SERIA A מח' 1

borat1

New member
SERIA A מח' 1

בשעה טובה, גם הליגה האיטלקית מצטרפת למעגל המשחקים בכדורגל האירופי. פרט לזעזוע המאולץ על הספסל של יובה, עבר קיץ די מנומנם על מועדוני המגף. המצב הכלכלי הבעייתי של הליגה לא מאפשר השקעות מאסיביות בלי מכירת שחקן כלשהו בעל ערך גבוה כך שיוצא שרוב קבוצות הצמרת (ומן הסתם גם אלה של מרכז הטבלה והתחתית) רשמו חיזוקים לא מאוד נוצצים ובמחירים מאוד צנועים. כשאני אומר רוב, אני בעצם מסייג ואומר שכולן פרט לרומא. הפרוייקט של הג'ילארוסי המשיך לתפוס תאוצה גם העונה עם מס' רכישות מאוד מבטיחות שבדיעבד התברר שעלתה להם במכירה של הבלם המצטיין מהדי בנעטיה, שעבר לבאיירן מינכן בסוף סאגה די מתישה. הרכש הבולט ביותר הוא הקשר חואן איטורבה (נרכש תמורת 30 מיליון יורו), שהיה מהמצטיינים אשתקד בליגה במדי ורונה ובשעות האחרונות מדווח שגם הכישרון הצרפתי של פריס סן ז'רמן, אדריאן ראביו, יצטרף למאגר הכישרונות המרשים של רודי גארסיה. גם העונה המאבק צפוי להיות דו ראשי, בדומה לאשתקד. יובה שמרה בהצלחה על פוגבה ווידאל והשכילה להוסיף מספר תוספות שיעמיקו את הסגל ויאפשרו לה להסתער על תואר נוסף בנוסף למטרה המוצהרת שהיא תהילה אירופית. רומא, כאמור, היא קבוצה שאומנם איבדה את הבלם הטוב ביותר שלה אך זכתה כפיצוי לחיזוק עמוק ורחב היקף בשחקנים חדשים שיכולים לחפות על חסרונו ואף להוסיף מימדים של איכות ואופציות נוספות למאמן שלא היו אפשריים אם בנעטיה היה נשאר.

בשקט ובזהירות, מילאן ואינטר בונות עצמן מחדש. אינטר עם אותו מאמן על הקווים, וולטר מצארי, מילאן עם מאמן חדש, פיפו אינזאגי. שתיהן עשו מהפכה די רחבה בסגל השחקנים ויהיה מעניין לראות כיצד יצליחו להתחבר, לצמוח ולהתמודד, אם בכלל, בצמרת הגבוהה. פרט אליהן, יש לשים לב גם ללאציו שעשתה רכש די יפה (סטפן דה פריי שזכור מצויין מהמונדיאל הצטרף), פיורנטינה, שבדומה ליובה, השכילה לשמור על הכוכב הגדול שלה וזכתה לתוספות יפות בהגנה ובקישור, והסוסים השחורים שיכולים להיות שתי הקבוצות מורונה (שימו לב לקייבו), באופן מסורתי, אודינזה, וגם פארמה וטורינו יכולות לחולל הפתעות. נאפולי של בניטז כבר רשמה אכזבה אחת כשלא צלחה את צמד המפגשים נגד בילבאו במוקדמות ליגת האלופות. עושה רושם שהעיקוב הרב בסגירת הסגל היה בעוכריהם של הנפוליטנים והם יאלצו להסתפק במפעל השני בחשיבותו.

