September 11

September 11 ../images/Emo7.gif ../images/Emo16.gif

הייתי בטוח שיהיה שרשור על זה....אולי יש ופספסתי אז תשרשרו את ההודעה הזאת. בכל מקרה, 11 בספטמבר המתקפה הנוראית שחיסלה אנשים חפים מפשע ושהראתה לנו מהטרור מסוגל לעשות....לכל אותם הרוגים
מקדיש את Utopia

oRockGirLr

New member
לנו יש את הסבל הזה כל השנה ../images/Emo105.gif

למה אנחנו צריכים עכשיו לבכות על האמריקאים שאצלנו נהרגים כל כך הרבה שזה הפך למן שגרה לצערנו.....
מספיק צער יש לנו.

j u n k

New member
זה לא קשור..!

תסלח לי, זה שלנו יש מציאות מעווטת , לא הופך את סבלם של אחרים למועט יותר..וזה בטח לא אומר שאנחנו צריכים להתחפר בתוך המציאות שלנו ולהתנכר לכאבם של אחרים ולמה שקורה בעולם.

oRockGirLr

New member
אצלנו הדברים האלה ../images/Emo105.gif

קורים כל יום ותאמין לי, זה לא מעניין את האמריקאים בכלל. הם כל הזמן מרוכזים בעצמם אז חבל להיות עצובים בשביל אנשים ששונאים אותך ולא אכפת להם מהכאב שלך. כשתגדל תבין.

j u n k

New member
דבר ראשון אם לא אכפת לך-אני בת..

דבר שני, אל תספרי לי סיפורי סבתא על מה האמריקאים חושבים, אני הרגע חזרתי מארצות הברית,חייתי שם יפה מאוד חודשיים, לבד. יצא לי לדבר עם מספיק אנשים שם, ואני יודעת טוב מאוד מה הם חושבים, כל פיצוץ אוטובוס משודר אצלם בחדשות בדיוק כמו שהוא משודר בארץ, ובדיוק כמו שלך זה כבר לא מזיז ,גם להם זה לא מזיז. אבל בלעדיהם לא תהיה לך מדינה- אז בבקשה קצת כבוד. יש לכל אחד ואחד מהם דעה פוליטית, 99% מהם תומכי ישראל באבו אבוה (ואני לא יודעת אם זה טוב או לא- אבל זה כבר אני). תתחילי להתרגל לעובדה שבלי ארצות הברית, המדינה שלך לא שווה כלום- ואם כמה שזה חרא זה נכון. קצת יחסי אנוש בנאדם- זה לא יהרוג אותך להסתכל מעבר לבועה שבה את חיה.

j u n k

New member
על מה אני בכלל מדברת?

מי את שתגידי לי כשתגדלי תביני?! מותק את בת 13 (הרגע שמתי לב), אני בת 18- עוד שנייה בצבא. חוצפנית!, זאת כבר ממש דרגה נמוכה. עכשיו הבנתי מאיפה כל השטויות האלה יוצאות, את פאקינג בת 13. *סליחה על הויכוח הזה, מודעת לכך שאולי זה מיותר לעשות ויכוחים פוליטיים בפורום, אבל דעות כאלה מעלות לי את הסעיף ולפעמים אני מרגישה את השליחות שבלמד אחרים מהי סובלנות...- won't happen again

oRockGirLr

New member
את רואה מתוקה? ../images/Emo105.gif

כרגע ההתלהבות מהגיל שלך מראה על חוסר בגרות מוחלט. אז עם כל הכבוד, אני בת 14 עוד קצת. והגיל לא אומר כלום. רוב האנשים שקרובים אליי אומרים לי שאני מאוד בוגרת [למרות שזה לא בוגר כרגע להגיד את זה. אבל אני חייבת להבהיר שגיל לא אומר שום דבר] גם לי יש זכות להביע דעה.

