זה היה אמור להיות דיון עד
שהתחלת להתגונן ,כאילו אני לא ישראלית -יהודית שחיה במדינת ישראל כל חייה. אני מודה שגם אני נסחפתי, ועל כך אני מצטערת. פעם ראשונה שאני שומעת שמישהו קורא לי ילדותית- אבל אני מניחה שתמיד יש פעם ראשונה. רק כדי לבהר את העניינים, אני כותבת בפורום הזה מגיל 13, אף פעם לא שפטתי אדם על פי גילו-אף פעם!, שלא תביני אותי לא נכון אני לא שופטת אותך, אבל אני בהחלט מאמינה שככל שתתקרבי לגיל צבא, דעותייך הפוליטיות\פטריוטיות יתמתנו, וישתנו במעט. המדינה שלנו לוקה בהמון חסר עם כל אהבתי אליה. פשעי צבא מתבצעים פה כל יום, אנחנו מתיחסים לבשר ודם כמו אל חיות, וכן- גם אנחנו נפגעים לא מעט- המצב הזה עצוב ומסובך, ואני מאמינה בלב שלם שבדיוק בגלל העובדה הזאת ,אנחנו צריכים להזדהות עם האמריקאים-(ורק לצורך העניין, כל מדינה אחרת שחווה טרור) ולא להתנכר אליהם- דווקא בגלל העובדה שאנחנו חווים את זה יום-יום במציאות המלחיצה שלנו. אנחנו צריכים להתאחד כנגד הטרור, ובעד השלום , ולא להתנכר כנגד מדינות שעוזרות לנו (או מנסות לפחות- להשיג מדינה שפויה יותר). ראיתי הרבה אנשים באים והולכים מהפורום הזה, גדולים וקטנים,ותאמיני לי- אף פעם א-ף פ-ע-ם, הגיל לא שינה לי, ראיתי מטומטמים בני 30 , ואנשים מדהימים ומשכילים בני 13. אני חושבת שיש לכולנו מה ללמוד. אולי דעותנו חלוקות. אני מבטיחה לחשוב על מה שאת אמרת- אם את תבטיחי לי שתחשבי על מה שאני אמרתי. גם את עוד 4 שנים תצטרכי להתגייס לצבא ההגנה לישראל, וגם מולך יופיעו הרבה דילמות מוסריות כמו כמעט לכל חייל במדינה, תחליטי החלטות- תסיקי מסקנות. יום נעים שיהיה לך.