--------------------------------------------------------------------

משחקי המח' הראשון:

יום שבת:
19:00 - קייבו-יובנטוס - ישיר בספורט 5
21:45 - רומא-פיורנטינה - ישיר בספורט 1

יום ראשון:
19:00 - מילאן-לאציו - ישיר בספורט 2
19:00 - אטלאנטה-ורונה.
21:45 - צ'זנה-פארמה.
21:45 - גנואה-נאפולי - ישיר בספורט 1
21:45 - פאלרמו-סמפדוריה.
21:45 - אודינזה-אמפולי.
21:45 - ססואולו-קליארי.
21:45 - טורינו-אינטר - ישיר בספורט 5

הכדורגל חוזר

יובה בטח לא התחזקה השנה, ככה שאליפות אם וכאשר תהיה קלה פחות. מילאן לדעתי לא עשתה בחירת מאמן טובה ולא תהיה בטופ 3, אינטר תתקדם בעונה שנייה של מצארי, כך גם רומא עם גרסיה המצוין.
&nbsp
כבר מחר משחק נהדר באולימפיקו

zה ani

New member
כמה הערות

לפי הסדר שנכתב אצלך

איטורבה שנה שעברה 8 שערים ב 33 הופעות - זה אחד המצטיינים בליגה?שואל רציני לא בציניות

אשתקד לא היה מאבק דו ראשי על התואר,לא בכיוון אפילו,היה את יובה ועוד 19,גם לא הייתי בונה על מאבק דו ראשי השנה,בשביל אוהבי כדורגל איטלקי אני מקווה שכן

בהקשר של יובה - עד סוף החלון אי אפשר לומר כלום על מי שמר מה בסגל,בעיקר בחלון הקיץ שהוא פעיל עד כדי טירוף ביום האחרון שלו עד לשניה האחרונה

zה ani

New member
בקשר למאבק דו ראשי...

יובה סיימה שנה שעברה עם 102 נקודות! שיא כל הזמנים בכל הליגות האירופאיות.אפילו בספרד המושמצת כאן כ''כ ריאל וברצלונה לא עברו את ה 100 נקודות בעונות השיא שלהן ואיך נאמר זאת בלשון המעטה באותן עונות שהשיגו 100 היו טיפה יותר טובות מיובה

ליובה היו אשתקד 33 ניצחונות,3 תיקו,2 הפסדים,רומא סיימו עם 85 נקודות (יפה לכשעצמו) אבל עדיין 17 נקודות אחרי יובה

לא בא לעקוץ או כלום,רק שם את הדברים על השולחן.לא יודע איך אפשר לקרוא לעונה שעברה מאבק דו ראשי

somone1411

New member

30 פאקינג מיליון על שחקן כזה?! מה רומא התחרפנו או מה? אני בטוח שהסכום לא ממש מדויק, אלא אם מישהו יכול לצרף לינק מהאתר הרשמי של רומא.
&nbsp
בעונה שעברה אכן לא היה מאבק דו ראשי, אבל העונה יהיה.
כאחד שכל הזמן טוען שיובה רחוקה שנות אור מהיתר, התהפוכה בצוות המקצועי עושה טוב לליגה. אלגרי מאמן פחות טוב מקונטה, בעיקר האופי שלו הרבה פחות חזק וקשוח וזה יבוא לידי ביטוי על המגרש. יובה גם לא הבאה חיזוק רציני, יורנטה וטבז היו די בינוניים, מוראטה יצטרך זמן להסתגל וכרגע זה לא חלוץ לרמות הגבוהות.
&nbsp
אם אינטר תוסיף את לאבצי אני בהחלט רואה אותה מתמודדת חזק למעלה. מרומא אני לא מחזיק יותר מדי, אבל בגלל שהליגה לא חזקה כ"כ היא כנראה תסיים בטופ 3.

