self hating jews. לא למחוק.

עיבל

New member
self hating jews. לא למחוק.

זה מה שאתם. אני, כאיש מרצ, רואה אתכם כעוכרי ישראל. שינוי היא מפלגה גזענית ומסוכנת שכן היא חורטת על דגלה הוצאה בלתי חוקית ובלתי דמוקרטית בעליל של מגזר שלם ממערכת השלטון. אתם עושים דה-הומאניזציה לחרדים, שמזכירה לי חוויות שעברו יהודים במקומות מסוימים במרכז אירופה. זה המכנה המשותף היחידי שלכם ושל חברי הכנסת שלכם. שנאה. שנאה לחרדים. פרט לכך - אין למצביעי ולחברי שינוי שום רעיון מאוחד מבחינה פוליטית - טומי לפיד בעצמו אמר שהוא יתן חופש הצבעה לחכ"ים שלו בכל נושא מדיני - אז אם כך מה הפואנטה בלהביא למפלגה הזו 15 מנדטים? אם אני איש ימין, אז למה שאהיה מרוצה כשאברהם פורז יתנגד לחוק האוסר פינוי התנחלויות? ואם אני איש שמאל, אז למה שאשמח אם טומי לפיד ומודי זנדברג (איש צומת לשעבר!) יעדיפו בשמחה לשבת בממשלה ולשתף פעולה עם ליברמן וחבריו הטרנספריסטים? שינוי היא מפלגה מעורפלת ומסוכנת. אסור להצביע שינוי. זו איננה מפלגת שמאל. זו איננה מפלגת ימין. זו מפלגת שנאה. מישהו פעם חשב מה יקרה אחרי שלפיד ושות´ באמת יצליחו להקטין את השפעתן של ש"ס ואגודת ישראל עד לרמה אפסית? מה יעשו חברי המפלגה במצב כזה? אני דורש תשובה מפורשת ממצביעי שינוי. אני שם מרצ. לפחות אני יודע לאן אני הולך.

../images/Emo9.gif אני רואה שראיתם את הסקרים

מה קרה? ראיתם את הסקרים ונכנסתם להלם? ואם כבר שנאה המפלגה היחידה עם שנאה זה מרצ שהיא למעשה משתפית של הפלשתינים פעם אנשים היו מצביעים לכם בגלל הנושא של התנגדות לכפיה הדתית והיו צריכים לסבול את דעתכם המדינית. לא עוד היום יש את שינוי שבניגוד למרצ שהיא פרו פלשתינית שינוי דואגת לישראלים דרך אגב... אתם לא מוכנים לשבת עם הליכוד בממשלה האם זה אומר שאתם גזענים? לכן השמחה שלנו תהיה כפולה-גם לעבור את שס וגם לעבור את מרצ השמפניה עלי

grotask

New member
אם מר"צ לא מוכנה לשבת עם הליכוד

אם מר"צ לא מוכנה לשבת עם הליכוד בממשלה זה לא אומר שהיא גזענית, זה רק אומר שיש לה אידיאולוגיה שהיא לא מתביישת בה, ולא משתמשת בכל מיני תחבולות פוליטיות כדי להסתיר אותה. למה שינוי תגדל? בדיוק כפי שגאו המפלגות האנטישמיות בסוף המאה 19- לשינוי יש מחנה משותף של שנאה, שנאה כלפי חרדים, שנאה כלפי ערבים- מה זה כבר משנה?!- שנאה תמיד תחזיק בכוח. אבל רק המצפון של כל מי שמצביע שינוי אסור לא להיות נקי- מפלגה שכל האידאולוגיה שלה מבוססת על איך להנתקל ולשנוא את האחר, גם אם כביוכל יש לכך עילה- היא מפלגה נטולת אידיאולוגיה.

דה-לגיטימציה של שינאה?

