severe flat foot

tsuck

New member
severe flat foot

שלום. אני סובל מפלטפוס מאז שאני זוכר את עצמי. שאלותי הן: 1. איך יכול להיות שמאד כואב לי ללכת עם נעליים/סנדלים בלי מדרסים (מיוחדים שהותאמו לי), אבל מצד שני אין לי שום בעיה ללכת/לעמוד יחף ? 2. האם כדאי לי לנסות את הסנדלים/נעליים מסגנון "טבע נאות" ודומיהם, המתיימרים להיות בעלי סוליה שמתאימה את עצמה לרגל ? תודה.

rafagav

New member
אין חכם כבעל נסיון...

מנסיוני - הכי נוח לי ללא מדרסים, למרות רגל מאוד שטוחה. אבל - זה עניין אישי לגמרי. יש רק דבר אחד שווה בין כולנו: השוני!! נסה ותיווכח. לגבי הליכה - פני הקרקע הלא שטוחים יכולים לסייע לכף הרגל להתאים עצמה אליהם, דבר שאינו מתאפשר בנעל שטוחה וקשה!!

tsuck

New member
חידוד השאלה/המצב

אני אחדד: יחף, גם על רצפה שטוחה ומפולסת - נוח. נעליים/סנדלים - כואב בקרסוליים, ברכיים ובסוף גם בגב. לי זה ממש לא ברור. אשמח לקבל הסבר הגיוני והצעה לפתרון. תודה. נ.ב מאז שהתחלתי ללכת עם מדרסים, נעלמו כאבי הגב.

רגל שטוחה

אם מדובר ברגליים שטוחות עם כאב כדאי להבדק ע"י אורתופד ולבצע צילומי רנטגן ע"מ לוודא שאין בעיה מבנית בכף הרגל. לרוב בעלי הרגליים השטוחות אין כאבים.

tsuck

New member
ד"ר קרסין -אנא תגובתך

למה להיבדק/לעשות צילום ? האם יכולה להיות איזושהיא "תגלית" שיש לה טיפול ? ונניח שיש בעיה מבנית בכף הרגל, מה יעזור לי לדעת את זה ? מה לרפואה יש להציע ? תודה.

למעלה