borat1

New member
זה משהו בסביבות ה-25

פלוס בונוסים שיכולים להביא את זה בסופו של דבר ל-30. צריך להבין שרומא משלמת כאן על פוטנציאל ולא רק על המוצר העכשווי (שהוא עוד לא הכי מלוטש). מדובר בכישרון גדול שיכול להתפתח לוורלד קלאס לכל דבר ועניין.
&nbsp
zה ani, סטטיסטיקה לא תמיד מספרת את כל הסיפור. למרות שהיו שחקנים כמו קאייחון וצ'רצ'י שרשמו מספרים גבוהים יותר ממנו (וללא ספק גם ראויים למקום בהרכב העונה), מדובר בשחקן שהכל עבר דרכו בורונה, סיפק מהלכים נהדרים של כדרור, מסירות ובעיטות מרחוק וראוי לכל מחמאה שיש על כל שלקח על גבו הצנום עולה חדשה וכמעט הביא אותה לאירופה (ועל הדרך גם החזיר מהמתים את לוקה טוני).
&nbsp
לגבי ההערות שלכם על מאבק דו ראשי, טוב, מקבל את זה. בחלק הראשון של העונה בהחלט היה כזה, אבל ההמשך היה סולו יובה.
&nbsp

borat1

New member
אה ולגבי טבז

לא יודע איך אפשר לכנות עונה של שחקן שסיים עם 19 שערים כ"בינונית". אפשר להגיד את זה על הופעותיו באירופה, אבל בליגה הוא היה מניה בטוחה.
&nbsp
אחת הסיבות שע"פ ההערכות גרמו לקונטה לעזוב היא סירוב מוחלט של ההנהלה לעשות מהפכה בסגל כפי שדרש. קונטה חושב (והאמת אני מבין מאיפה זה בא) שהשלד הנוכחי חייב רענון אחרי 3 אליפויות כי ירידת המתח לא תאחר לבוא. הוא דרש שמות כמו אלכסיס סאנצ'ז, קוואדרדו ועוד כמה ששכחתי. מיותר לציין אחרי שאמרתי את זה בלא מעט הודעות, שקבוצה איטלקית לא יכולה להביא שחקנים כאלה, זה היה בלתי אפשרי (אלא אם כן היו מקריבים את פוגבה ווידאל, דבר שלא זכור לי שהוא הסכים לו), לכן קונטה עזב. אני חושב שהם מאוד פגיעים בהגנה והיו חייבים לעשות הכל כדי להביא לפחות בלם אחד שיקרא תיגר על החומר הקיים.
&nbsp
&nbsp

zה ani

New member
לדעתך יהיה מאבק דו ראשי השנה על האליפות

אבל יחד עם זאת לדעתך רומא תסיים מקום 3,אז אתה אומר בעצם שפיורנטינה או נאפולי תאבק עם יובה על האליפות ראש בראש?

לבאצי? 1)הוא לא משוחרר מפ.ס.ז (כנראה בקיץ הבא),2)הוא סתם שחקן,3)גם אם היה עובר לאינטר היום,הוא ממש לא היה גורם לאינטר לרוץ חזק למעלה

הסיכוי הכי טוב של אינטר לחזור לליגת האלופות בשנה הבאה זה לזכות בליגת האירופית השנה,כי החל מהשנה הזוכה משחקת אוטומטית באלופות.

somone1411

New member
מבחינת איכות, הסריה A תרד ברמה

כי יובנטוס עם מאמן פחות טוב, אני לא מאמין שהיא תשחזר את הקמפיין מאשתקד או מ-3 האליפויות.
באירופה היא בטח לא תצליח עם אלגרי. יותר משעם קונטה.
&nbsp
מצד אחד זה לא טוב, מצד שני זה יגרום לתחרותיות. אינטר/נאפולי/רומא יתנו פייט ליובנטוס. כמו שאמרתי אני גם לא צופה שרומא תהיה טובה כמו שנה שעברה, היא איבדה את השחקן הכי חשוב שלה והרכש שלה לוט בערפל, עד שיוכיח את עצמו. טוטי אגב היווה חלק נכבד מההצלחה שלה, כמה הוא עוד יוכל לסחוב?
&nbsp
עניין לאבצי.
'סתם שחקן'? שחקן אדיר, כשהוא משחק באיטליה והמשחק נבנה יותר סביבו. ראינו בנאפולי איזו תרומה אדירה הייתה לו. בסן ז'רמן הוא בצילו של איברה וקבאני. אפילו פאסטורה. באינטר אני מאמין שהוא ישחזר את ההצלחה, הוא מתאים מאוד לסריה. אתה עוד תאכל ת'כובע.

