Score - המלצות לעתיד

aminsky

New member
Score - המלצות לעתיד

ראשית, אין ספק שהיה שונה, מרענן ומאתגר. כמו כן, יום מדהים ואזור א-א תודה למארגנים על מאמץ ניכר! לגבי התחרות עצמה באשתאול - באופן אישי, נק' 16 פשוט הרסה לי את התחרות (היא לא היתה במקומה). מאד מתסכל! - בזבזתי כ-20 דקות בחיפוש התחנה (שווה 6 נק'...) - 3 נק' תקיפה שונות ו...כלום. ולגבי Score בכלל, להלן המלצותי לעתיד: * זמן אחיד ל-כ-ו-ל-ם! - מומלץ כ- 120 דקות - הקטגוריות לפי גיל (לא לפי קצר, בינוני, ארוך). תודה וישר כוח

Erez Shalev

New member
המלצות...

אני נגד. לא אוהב תחרויות סקור. ולעניין- לטעמי היתה בעיה בתכנון מכיוון שבניתוח מאוחר שעשיתי בבית ראיתי שאין מצב לאסוף את כל התחנות. צריך לתכנן את מיקום התחנות כך שלפחות הנווטים הטובים (ועם כושר) יצליחו לאסוף את כל התחנות בזמן הנתון. באופן כללי- אני נגד הכללת סקור כתחרות ליגה. מכיוון שכל אחד רוכב אחרת אין כאן שיוויון (ובמיוחד כאשר המפה ישנה יחסית). כלומר, קשה לומר מי מנצח באמת. ואת זה אני כותב מבלי לדעת מי ניצח עדיין (עמיחי??) ולענין פרטי: בניווט הבא אני אזנק עם 2 פנימיות, כפות, בלונים וציוד נוסף. אם מישהו נתקע עם בעיה באופניים במהלך הניווט, חייגו ל:

itaidrn

New member
אבל אם ניתן יהיה לאסוף את כל הנק...

אם הנווטים בעלי הכושר יוכלו לאסוף את כל הנקודות ירד לטימיון חלק משמעותי מאוד בניווט סקור - קבלת החלטות בלחץ זמן ובעומס פיזי גבוה. לדעתי דווקא העובדה שלא ניתן לאסוף את כל הנקודות בזמן הנתון מכריחה את כל הנווטים (גם אלה בעלי הכושר) להפעיל את הראש תוך כדי התחרות, הן ע"מ לתכנן ציר כראוי והן ע"מ לקבל החלטות על שינויים מהתיכנון לפי מצב הניווט בפועל. לעומת המצב אליו אתה מתכוון, בו הנווטים בעלי הכושר (ויכולת ניווט סבירה) פשוט טסים בכל המהירות באותו ציר, פחות או יותר, כמו בתחרות ניווט רגילה, בה אין מקום לשיקול דעת לגבי האם לקחת את הנקודה או לא.

Erez Shalev

New member
אבל לאבל...

ושוב, הבעיה היא בשיוויון. בניווט סקור מספיקה תחנה אחת שלא מוקמה כראוי (או מיפוי שגוי/ישן, מה שתרצה) כדי לפגוע במתחרים. תחנה 16 היתה בעייתית וחלק מהנווטים טוענים שלא היתה במקום. מה נעשה עכשיו? במידה וזו היתה תחרות רגילה אז כולם היו נתקלים באותה תחנה (=שיוויון), אבל כאן חלק עברו ומצאו, חלק עברו וחיפשו, וחלק בכלל לא הגיעו לאיזור. דבר דומה היה גם בניווט הרגלי בשנה שעברה (ניווט טל אל), וגם אז היה ויכוח זהה. לכן דעתי היא - לא עוד ניווטי סקור בליגה! ואגב: "לעומת המצב אליו אתה מתכוון, בו הנווטים בעלי הכושר (ויכולת ניווט סבירה) פשוט טסים בכל המהירות באותו ציר, פחות או יותר, כמו בתחרות ניווט רגילה, בה אין מקום לשיקול דעת לגבי האם לקחת את הנקודה או לא."
לא נכון! אם המתכנן ממקם את התחנות בחכמה - כל נווט יאסוף בציר אחר.

itaidrn

New member
../images/Emo45.gif מקבל את דבריך וגם...