oRockGirLr

New member
חשבתי שאת בן בגלל חוסר ../images/Emo105.gif

הבגרות בכתיבה/דיבור שלך. בכל מקרה, סליחה. ואני בת אדם. לא בנאדם. המדינה שלנו שווה בלי שום אמריקאים. אנחנו קיימים בזכות עצמנו. יש לנו את הצבא עם הטקטיקה הכי חכמה. האמריקאים בקושי עוזרים לנו. אנחנו היחידים שעוזרים לעולם. אולי הם משדרים בחדשות פיגועים אבל הם לא יקחו ללב. כי בסך הכל בשבילהם זה "אוי. היה פיגוע בישראל. נהרגו ישראלים. אוי. לא נורא. נמשיך הלאה, העיקר שזה לא אצלנו." ולא בא לי להתעסק בנושא הזה יותר מדי כי לנו יש מדינה מדהימה בזכות עצמה ואני גם מאוד שונאת פולטיקה. אז לא אכנס לזה. יום טוב.

utopia 111

New member
תסלחי לי ...

אבל אין לך מושג על מה את מדברת. בארה"ב יש קהילה יהודית שמשתווה לאוכלוסיית ישראל, והשדולה היהודית שם היא אחד הגופים החזקים בארה"ב. האמריקאים תומכים בנו ללא סייג, וזה בכלל לא נתון לויכוח. אבל זה ממש לא העניין ..... הפיגוע הזה יכל להתרחש בכל מקום .... את צריכה להרגיש עם זה לא נוח לא בגלל שמדובר במדינה שיש לנו איתה יחסים טובים, אלא בגלל שנפגעו כל כך הרבה אנשים. דרך אגב, לא שזה משנה משהו, אבל ב 11/9 נהרגו בפיגועים האלו יותר אנשים מאשר אצלנו בארבעת שנת האינתיפאדה .... לעניין הגיל, את העלית אותו, אז אל תתקפי את junk. וזה שמארו לך שאת בוגרת לגילך ..... אני מאושר, אבל כנראה שאת לא מספיק בוגרת.

oRockGirLr

New member
היא זו שפתחה בויכוח ../images/Emo105.gif

אז היא הילדותית כרגע. וזה לא עניינך. לא נראה לי. בכל מקרה, פה העניין הזה נגמר. אגב, לנו מתו 6000000 באירוע אחד. זה עניין את מישהו? לא.

utopia 111

New member
איך את מרשה לעצמך להיות כזו יהירה ?

"היא זו שפתחה בויכוח" .... כמה בוגר מצידך (בניגוד לילדותיות שלה). את צודקת ... אני לא צריך להגן על אף אחד, פשוט מעצבנות אותי השטויות שאת כותבת. במקום אחר בעולם מתרחש לו עכשיו רצח עם .... איזה מנהיג משוגע בצפון קוריאה טובח מתנגדים שלו במחנות ריכוז .... למישהו אכפת ? זה לא עושה את זה בסדר, את לא מבינה ? ובגלל אטימות מצד אנשים כמוך, אין שום סיבה שמקרים כאלו לא יחזרו על עצמם.

