SET THE CONTROLS

mosh_the_ant

New member
SET THE CONTROLS

שמעתי את השיר בהופעה הזכורה לטוב והלכתי לקנות את הדיסק - התאכזבתי קשות מהשיר ומהדיסק, בהופעה הייתה לו עוצמה נסתרת כשבדיסק היה בקושי לחישה.. דיסק מרגיז כשאני חושב שהקאוור של רוקפור (אסטרונומי דומיין) אבל יצא יותר טוב מהמקור.. (לטעמי) אז - כמה שאלות יש אלבומים\ או הופעות שהשיר הזה מככב בצורה שהוא שר בהופעה בישראל ? (עוצמתי) יש לכם שירים אחרים שאתם חושבים שהקאוורים יותר טובים מהמבצעים ? מי כמוני חשב שגם Atom Heart Mother היה גרוע למדי ? כנראה צריך להיות על LSD כדי להנות מהתקופה הפסיכדלית עם השירים של הנדריקס אני מסתדר מצויין יום טוב !!

כמה תשובות...

יש את הגירסא מ-In The Flesh שזה בעצם הופעה שיצאה גם ע"ג DVD וגם כ-CD. השיר ה-12 בדיסק. הגירסא היא בדיוק כמו הגירסא שבוצעה בישראל. נכון, יש אלמנט מוזיקלי חסר בשיר המקורי אבל אין על הביצועים בהופעות בשנות ה-70 המוקדמות שם רוג'ר היה נותן צרחות כאלו. השיר דאז בהופעות זה מה שאני מכנה "מוזיקת סמים" (וחלילה - לא היתה לי שום התנסות). אני מציע לך לראות הופעות של פינק פלויד בשנת 1970 או 1971 עם קהל ולראות איך השיר הזה עובד על קהל. אין שירים שהקאוורים יותר טובים מהמבצעים אבל יש כמה גירסאות לאותם שירים בהופעות שלהם - דוגמת Money שלמשל בהופעת ה-PULSE נכנס שם קטע אילתור נחמד באמצע. Set The Controls כמובן שבוצע ע"י ווטרס בגירסא שונה. Comfortably Numb שבכל הופעה מבוצע בצורה שונה (האהובות עליי הם מ-PULSE ומ-Delicate Sound Of Thunder). One Of These Days - שתמיד נותן תחושה כאילו זאת הפעם הראשונה ששומעים אותו. ועוד. ועוד. ועוד. יש דווקא אלמנט חוזר בהופעות המאוחרות של הפלוידים ושל ווטרס לנסות ולשחזר את הביצועים האורגינליים מהתקליטים ולא לברוח למלודיות חדשות (מה שגילמור עושה בהופעה שלו - שזה שינוי מרענן לטעמי). ולא - הדנריקס לא יותר טוב מפינק פלויד (ביחד ולחוד)...

mosh_the_ant

New member
הצרחה בדיסק הפתיעה אותי באמצע

הנסיעה... זה קרה לי גם בדיסק של רולינג סטונס..נשמעה צפירה של מכונית ואני מנסה להבין מי צופר לי ולמה..ואז עוד פעם אחרי 2 דקות כשנגמר השיר.זה היה משעשע

The Walrus

New member
לדעתי גירסת הדיסק מדהימה

ולא, אני לא על LSD
. וגם הביצוע המקורי של astronomy domine. ובקשר לשאלות: 1. ניתן לשמוע את הביצוע הזה בדיסק ההופעה, in the flesh. 2. לא, אלא אם כן אתה מחשיב גרסאות הופעה לקראברים. 3. אלבום סבבה, if הוא שיר מעולה. יש כאלה שסוגדים לו, אני לא אחד מהם.

jony543

New member
איפה אפשר למצוא את הקאבר?

כי אני עדיין לא מצאתי גירסא לשיר יותר טובה מהמקור אני לא מצפה למשהו יותר טוב אבל אמור להיות מעניין הכוונה לקאבר של רוקפור לאסטרונומי דומין

* דומינה

אני מצטרפת להמלצות על גרסאות ההופעה של Set the Controls, אף כי לדעתי גרסת המקור אינה גרועה כלל וכלל.

למעלה