zה ani

New member
לאבצי

שחקן שעובד קשה מאוד על המגרש ובאגפים,גם שהיה בנאפולי היה בצילו של קבאני.הוא לא סקורר - רק בעונה אחת בקריירה הוא כבש יותר מ 10 שערים.שחקן אדיר הוא לא (לדעתי כמובן) והוא בטח ובטח לא שחקן שיסחוב על הגב שלו קבוצה.הוא שחקן קלאסי להיות מספר 3-4 בהיררכיה כי אין לו אגו,וכפי שכבר כתבתי הוא עובד על המגרש בנגוד להרבה קיצוניים שנחים הגנתית

לא הוא השחקן שיסחוב את אינטר הנוכחית להיאבק על אליפות מול יובה באיטליה.ובכל מקרה אתה מאוד אופטימי לגבי אינטר שלך השנה,אני חושב שגג במחזור 10-12 כבר תקלל את הבעלים

somone1411

New member
לאבצי היה לא פחות טוב

מקבאני בנאפולי. הוא היה המנהיג, האיש שהכל עובר דרכו.
&nbsp
לאבצי באינטר כתוספת מאוד משמעותית, אף אחד לא טען שהוא מגיע ככוכב שיסחוף אחריו את הקבוצה.
בהגנה יש לנו את האנדנוביץ', חואן ו-וידיץ',
בקישור מדל, הרנאנס, קובאצ'יץ' ולאבצי (נגיד), התקפה פלאסיו ואיקרדי. זה בסיס טוב ששווה צמרת גבוהה בליגה לא הכי חזקה.
&nbsp
לקלל אני לא אקלל, אבל אתה עד שאני בא בטענות לתוהיר עוד לפני המשחק הראשון.

רז 1978

New member
קודם כל תודה רבה ליגאל על פתיחת השירושר לעונה החדשה

של הליגה האיטלקית

האמת היא שדווקא בילדותי אהבתי את הליגה האיטלקית יותר מכל ליגה אחרת באירופה אך כיום הפרמייר ליג כבר המון שנים היא הליגה המועדפת עליי

שנה שעברה התחילה רומא את העונה טוב אך יובה ידעה להשתלט בסופו של דבר על העניינים ולקחת עוד אליפות

אני יודע שגם השנה יובה תהייה אלופה אך אני מקווה שזה יהיה עם קצת יותר מאמץ וכמה שפחות בקלות

מאד חבל לי שנאפולי לא תהייה בליגת האלופות אבל זה כנראה המחיר גם של שיטת המוקדמות של שליגת האלופות שיצר פלטיני וזה מה שקרה גם לאודינזה לפני כמה שנים. בוא לא נשכח שאילו בשיקטאש היו כובשים שער חוץ בהאמריות אז גם ארסנל הייתה עוד קורבן של השיטה הזאת ותמיד יהיו קורבנות משיטת המוקדמות הזאת

מקווה שהבנייה מחדש של מילאן תצליח לה ונשראה אותה חוזרת בעתיד לליגת האלופות

ורק עכשיו אני שם לב איזה אחלה משחק יש לנו כבר במחזור הפתיחה - רומא נגד פיורנטינה
רק חבל שזה בספורט 1 ולא בספורט 5 וחבל גם שמילאן נגד לאציו זה לא באחד מערוצי הספורט הפתוחים

zה ani

New member
רומא מול פיורנטינה - משחק אש

לפחות אצלי אלו שתיים משלושת הקבוצות היחידות ששוות צפיה כיום באיטליה יחד עם יובה

לא יודע מה לעשות כי באותה שעה מתחיל גם משחק של אתלטיקו מדריד בליגה הספרדית

רוסב

New member
לא מעט פרודס פארו את הסריה במרוצת השנים

מספיק שאזכיר את גאזה ואיאן ראש

שומו

New member
בתור אחד שלא מאוד בקיא בכדורגל האיטלקי