oRockGirLr

New member
אוקיי.. ../images/Emo105.gif

אין הבנה, נבליג. תגיד מה שבא לך עליי.. אבל בוא נלך לעיקר. להגיד שאצלהם נהרגו יותר אנשים באירוע זה יותר מאשר כל ה4 שנים האלה של האינטיפאדה פה בארץ [שאגב זה הרבה יותר מ4 שנים]? נעזוב את זה שנהרגו בשנים האלה הרבה יותר... אבל הכמות פה לא חשובה, עצם זה שאתה בודק לפי כמות למי "מגיע יותר רחמים" אז זה כבר חסר בגרות. בכלל, להם יש הרבה יותר אנשים במדינה אבל כמובן שזה לא העיקר. מה שנורא הכעיס אותי זו הצורה שאתה מרחם עליהם שבעצם הם באמת לא שמים עלינו כלום. לא פותחים בפורומים שם שרשור זיכרון על כל פיגוע כאן, בכלל, יום השואה, מתו לנו 6000000 איש. זה הם דואגים להזכיר ולבכות על זה? לא... לנו יש מעט מאוד אנשים במדינה, אנחנו חיים פה בפחד יומיומי. ילדים נשארים "כלואים" בבית כי ההורים שלהם פוחדים שהילד/ה לא י/תחזור מאיפה שהוא/היא הולך/ת. אין לילדים חופש ושלווה כמו שבאמריקה יש. ואתה יודע למה זה? כי פה נערכים פיגועים בקצב שאי אפשר לתאר, פשוט לא אנושי. ולעולם אכפת מזה? תרשה לי לענות, אז התשובה היא לא הם עסוקים בעצמם "יש להם מספיק צרות" אנחנו לא באמת מה שמעניין אותם. ממש עיצבנת אותי.. אתה יודע מה הוא ערך החיים?? אתה יודע מה זה לשבת בבית ולחיות בדאגה או לבכות בלילה מרוב פחד שמא אחיך חלילה לא יחזור לשישישבת? אתה יודע מה זה לאבד אנשים יקרים לך? אתה יודע מה זה לאבד אנשים מהעם שלך?? לכל בנאדם יש את ערך החיים שלו! יש לו משפחה שאוהבת אותו, חברים וכו'. אנחנו עוברים את זה בשגרה, כל הזמן נהרגים, משפחות רבות עוברות את הסבל הזה של לאבד קרוב. אבל האמריקאים לא ירחמו כמונו על המשפחות האלה. אני מרגישה איזשהו קשר לכל משפחה שנהרגים אצלה, כי זה העם שלי. אחים שלי. כואב לי לראות איך המדינה שלי סובלת. האמריקאים לא מתעסקים בזה יותר מדי. זה מה שבאתי להגיד פה - אנחנו לא צריכים להזיל דמעה על אנשים שאנחנו לא מעניינים אותם ובוודאי לא מכירים אותם. והם שמים זין עלינו [מצטערת על הביטוי] אנחנו חיים בפחד יומיומי בזמן שהם ישנים בשלווה. אותנו כל העולם שונא. רק הם משחקים אותה יפיי נפש. [אני לא מדברת כמובן על האנשים שם. אני מדברת על הממשלה] בקיצור, הויכוח הזה חסר טעם. אם הייתם מתאמצים להבין ולא לתקוף ישר אז הוא לא היה נוצר.

utopia 111

New member
באמת שאין טעם להתווכח.

אני מנסה להעביר את הנקודה שמותם של 2,749 בני אדם צריכה לעשות לך משהו, לא משנה איפה הם נולדו. זה שאת חושבת שהאמריקאים לא שמים עלינו זין זה נחמד, אבל זה נובע מבורות. אי אפשר לבוא ולקבוע דבר כל כך כוללני, עם כל הכבוד. זה שהזכרתי את כמות הנפגעים ב 11/9 הייתה אחרי שקישרת את העניין לשואה, שאגב, לא קשורה פה לנושא. אני מצטער, אבל החשיבה הזו של "כולם שונאים אותנו" היא פרימיטיבית. זה שבסקרי דעת קהל הפלשתינאים מוצגים כ"קורבנות" זה פשוט בגלל שמערך ההסברה של המדינה שלנו לא מתפקד כראוי, ומה לעשות .... לנו יש מדינה דמוקרטית, הם תקועים תחת שלטון העריצות של עראפת. שוב, אני סוטה מהנושא, אבל אני לא יכול שלא. אני רק רוצה שתביני שלקשר בין מוות של אנשים לבין האומה אליה הם משתייכים זו גזענות ...... על אחת כמה וכמה כשמדובר באנשים שהם לא אוייבים שלך.... ארה"ב לא שומרת עם ישראל על קשרי ידידות מתוך טוב לב, נכון, יש לה את האינטרסי שלה, אך מצד שני התמיכה האמריקאית נותנת לישראל מרחב נשימה ..... וזה משהו שאסור לזלזל בו.

