Secret of the Incas, 1954

GK_FF

New member
Secret of the Incas, 1954

ראיתי אתמול סרט ממש מדהים בשם Secret of the Incas משנת 1954, שיוצרי אינדיאנה ג'ונס ושודדי התיבה האבודה הודו שלקחו ממנו השראה, אבל הישן הרבה יותר טוב מהחדש.

זהו סרט הרפתקאות קליל עם קצת עקרונות של סרטי בילוש וקומדיות רומנטיות על שודד קברים שרוצה להשיג חפץ יקר ערך ממקדש נסתר של אמפריית האינקה.
בזמן שהוא עובד כמדריך טיולים בפרו מגיעה אליו עלמה צעירה שמבקשת שיעזור לה להסתנן לתוך ארה"ב, והוא קופץ על ההזדמנות ומחליט לעצור בדרך במכרות האינקה.

גיבור הסרט הוא צ'רלטון הסטון וזו פעם ראשונה שאני רואה אותו בסרט, ממש התלהבתי ממנו ואחפש עוד סרטים בכיכובו.

פרסמתי גם ביקורת בבלוג שלי עם הרבה תמונות,
מומלץ למי שרוצה סרט הרפתקאות כייפי ולמי שרוצה להכיר סרט קצת ישן יותר, שעדיין מתפקד נפלא גם בימינו.
הסרט אגב קיים במלואו ביוטוב.

GK_FF

New member
יש רק סצינה אחת שהיא ממש דומה...

והבנתי שעיצבו את בגדיו של ג'ונס בהתבסס על הגיבור של אינקה. אבל חוץ מזה זה פשוט דומה מהבחינה של חוקר מהעיר המודרנית מגיע לציוויליזציה רחוקה ולא ידועה לו ומנסה להתמודד עם הסכנות שלה.

GK_FF

New member
הסצינה, אגב....
לאינדיאנה ג'ונס

היא זו עם קרן האור במקדש (?) למי שראה את הסרט.

אני גם חושב שבשני הסרטים האויב האמיתי מתגלה בסוף להיות האדם המודרני..

GK_FF

New member
חח, לצערי כבר לא ממש צעיר, פשוט שהסרט הזה

ממש ישן!!!
ייתכן שעכשיו אחרי שאני מכיר קצת את השחקן אנסה לראות את עשרת הדברות, אבל בנתיים כבר ניסיתי את The Private War of Major Benson איתו שגם ביים מי שביים את Secret of the Incas והרבה פחות התלהבתי, למרות שזה לא היה גרוע.

למעלה