יש היום הרבה מאד אנשים ששונאים את החרדים או לפחות את המנהיגים שלהם (כמוני - אני מתעב את מנהיגי הציבור החרדי - הפוליטיקאים והרבנים). להשוות את התחזקות שינוי (שאכן מתרחשת גם על גבי שינאה לחרדים) להתחזקות האנטישמיות בסוף המאה ה19 זה במקרה הטוב בורות ובמקרה הרע דמגוגיה. אם ההשוואה נכונה הרי שניתן להצדיק באמצעותה גם את השואה שבאה כהמשך ישיר של האנטישמיות האירופאית. דבר ראשון - אם אתה מניח ששינאה לחרדים היא אנטישמיות אפשר להסיק מכך שאתה מראש רואה בחרדים את נציגי היהדות האותנתיים בעוד שאר האנשים בישראל (החילונים וחובשי הכיפות הסרוגות) הם יהודים סוג ב´. כמובן שמאד קל לצעוק "אנטישמיות" ובכך להסיט דיון לגיטימי אודות קבוצה החיה בצורה פרזיטית בחברה הישראלית לכיוון דיון אמוציונאלי המשתמש בסמלים שאינם במקומם (אנטישמיות) על מנת למנוע כל אפשרות לבלימת החרדים. דבר שני - כשם ששנאה כלפי הפלסטינאים היא טבעית בימים כאלו כך גם השינאה כלפי החרדים. זו אינה שינאה חסרת ביסוס ראציונאלי כמו האנטישמיות אלא שינאה בעלת ביסוס ראציונאלי. שינאה לפלסטינאים היא שינאה לעם איתו אנו נמצאים במלחמה. שינאה לחרדים היא שינאה למגזר שאינו שותף בהגנת המדינה ובביסוסה הכלכלי ומוסיף חטא על פשע בנושאי הכספים. אידאולוגיה של הפרדת הדת מהמדינה, שינוי סדרי עדיפויות כלכליים, מדיניות בטחונית חכמה ומרוסנת, מדיניות מדינית באזור המרכז הפוליטי, רעיון חוקה לישראל ועוד זה בהחלט אידאולוגיה. יש בארץ איזה בורות מסויימת לפיה פוליטיקה היא מילה נרדפת לבטחון/תהליך השלום וכד´. על הבורות הזו שילמנו ב55 שנה של פחות מדי עשייה כלכלית וחברתית ויור מדי התעסקות בנושא הבטחון. גם לשינוי רבותי המתלהמים יש אידאולוגיה המונעת ממנה לשבת בממשלה אחת עם החרדים הסחטנים - אידאולוגיה של מלחמה בשחיתות ותיעדוף מחודש של תקציבי המדינה. מכיוון שמצביעי שינוי (בניגוד למרבית מצביעי ש"ס ואגודה) הם אזרחי המדינה שמשלמים מיסים גבוהים ומשרתים בצה"ל הרי שמבחינה מוסרית מאבקם צודק יותר כאלו הבאים לדרוש את זכויותיהם לאחר שמילאו את חובותיהם. לסיכום - גם השינאה היא רגש טבעי ואין פלא שהיא התעוררה ביתר שאת בתקופה זו - אני מאמין שחוק טל הוא הקטליזטור המרכזי והדבר ראוי מבחינתי.

grotask

New member
אילו היית קורא בעיון

אילו היית קורא בעיון את מה שכתבתי, היית מבין שלא ביצעתי שום השוואה בין אנטישמיות כאנטישמיות לבין עליית שינוי- אלא השוואה בין מכנות משותפים של שנאה וגזענות כאמצעים להתחזקות תנועות פוליטיות. אני מסכים לגמרי עם התוצאות ששינו מתעתדת להם בתום המאבק שלה, אך אני חולק לגמרי על הדרך בה היא נאבקת כדי להשיג את התוצאות הללו. כאשר אתה חורט על דגלך את צמד המילים "אני שונא" אתה יוצא ממוסכמות של תבונה ומחשבה, ומוביל את כל המחשבות שלך סביב יצר אינסטינקטיבי כמו שנאה. המטרה היא להפריד את הדת מהמדינה, להשוות תקציבים לכל קבוצות האוכלוסייה, ולהוביל למצב שבו כל אזרח מחוייב לתרום למדינה כדי להינות מפירות הסויציאליזם- אך לא לשנוא ציבור רחב, לא לנשל את זכותו הדמוקרטית ובטח שלא ליצור קרע עמוק עוד יותר בדמוגרפיה החילונית- דתית שבמדינה הזו.

עשה לי טובה:

1. המטרה היא לא שינאת החרדים. שינאת החרדים היא פועל יוצא של המציאות ואם שינוי תצליח לבצע את כל מה שהיא רוצה השינאה תפחת כי לא יהיו סיבות. 2. לנשל את זכותו הדמוקרטית? מי מנשל את זכותו הדמוקרטית של מי בדיוק? האם הפסקת זרם הכספים לישיבות הוא צעד אנטי דמוקרטי? האם הדרישה לבטל את חוק טל ולגייס את החרדים היא בלתי דמוקרטית? האם הסירוב לשבת עם מפלגת מושחתת בקואליציה היא דרישה בלתי דמוקרטית? 3. קרע יותר עמוק? הקרע הוא בבשר החילונים וחובשי הכיפות הסרוגות שנאלצים לשאת על גבם את עול כל הפרזיטים של החברה ובמיוחד את עול החברה החרדית. לדבר היום על קרע בין חילונים חרדים זה בולשיט. אין קרע כי אין מרקם משותף מראש - החרדים רואים בחילונים כלי בלבד, מעין פרה חולבת וכלב שמירה...