אני מסכים לגמרי שעלולה להיות בעיה בשיוויון במקרה הנ"ל. אינני מנסה לפתור את הסוגיה אם לכלול את התחרות בליגה או לא, קטונתי. כמו כן, אני מסכים שתכנון מוצלח מצד מארגני התחרות יכול לשפר את התחרותיות מבחינת השפעת בחירת הציר. רציתי בעיקר לציין את הערך המוסף לרמת הקושי מבחינת הניווט, בכך שיש צורך לקבל החלטות ברמה גבוהה יותר של מורכבות מאשר בחירת ציר לנקודה ידועה: איזה נקודות כדאי לאסוף בזמן הנתון? כיצד כדאי לעשות זאת? ברגע נתון, האם להמשיך לאסוף נקודה מסוימת או לא? מתי צריך לכנוס חזרה? (באופן עקיף, וללא הצדקה למיקום לקוי, כמה זמן להשקיע בנקודה מסוימת?) בניווט סקור, לדעתי, יש השפעה רבה יותר לניסיון בניווט ולהערכה עצמית אשר פחות באים לידי ביטוי בתחרויות הרגילות. מבחינה לימודית, אני חושב שניתן להשתפר יותר ברמת הניווט בתחרות סקור, בכך שצריך ממש לתכנן את הניווט מעבר לבחירת הציר בין הנקודות שבחרת. נ.ב. מיקום לקוי של נקודות פוגע מאוד גם בתחרויות הרגילות. למרות שבעית השיוויון פחותה, עדיין חלק מהנווטים מבזבזים זמן רב יותר מאחרים במציאת הנקודה הסוררת.

IlanShacham

New member
אני מאוד אוהב ניווטי סקור

כמו שאיתי ציין, הניווט הזה דורש הרבה חשיבה, יכולת תכנונית וניווטית גבוהה. מקרה של תחנה לא מוצלחת אכן בעייתי מאוד בניווט סקור, אבל אנו יוצאים מנקודת הנחה שאין תקלות... לדעתי הקנס על איחור הפעם היה גבוה מדי. וזה בכלל לא קשור לזה שאיבדתי 12 נקודות בגלל 3 וחצי דקות איחור...

omer g

New member
אשתאול

אז קודם כל אני אצטרף לכל האחרים בברכות......בהחלט היה ניווט נחמד בשטח יפה ובמזג אוויר מדהים....
שאלה קטנה: מישהו חוץ ממני שם לב לעובדה כי 3 מתוך 4 התחריות האחרונות היו בסגנון סקור/ סדר חופשי (free order) ????? לגבי תחנה 16.....הייתי שם ומצאתי אותה...אומנם שרפתי אליה קצת זמן...לדעתי היא הייתה במקום הבעיה שם היא רמת הדיוק של המפה...(עברתי מול הנקודה ורק בפעם השלישית הבחנתי בה) המלצות לעתיד....בהחלט נחוץ יותר זמן...אנשים מגיעים לתחרויות מכל מיני מקומות בארץ ושעה ממש לא מספיקה יש לתת לפחות שעתיים להסתובב בשטח- ביחוד שמדובר בשטח כזה גדול. רצוי שמיקום שטח הכינוס יהיה במרכז המפה ולא בקצה....ואני יודע שהיו אילוצים שונים עם המפה של הרגלי...שדרך הגב צריכים להתייחס גם לניווט הרכוב (הכוונה לאיסור כניסה לשטחים מסוימים- במקרה זה מפת תעוז) כמו ארז....גם אני לא כלכך אוהב תחריות סקור ואני חושב שלא צריך להכליל אותן בליגה...אבל כן צריך לקיים אותן אחת לתקופה (מתקשר לשאלה הקטנה ששאלתי למעלה...) ועכשיו לתחרות עצמה: הסדר שלי היה כך: 22-5-17-28-8-7-24-16-1-100 = 58 נקודות זמן: בערך 79 דקות (מגיע בונוס
) לסיכום: כל הכבוד למועדון רוכבי שמשון על הארגון ....מקווים שתפיקו לקחים לניווטים הבאים בהצלחה בהמשך עומר

למעלה