SelectObject

yair24

Member
SelectObject

שלום, לא הבנתי משהו בפונקציה SELECTOBJECT: לפי מה שהבנתי היא מחזירה את הDC הישן וטוענת את החדש נכון? אבל ניתן לטעון כמה דברים ביחד למשל אפשר לטעון עט ומברשת, כאשר נניח קודם כל טוענים את העט ואחר כך את המברשת. אז מה קורה לעט? הפונקציה תחזיר את העט ותטען את המברשת? הרי זה לא ממש ככה כי לפי תוכניות דוגמא שראיתי אפשר לטעון עט ומברשת והם נשארים טעונים בו זמנית ואז אפשר לצייר למשל עיגול שהרקע שלו צבוע באדום (שזה בא מהמברשת) והמסגרת שלו תבועה בירוק (שזה בא מהעט) אז מה לא הבנתי פה? בברכה... יאיר

TZURYOAV

New member
לא היא לא מחזירה את ה DC

היא מחזירה HANDLE לאוביקט הקודם מאותו הסוג. יואבי

yair24

Member
זאת אומרת ש...

שאם אני עכשיו עושה SELECTOBJECT לעט אז הפונקציה תחזיר לי HDC של עט? ואם אני אעשה SELECTOBJCT למברשת אז הפונקציה תחזיר לי HDC של מברשת? אז מה בעצם קורה בפונקציה הזאת?

TZURYOAV

New member
אתה קצת מתבלבל בשמות של המשתנים

מקובל להשתמש ב HDC כשמגדירים HANDLE ל DEVICE CONTEXT DEVICE CONTEXT הוא מבנה פנימי של WINDOWS המכיל מאפיינים של מדיה ויזואלית כגון עט,תמונה,מברשת וכולי WINDOWS מחזיק טבלה של HANDLES שמצביעים ל איזור זכרון מסוים כיוון ש WINDOWS מזיז את הנתונים מדי פעם אנחנו לא יכולים לגשת ישירות לאיזור הזכרון ולכן משתמשים ב HANDLES יואבי

yair24

Member
תודה רבה

ובבקשה תעזור לי בקשר לתיבת הדיאלוג איך אני מוסיף רכיבים כמו תיבות טקסט וכולי? למה לא נפתחת לי התיבה של הקומפוננטות כמו שיש בVB?

TZURYOAV

New member
לא זוכר אני עובד עם VS.NET

אולי כפתור ימני על ה דיאלוג או בתפריט VIEW

למעלה