Self Under Cover

almogi

New member
Self Under Cover

בהמשך לשרשור הקודם - מה דעתכם על אומנים המחדשים שירים שלהם עצמם ? ואני לא מתכוון לביצוע בהופעה, אלא לקאבר עצמי באלבום אולפן. האם יש לכך הצדקה ? לפעמים נראה לי שהם עושים את זה פשוט כדי למחזר הצלחה אבל לעיתים (רחוקות יותר) יש ערך אמיתי בכיסוי כזה. שתי דוגמאות מנוגדות: מאריאן פיית'פול עם As tears go by שהיה הסינגל הראשון שלה ושחידשה באלבום Strange Weather, משהו כמו 20 שנה מאוחר יותר. כאן הביצועים כל כך שונים והקול של פיית'פול עבר כזה שינוי שנראה לי שהחלט יש הצדקה לכיסוי. (אגב - אני עדיין מתלבט את איזה אני יותר אוהב - הראשון או האחרון. עד לא מזמן אהבתי יותר את החידוש, אבל בזמן האחרון אני יותר נוטה לחבב את המקורי...כנראה הזקנה... ). דוגמא נגדית היא הביצוע החדש של הייזל אוקונר ל Will You. הביצוע הזה כל כך דומה למקור שלא ברור לי מדוע היא טרחה להקליט אותו. הנימוק היחידי יכול להיות האיכות הטכנית של ההקלטה המקורית (שהיא באמת איומה למרות שהשיר נהדר). אבל זה לא נראה לי נימוק חזק מספיק. יש לכם עוד דוגמאות כאלו (של כיסוי עצמי) ?

הסיבה העיקרית להקלטת שיר מחדש

היא כסף: אם זה עבד פעם אחת, מדוע לא פעם שניה. הייזל אוקונור היא דוגמא קלאסית.

LadyG

New member
הייזל אוקונור הקליטה מחדש?

למה? שיר מושלם. לא צריך לגעת.

LEATHER REBEL

New member
אני אסביר למה

1. הזכויות על הביצוע המקורי לא שייכות לה, בעוד הזכויות על החדש כן. 2. שתי התשובות נכונות. ובישראל: אריק איינשטיין הקליט 3 גרסאות שונות לשיר "דון קישוט, אתה יכול לנוח". הוא נדרש פעם להסביר מדוע אך לא ענה.

"כל נשימה שאת לוקחת"...

הלהיט של "פוליס" במקור הוקלט שוב על ידם מספר שנים מאוחר יותר בגרסה שונה. עופר

AdiX

New member
Superstar

Superstar הדביק של ה Carpenters בביצוע הסוחף והפסיכדלי של Sonic Youth עם הביצוע המקורי יצא לי להעביר כמה ערבים רומנטיים ודביקים להחריד. לעומת זאת עם הכיסוי העברתי כמה ערבים רווי אלכוהול ולב שבור, יחי ההבדל הקטן. באופן אישי אני אוהב יותר את הכיסוי שלדעתי במקרה הזה מתעלה על המקור. ותודה ליו טיוב כמובן המקור הכיסוי בנוסף, וקצרה היריעה מלפרט, יש בעולם הבלוז אין ספור גרסאות כיסוי של שירי בלוז בסיסיים וראשוניים. כולם פחות או יותר מבצעים גרסאות כיסוי של כולם ושל עצמם. הגרסאות של SRV להנדריקס אולי נדושות משהוא אבל הן מדהימות וסוחפות בפני עצמן.

epitaph

New member
קרימזון...

פריפ מבצע טייק אלטרנטיבי ל- Cadence and Cascade כשהשינוי העיקרי הוא החלפת השירה על ידי אדריאן בלו. לוקח ושם אותו באחד מהאוספים של הלהקה. הסיבה? בעיקר איבה עמוקה כלפי גורדון האסקל ששר את השיר במקור.

gryphon music

New member
want you more - robert palmer

הזמר הלא מבריק שהטביע את MTV בים של קוסיות וליפסטיק הצליח בטעות ליצור את מה שנחשב בעיניי לאחד משירי האהבה הנפלאים ביותר שנכתבו אי פעם,מסוג השירים שאתה בונה לך סביבו דיסק אוסף רק כדי למצוא לו שכנים מתאימים. השיר המקורי נכתב ב -1983 {פסיכודודל: "זה לא בשנים של הפורום , תמות אמנון "} כמה שנים אחר כך חזר רוברט פאלמר עם השיר הזה ועשה אותו עוד יותר יפה מקודמו כמה שהדבר נשמע בלתי אפשרי. עיבוד מ ד ה י ם של כלי קשת,עוד,טבלות,אבוב וקרן אנגלית. אין מילים,עיבוד גאוני ושיר שמשאיר אותך עם פה פעור לרווחה. {WANT YOU MORE , RIDIN HIGH]

nik19864

New member
אם אנ'לא טועה

בוב דילן חידש את עצמו, בשיר GIRL FROM THE NORTH COUNTRY, במקור מ-1963, החידוש מ-1969. בחידוש הוא הוסיף את ג'וני קאש והשילוב של שתיהם יצא אחלה...שיר אחד הגדולים!!!

Welsh

New member
הרגע נתקלתי בדוגמא שעשויה להתאים

סוזאן מאלבומו הראשון ומופלא של לאונרד כהן מבוצע כאן על ידו ועל ידי ג'ודי קולינס (שלמיטב הבנתי, יש לה איזשהו קשר לכהן, לא?), הקול באס של כהן לפני שנשחט עם השנים מתערבב באופן מעניין לאוזן עם קול הדבש של ג'ודי קולינס. http://www.youtube.com/watch?v=czQoGSYBeHU

למעלה