scholarship/fellowship

shaddy

New member
scholarship/fellowship

מה ההבדל בין scholarship ל fellowship ??? scholarship זה מענק חד פעמי? ו fellowship זה מענק לכל התואר?

d a p h n a

New member
בעקרון scholarship

ניתנת לתואר ראשון ואילו fellowship ניתנת לתארים גבוהים. ה-fellowship הוא מעין מענק מחקר ולכן הוא ניתן לסטודנטים מחקריים, ובדרך כלל מותנה לפחות חלקית בביצוע תפקידי הוראה/ או עוזרות מחקר במוסד הלימודים.

tal yeda plus

New member
תשובות

scholarship זוהי כאמור מילגה, וכמובן שיש סוגים ומינים שונים של מילגות, ישנן מילגות חלקיות,מילגות מלאות, חד פעמיות או מותנות בציונים וכו'. fellowship זוהי עוד אחת מן המילגות המוענקת לסטודנטים בתואר שני/שלישי (רובם מקבלים ישיר לדוקטורט). זוהי מילגה מלאה לשכ"ל + מילגה צנועה למחייה. זוהי הדרגה הגבוהה ביותר מבין המילגות שניתנות באוניברסיטאות (לכל אוניברסיטה יש מילגות fellowship). ישנה גם מילגה הנקראית TA עוזר/ת הוראה. ו- RA עוזר/ת מחקר. והן מילגות נמוכות יותר (אבל עדיף על כלום...) טל ידע פלוס

d a p h n a

New member
זה לא בדיוק מדויק

אני קיבלתי fellowship שמובטח ל-5 שנים, אבל חלקו מותנה ב-ta או ra, כלומר מבטיחים לכסות את שכר הלימוד + לתת מלגת קיום, אבל חלקה מותנה בהוראה. זה די מקובל בדוקטורט. יתכן וישנן גם מלגות נפרדות של ta שהן יותר קטנות, אבל כאשר מעניקים מה שנקרא funding package לדוקטורט אז הוא ישמור על אותו סכום לאורך התקופה, אבל חלקו מותנה בהוראה.

BigMatilda

New member
חשוב - על פלוושיפ לא משלמים מס

אולי רק לשנתייםף אבל בזכות אמנת מס ישראל-ארה"ב לא משלמים מס על פלושיפ, וכן משלמים על סקולרשיפ שתלוי ב-RA או TA. חות מזה - פלושיפ זה דבר שנראה יותר יפה ברזומה - תוכל להגיד שהיית :פלו", והכי סבבה אם זה גם על שם מישהו.

segalyaron

New member
כמה מס משלמים על assitantship רגיל?

מטילדה, העלת נקודה חשובה ביותר, נניח שאני TA/RA שמקבל 18K$ בשנה, יש לך מושג כמה מס ירד לי מזה? גם ככה זה מתחת לקו העוני בארה"ב.

Tal H

New member
First of all $18K is far from

The poverty line so don't worry about that part. With regards to taxes it changes from state to state and also your situation. For example Federal taxes are universal across all 50 states, but NY state/city tax is higher than lets say Florida. If you are married and file jointly and you have a child than you standard deductions are going to be high, if you are single than you standard deduction is going to be lower. I can tell you that from about 18K the Federal would collect about $2000 State changes as I have said. Most likely that from such a yearly salary you will recieve most of your Federal taxes back and most if not all of you State/City. But again I must stress it all depands on how much was collected from you and what you claim in deductions Tal

segalyaron

New member
תודה

אז עכשיו אני אצטרך לחשוב גם על טפסי IRS וניכויי מס. איזה כיף.

Tal H

New member
You welcome

That is how it works here, what I do is collect all the recipts and things that I can claim and in the end of the year I have someone prepare my taxes for me. You might think it is stupid that you have to prepare your own taxes, but actually it is a safe way (as long as you don't lie on your taxes) to make sure that not too much taxes are taking from you. Anyways good luck Tal

למעלה