gershon17

New member
גם לשינוי יש אידיאולוגיה

ובגללה היא לא מוכנה לשבת בממשלה עם החרדים. כשתפסיק להתנשא, ותשים לב שהאידיאולוגיה שלך לא בהכרח יותר טובה מזו של אחרים (במקרה שלך אתה גם לא מקפיד עליה. ריד מיי ליפס כשאני אומר את זה), אולי תבין את זה.

gershon17

New member
כן, מתנשא

זה מה שאתה עושה. ואפילו בלי צדק. אתה החלטת שלשינוי אין אידיאולוגיה, וזהו. עכשיו לא משנה כמה יראו לך שיש - מבחינתך אין. מתאים לך להצביע מר"צ, הם מתייחסים באותו עוורון גם למצב המדיני.

grotask

New member
רק אתמול ביקרתי באתר של שינוי

והסתכלתי על המצע. מעמד האישה- איפה הנשים ברשימה? זכויות להומוסקסואלים- למה חברי שינוי לא נחכו בהעברת חוקים משווים שהועלו בכנסת? וזה רק חלק

gershon17

New member
התקדמנו!

לפני שתי שורות שינוי היתה רק נגד חרדים, ועכשיו יש בה עוד דברים, אבל לא בדיוק מה שפוגע לטעמך. נו, זה כבר משהו הרבה פחות נורא. הרי לא תמצא מפלגה שפוגעת בול לטעמך (ואם כן, אתה נסחף הרבה יותר מדי אחרי תעמולת בחירות). אני מצפה שתתקן את דבריך הקודמים, בהם רמזת כאילו אין לשינוי מצע כלל וכלל מעבר לאנטי-חרדיות.

איפה הנשים ?

3 נשים בעשיריה הפותחת לכנסת. אישה במקום השלישי ברשימה שהיא ח"כ יהודית נאות, מחוקקת מצטיינת בכנסת אשר תתארח בפורום שלנו ותענה על שאלות הגולשים בתום הבחירות הפנימיות בשינוי.

ronen1981

New member
לידיעתך מ"ס שלוש ברשימת שינוי אישה.

יהודית נאות שמה. בבחירות לכנסת הקודמת בעשריה פותחת היו שלוש נשים וזאת יותר מכל מפלגה אחרת. ובכנסת הבא אני בטוח שתראי מטעם שינוי לפחות 3 נשים. כמו כן חוקקנו חוקי הנוגעים למעמד האישה ויש לנו פורם נשים שיוחד לעיסוק בשוגיות הנוגעות לנשים. (הפורום למשל עוזר בירושלים לחרדיות מוכות.) כמו כן הצענו מספר הצעות חוק הנוגאים לקהילה ההומו לסבית .

גם הפעילים שינוי יודעים לכתוב כתבות

בדיוק כמו שהיא אוהדת מרצ גלוייה כותבת כתבה נגד שינוי.

ציטוט מהכתבה...

´את בחירתם הם מבססים על מסע יח"צנות מוצלח של "הכל בגלל החרדים" (הם אולי לא שמעו על זה שהכל בגלל המתנחלים...).´ מתלוננת על שנאה, מתלוננת על הכללה, וחוטאת בעצמה. שינוי מעולם לא טענו שכל הצרות במדינה נובעות מהחרדים. סתם, חומר למחשבה לפני שאתה קונה כל מה שאומרים לך.

mosh_the_ant

New member
כמה טוב להיות צדקן

איזה הרגשה טובה זאת ? גם אפשר להרגיש ממש מגניב -כי הולכים נגד הזרם וגם מרגישים הומנים כי -נתנו לערבי ולפינגוין לאכול חתיכת לחם. אח -איזה הרגשה מצויינת.. הלב מתחמם,המוח נרגע -ויודעים שעשינו מעשה טוב. שנאמר כל פעם שמישהו מצביע מרצ - מלאך מקבל את הכנפיים. אבל הכי טוב ! ממש הכי טוב ! זה המשקפיים האלה שקיבלתי מהם -משום מה לא רואים כל כך טוב-הם עמומים משהו בצבע ורוד-אבל זה בסדר -אני יודע איפה אני חי.יוסי
שריד יודע בשבילנו הכי טוב. איפה ? אה, רגע, מה כתוב על השלט ? לא רואים בגלל המשקפיים,פלשתין? בני ברק סיטי? נו מילא..אז מכריחים אותי לשים כיפה ולברך כל פעם שאני מפליץ. גם את הבית לא ראיתי כבר חודשיים -שמירות,אתם יודעים..אחיי החרדים עסוקים בתפילות-הם שומרים עליי.לפחות זה..

