כגון SL לדוגמא, ומתי שמן עם תקן מתקדם יכול להיות מסוכן עבור מנוע ישן יחסית?
לעונים נכונה יוגרל הדוקאקי 1200S של חח"י

danש

New member
בשמנים חדשים מ SG (למשל SL ,SH) יש פחות זרחן ואבץ

כי החומרים האלה הורסים ממירים קטקליטיים. התרכובת ZDDP שעשויה מאבץ וזרחן מקטינה בלאי מחיכוך בגל הזיזים ומה שהוא מפעיל (נדנדים או שסתומים). אם תוסיף לשמן תוסף עשיר ZDDP לשמן SL אתה פותר את הבעיה. אני לא יודע את הכמויות אבל פשוט לחשב אותם לפי מה שרשום בתקני השמנים.
מנועים עם נדנדים או tappets עם גליל לא צריכים את התוספים. במנוע שבו המצמד באותו תא עם שמן המנוע, לפעמים חשוב תקן MA כדי שהמצמד לא יחליק.

gsxr77

New member
לגבי MA, אני בהחלט דואג שיהיה למרות שאין דרישת יצרן לתקן זה

מצורף לינק עם מערכת השסתומים של האופנוע שלי.
אם הבנתי נכון, ניתן לוותר על הוספת זרחן/אבץ במקרה שלי, אפילו בשימוש של שמן עם תקן SN. האם אכן כך?
תודה

danש

New member
בשרטוט אליו כיוונת גל הזיזים דוחף tappet

בחיכוך, ה lobe של גל הזיזים מתחכך בגלגול מול ה tappet שלא זז, כך שיש שם פוטנציאל גדול לבלאי ובמקרה כזה ZDDP חשוב
התוסף פחות חשוב כשגל הזיזים פועל בגילגול מול roller (בתמונה [URL]https://www.lunatipower.com/media/images/VoodooAluminumRollerRockerArmsLarge.jpg[/URL] ), לא המצב באופנוע שלך

vstrom1000

New member
גם בויסטרום שלי אלה היו הדרישות של סוזוקי

ויסטרום 1000 משנת 2002
&nbsp
ראשית תסתכל בעמוד הבא ושם מצויין צמיגויות אלטרנטיביות ומותר לבחור 20W-50
זה זה כבר תוכל למצוא בארץ. זה בעצם באופן מפתיע השמן מנוע הזול ביותר.
תוכל להחליף מידי 5000 -6000 ק"מ, ככה אני עשיתי, בחצר הבית, ובתקופות אינטנסיביות זה היה פעם בחודשיים.
את הפילטר בסוזוקי תחליף פעם ב3 החלפות של שמן מנוע

gsxr77

New member
הכל ידוע וכך אני נוהג כבר מספר שנים. לאחרונה קשה למצוא SG

ולכן אקח בחשבון בפעם הבאה תופסת של אבץ וזרחן ע"פ המלצת danש בשימוש עם שמן SL
החלפות תכופות יותר לא יפתרו את בעיית החיכוך כפי שהוא ציין, כיוון שגם בשמן החדש אין את החומרים הנ"ל.

vstrom1000

New member
יש SG ויש גםSF

הSG כמובן עדיף.
במקום 10-40 יש לך 20-50 והוא כמובן לגיטימי מבחינת סוזוקי בפרט בישראל שהיא ארץ חמה. שים לב. סוזוקי מאשר 20-50. הוא לא מאשר SL אז אל תתבלבל.
פשוט תחמם המנוע בזהירות ללא העלאת הגז במשך חצי דקה עד דקה אחת לפני שתתחיל לרכב. וככה תפצה שאתה לוקח 20W ולא 10W. לדעתי אם תעשה ככה אז לא תינזק אלא ההפך

gsxr77

New member
תוכל להוסיף לינק או לנקוב בשם הדגם/חברה שהSG שלה משווק בארץ?

אין לי בעיה להשתמש ב20-50 במקום המוצהר.
תודה!

vstrom1000

New member
סליחה על העיכוב. לא נכנסתי לפורום

מקווה שלא איחרתי את המועד.
תיכנס לאוטו דיפו ושם תמצא מיכלי גלון [כל אחד 4 ליטר] של חברה ישראלית חברת דלק [אולי נקראת דלקן]
ויש להם גם SF וגם SG עם צמיגות 20-50
ממליץ לך על הSG
שים לב שאלה יהיו השמנים הכי זולים בחנות [כי זה תקן הכי ישן]
יעלה לך כ50 שח הגלון כולו
&nbsp
בהצלחה.

gsxr77

New member
רק אינני חושב שיהיה להם תקן JASO MA כיוון שהם מיועדים

יותר (כנראה) לרכבים.
תודה

vstrom1000

New member
היצרן שלך לא ממליץ עליו

שים לב שהיצרן סוזוקי מאשר שימוש בצמיגות 20W-50 מסוג SF או SG. היצרן לא רושם אף מילה על JASO-MA
היצרן לא ממליץ על תקן הJASO הזה.
&nbsp
אני השתמשתי בגלון הזה של דלק הרבה שנים ותמיד היה טוב מאד.
אם אתה רוצה לפנק את האופנוע אז תחליף לעיתים יותר קרובות נאמר מידי 5000 ק"מ או 4000 ק"מ ממילא השמן זול.
&nbsp
מעבר לכך עובדתית שתידע שכל שמן שהוא SF הוא עומד בתקן JASO-MA [וככה גם שמני SG] אתה מבין?
אפשר לנסח גם אחרת: כל שמן JASO-MA הוא אחד מהבאים: SF או SG
&nbsp

למעלה