setcookie quastion

rozeyoter

New member
setcookie quastion

אני לא מצליח ליצור קוקיז אני משתמש בקוד: setcookie("username",$username); משהו לא בסדר בקוד שלי? תודה לכל תשובה.

תמר,

New member
באיזו גירסה של php אתה משתמש?

כי בגרסאות הקודמות ל-4.1, יש בעיה עם הקוד הזה: המשתנים המוגדרים ב-cookies מוגדרים גם כמשתנים גלובליים בסקריפט (אם הגדרת register_global בקובץ php.ini) אבל יכול להיות שהבעיה שונה: גם ב-setcookies, גם בהגדרת משתני session וגם בשליחת כותרות לשרת (header), צריך לעשות זאת לפני שליחת טקסט כלשהו לצד הלקוח. לכן צריך להקפיד שהתג להתחלת הסקריפט (php?> או ?>) יופיע ראשון בקובץ הסקריפט, בלי רווחים או שורות ריקות, וכן לא להדפיס שום דבר לפני שימוש באחת מהפונקציות הנ"ל. ניתן לבדוק האם נשלחו הכותרות בעזרת הפונקציה header_sent ובכל מקרה, בפעם הבאה נסה להגדיר מה השגיאה ולא לומר סתם "אני לא מצליח" או "זה לא עובד"

rozeyoter

New member
שלום תמר

אני מוכרח להגיד לך תודה על כל התשובות שלך! בנוגע לגרסא, אני חושב שיש לי 4.1 בגלל שכשאני רושם _COOKIE("BLABLA") אני לא מקבל שגיאה חוץ מזה השתמשתי בהתקנה שכוללת בתוכה את האפצי+מיאסקיואל+הפי היידז פי בקשר לשגיאות אני לא מקבל שגיאות אני פשוט לא מצליח לקבל חזרה מה COOKIE את הערכים שהכנסתי אליה בנוגע למתי אני שולח את זה טוב אז אני שם בראש כל עמוד ob_start(); ובתחתיתו ob_end_flush(); דבר שמאפשר לבצע כך אני מבין כל מה שרוצים בעצם. איך אני מגדיר GLOBAL_REGISTER בקובץ הINI? אולי שם הבעיה... בברכה

תמר,

New member
גירסת php

כדי לדעת איזו גירסת php יש לך, ועוד פרטים נוספים, צור דף php שמריץ את הפונקציה phpinfo(). זה יראה לך ה כ ל. בעניין זה שאתה משתמש במערך שאולי לא מוגדר ולא מקבל שגיאה, זו לא הוכחה, כי לא צריך להגדיר מערכים או משתנים לפני השימוש בהם. אם לא הולך לך עם ה-cookies, נסה לתת למשתנה ה-cookie שם שונה ממשתנה כלשהו המוגדר בסקריפט. ועוד משהו, שטוב לדיבוג תוכניות בלבד, שים פקודות הדפסה למשתנים בכל מקום בו אתה חושד שמשהו לא עובד טוב, כדי שתוכל לדעת איפה הדברים משתבשים.

תמר,

New member
תיקון קטן

כתבתי "שטוב לדיבוג תוכניות בלבד" והתכוונתי לכתוב "בכלל"

למעלה