Aphelion

New member
מרצ - מפלגה בדעיכה

שינוי תפסה את מקומה, סופסוף יש אלטרנטיבה נורמלית שמשלבת בתוכה התנגדות לכפייה הדתית עם מדיניות ביטחונית שפויה. ומי פה באמת לוקה בשנאה עצמית? מרצ היא מפלגה שמושתת כל כולה על שינאה עצמית, עם יוסי שריד הצבוע הזה... במדינות קצת פחות נאורות הוא כבר מזמן היה נחשב לבוגד. ככה זה, זהו דרכו של עולם, אין למרצ מה להציע ולכן הנהירה הגדולה למפלגת שינוי. דרך אגב, האינתיפאדה הזו לא עשתה לכם טוב, נכנסתם לפאניקה והלכתם רחוק מדי, קיצוניים מדי עד כדי גיחוך. ומה גזעני בשאיפה לשיוויון בין החרדים לחילוניים? למה שכל הנטל יפול על הציבור החילוני? הצבא? המיסים? למה שלא יעשו צבא? יעבדו? אי אפשר להיות אזרח במדינה ורק לדעת לקחת ולעשות שימוש בזכויות שניתנות לך. יש גם מטלות, כל אחד צריך לתת משהו.

oferhe

New member
לא שינאה ולא אובדן דרך

ראשית, אני כמצביע שינוי פוטנציאלי נעלב עד עמקי נשמתי מההשוואה שעשית עם חוויות שעברו יהודים תחת משטרים חשוכים. לי, כמו למרבית מצביעי שינוי, אין רגשות שינאה כלפי החרדים. אבל זה זמן רב שאנו מרגישים כחוטבי העצים ושואבי המים של חלקים גדלים והולכים מהעם הזה. ההרגשה הזו גוררת אחריה הרגשת מיאוס מהחיים במדינה, אז במקום לקום וללכת, שזה הפתרון הקל ביותר, קמים אנשים ומנסים לשנות את המצב. לא מתוך כוונה להרע לחלק אחר בעם אלא מתוך רצון להגיע בסופו של דבר למדינה שבה כל רבדי החברה חיים בשלום זה עם זה תוך מתן כבוד הדדי ונטילת חלק שווה בחובות הכרוכים בחיים ביחד. שנית - במידה ולא נתת לבך לכך, החלוקה של ימין ושמאל היא קצת מטושטשת בזמן האחרון (למרות שהקצוות ברורים כתמיד). בעבודה למשל יושבים להם יחדיו יוסי ביילין ופואד ואתה לא מרים גבה?. שלוש ממשלות ישראל האחרונות בלי קשר להרכבן פעלו באותה הדרך במגעיהן עם הפלסטינים והשיגו אותו הדבר. לכך יש שתי סיבות האחת פתרון הסכסוך יהיה פלוס מינוס התנחלות או שתיים אותו הדבר בין אם השמאל יוביל ובין אם הימין. אולם חשוב מכך, פתרון הסכסוך כלל לא תלוי כרגע בצד הישראלי אלא בצד הפלסטיני. עכשיו זה הזמן להסתכל קדימה, ולהחליט באיזה מדינה אתה רוצה לחיות וזה מה ששינוי אומרת.

ראליסט

New member
הגזמת!!!

מה הפשע בהשקפה שרואה בחרדים כפי שהם מתנהגים כיום,אנשים שנציגיהם חייבים להיות פעם אחת סוף כל סוף באופוזיציה??? האם למר"ץ מותר לשבת מידיי פעם באופזיציה,לליכוד מותר?,לעבודה מותר? למפלגות קטנות רבות,מותר?? ורק החרדים תמיד חייבים להיות בשלטון.גם כשהשמאל בשלטון וגם כשהימין בשלטון??? מה עוכר ישראל בזה? ואתה עוד אומר זאת כאיש מר"ץ,שהחרדים תוקפים ושונאים לא פחות מאשר את "שינוי".עוד זכורות לך ההתבטאויות מלאות הארס של רייב עובדיה כנגד הקיבוצים,החילוניים,חופש הדת וכד. מה פתאום אתה כאיש מר"ץ תוקף את "שינוי",דווקא בנושא שאתם הרמתם את הדגל ראשונים,אבל גם התכופפתם ,כאשר עוד רבין ז"ל סילק את שולמית אלוני ממשרד החינוך בהוראת ש"ס??? הייתי מצפה שבנושא הכפייה הדתית וההתחרדות במדינה,שהיא כשלעצמה תופעה מסוכנת,תשתפו פעולה,כי סביר להניח שאתם ו"שינוי" תגיעו יחדיו ל-24 מנדטים(פלוס מינוס).לא חבל אם כח כזה יתבזבז בויכוחים עקרים,במקום לעבוד יחד לפחות בנושא הכפייה הדתית???

למעלה