school sucks כחברה רשמית?

ailag

New member
school sucks כחברה רשמית?

קיבלתי פרסומת לזה באיציק http://www.1212go.co.il/?Page=6 ובהתחלה סתם התעצבנתי ולא הבנתי תחת איזה חוק הם מפרסמים. ואז חשבתי שלצנזר אותם זה להתחיל צנזורה על האינטרנט ואולי זה לא טוב. אבל גם לגיטימציה בריש גלי (כלומר לא השירות אלא הפרסומת באיציק והפרסומת באתר) לרמאות במבחנים, במצב כל כך עגום של מערכת החינוך ועם זה שכבר עכשיו היא לא מתאימה להתמודד עם זה שהאינטרנט גורם להעתקות להיות קלות יותר - זה גם לא טוב וקשה לטפל בזה ברמה היחידנית (כמו למשל שבעניין הפורנו באינטרנט יותר סביר לטפל ברמה היחידנית - הורה שרוצה שהילד שלו לא יגלוש לפורנו יתקין תוכנה ויקווה לטוב. אבל בעיית ההעתקות היא בעיה מסוג שונה - אם ילד אחד מעתיק, רבים יעתיקו) ואז נזכרתי שהיה סקול סאקס והעולם לא קרס. אבל אז הרבה פחות אנשים היו באינטרנט.. ואז גם התנגדתי לאתר בכ"ז אאל"ט. מה עושים כדי שילדים עדיין ילמדו, למרות שיש חברות מסחריות שמייצרות פתרונות לקבלת ציונים בלי ללמוד ופוצחות במסע פרסום שנותן לזה לגיטימציה? (אם כי אני משערת שעד שמישהו ימצא משהו בפורטל הזה המורה י/תתפוס אותו, אבל מחר יבנו משהו יותר טוב. וכבר היה מקרה מפורסם ובטח הרבה מקרים פחות מפורסמים של העתקה ע"י אוזנית BT למשל)

זה קשקוש בלבוש.

א. מי יתחיל לקרוא סיכומים בסלולארי מתחת לשולחן בזמן מבחן? ב. המורים לא כאלה אהבלים, ולפחות בבחינות בגרות - ידוע לי שהם דורשים לכבות סלולארים. אם יתפסו מעתיקים, אני מניחה שתבוא הדרישה להניח את כל הסלולארים על שולחן המורה.

ailag

New member
(קצת הצתה מאוחרת שלי)

הבעיה היא גם (ובעיקר) הלגיטימציה שניתנת להעתקות. בהקבלה, אני זוכרת שאהבתי את ביה"ס כשהייתי קטנה, אבל בשלב כלשהו הבנתי - עם כל מה שהלך בעיתוני הילדים ובתקשורת שסביבי (לא מהילדים סביבי, שימו לב) שאני אמורה לא לאהוב את ביה"ס, ושאם אמשיך לאהוב זה ישים אותי במצב בעייתי חברתית. אז התחלתי לפחות להגיד על עצמי שאני לא אוהבת. אחר כך זה גם חלחל. אז פה יש לנו המון עידודים שאומרים שלגיטימי להעתיק, ואז מי שעובד הרבה על שיעורי הבית או משקיע הרבה זמן במבחן מרגיש לא בסדר ופראייר. גם אם השירות שלהם לא יעבוד, יש כאן עידוד של דרך המחשבה הזאת ודיכוי של דרך המחשבה שמעודדת למידה - הצגה שלה בכל מקום בתור הדרך הלא רצויה.

../images/Emo98.gif

מצד אחד, זה באמת לא בסדר, חברה שמתיימרת להיות חלוצה בתחום טכנולוגי (חיפוש סלולרי) לא מצאה אפיק פרנסה יותר לגיטימי מניסיון לעודד הונאה בבחינות. מצד שני, הונאה בבחינות תמיד היתה קיימת (יש אגב קטע נפלא ב"סינמה פרדיסו") מצד שלישי, כמו שאמרת, היו עוד פרוייקטים בכיוון הזה והעולם לא התמוטט. מצד רביעי, זו אולי ההוכחה שעדיין יש באינטרנט אלמנטים חתרניים (למרות שאני חושב להיות חתרן נגד מערכת החינוך זה להיות חכם על קטנים. (רוברט קיוסאקי אמרנו?) ואם זה מטריד אותך, מה את אומרת על אליבי?

"אלמנטים חתרניים"....

עם כל הכבוד, יש לי דבר אחד להגיד על זה: פחחחחחח..... להערכתי, מי שעומד מאחורי האתר הזה חושב שהוא "הולך להביא מכה".

למעלה