j u n k

New member
זה היה אמור להיות דיון עד

שהתחלת להתגונן ,כאילו אני לא ישראלית -יהודית שחיה במדינת ישראל כל חייה. אני מודה שגם אני נסחפתי, ועל כך אני מצטערת. פעם ראשונה שאני שומעת שמישהו קורא לי ילדותית- אבל אני מניחה שתמיד יש פעם ראשונה. רק כדי לבהר את העניינים, אני כותבת בפורום הזה מגיל 13, אף פעם לא שפטתי אדם על פי גילו-אף פעם!, שלא תביני אותי לא נכון אני לא שופטת אותך, אבל אני בהחלט מאמינה שככל שתתקרבי לגיל צבא, דעותייך הפוליטיות\פטריוטיות יתמתנו, וישתנו במעט. המדינה שלנו לוקה בהמון חסר עם כל אהבתי אליה. פשעי צבא מתבצעים פה כל יום, אנחנו מתיחסים לבשר ודם כמו אל חיות, וכן- גם אנחנו נפגעים לא מעט- המצב הזה עצוב ומסובך, ואני מאמינה בלב שלם שבדיוק בגלל העובדה הזאת ,אנחנו צריכים להזדהות עם האמריקאים-(ורק לצורך העניין, כל מדינה אחרת שחווה טרור) ולא להתנכר אליהם- דווקא בגלל העובדה שאנחנו חווים את זה יום-יום במציאות המלחיצה שלנו. אנחנו צריכים להתאחד כנגד הטרור, ובעד השלום , ולא להתנכר כנגד מדינות שעוזרות לנו (או מנסות לפחות- להשיג מדינה שפויה יותר). ראיתי הרבה אנשים באים והולכים מהפורום הזה, גדולים וקטנים,ותאמיני לי- אף פעם א-ף פ-ע-ם, הגיל לא שינה לי, ראיתי מטומטמים בני 30 , ואנשים מדהימים ומשכילים בני 13. אני חושבת שיש לכולנו מה ללמוד. אולי דעותנו חלוקות. אני מבטיחה לחשוב על מה שאת אמרת- אם את תבטיחי לי שתחשבי על מה שאני אמרתי. גם את עוד 4 שנים תצטרכי להתגייס לצבא ההגנה לישראל, וגם מולך יופיעו הרבה דילמות מוסריות כמו כמעט לכל חייל במדינה, תחליטי החלטות- תסיקי מסקנות. יום נעים שיהיה לך.

ערן1987

New member
אגב,הגבתי אלייך כי התגובה שלך הייתה

האחרונה בזמן שכתבתי את זה.. לא משהו אישי

Rוית

New member
באמת שלא רציתי להגיב לויכוח הזה

אבל אני חייבת. אור יקירתי אני יכולה להבין את הדעה שלך. את אומרת מה שכולם חשבו בשניה הראשונה שקרה הפיגוע - "ממש עצוב לנו א-בל הנה הם מרגישים מה שאנחנו חווים כל יום". בסדר, אני מבינה את זה, הבעיה היא שאת "נתקעת" על המחשבה הזו שהיא שגויה בעליל ואם לא היא אז להתקע במחשבה כזו זה שגוי (לדעתי). כל הקטע של הגילאים יצא פה מפרופורציות אבל נופרי (שאגב להגיד עליה שהיא אדם ילדותי משמע לא להכיר אותה בכלל) סיכמה את זה הכי טוב. היו מבוגרים ילדותיים, היו ילדים בעלי תובנות של שנים, הגיל לא משנה, זה הכל תלוי איך את מציגה את עצמך. וכמו שזה נראה עכשיו יש לך דעות מאוד ברורות כמו לכולנו אבל שוב, אני אסכים עם נופרי במה שהיא אמרה שתחכי עוד קצת ותגדלי במדינה הזו, תביני את מה שבאמת נעשה פה מאחורי הקלעים ואת מה שנעשה במדינות אחרות ואז תראי אם את עדין חושבת כמו פעם. אם באמת תחשבי ככה אז וואלה, לא "נתקעת" בשום מחשבה ודעותיך שלך מקובלות הן (כמו שהם עכשיו מקובלות רק שוב, יש דרך להציג דברים).. זהו, זה מה שרציתי לציין נכון לעכשיו..

Lotzifer

New member
מדינה מדהימה?!

לא רציתי להגיב פה, אבל לא יכלתי להתעלם מזה... מדינה מדהימה?!?!?!? שיה רייט....

oRockGirLr

New member
אני אוהבת את המדינה שלי ../images/Emo105.gif

מבחינתי היא הכי טובה בשבילי .

למעלה