SBS ו TERMINAL

-עומרי-

New member
SBS ו TERMINAL

שלום, אשמח לקבל חוות דעת לגבי התצורה הבאה (מצ"ב שרטוט). מדובר על סניף ראשי עם 15 משתמשים ועוד 5 סניפים עם משתמש אחד בכל סניף. הסניף הראשי יתחבר באמצעות תמסורת סלקום 2mb (ב-VPN) לשרת TERMINAL שיעבוד מול SBS Premium בחוות שרתים של ספק האינטרנט ועליו תהיה התוכנה PRIORITY. החיבור לאינטרנט יתבצע באמצעות קו כבלים\ADSL במהירות 1.5mb הסניפים הקטנים יתחברו באמצעות ADSL לאינטרנט וה-FIREWALL יאפשר להם לגשת לשרתים (שיהיו חסומים לייתר הכתובות). בכל סניף יהיו מדפסות, בסניף הראשי כ-3 מדפסות רשת ובסניפים הקטנים מדפסת המחוברת למחשב. תדירות ההדפסה הינה כ-400 דפים בסניף הראשי וכ-100 דפים בכל סניף קטן במשך היום. האם רוחב הפס בסניף הראשי יספיק? האם תצורת השרתים תספיק לשימוש הנ"ל? (שימוש אך ורק ב PRIORITY ללא יישומים אחרים) מישהו התנסה בשירות התמסורת של סלקום? מצורף קישור להודעתי הקודמת (מאז השתנתה קצת התצורה... ) מדובר על 14,000$ עבור החומרה והתוכנה (לא כולל ה-ERP שמחירה 30,000$) ותשלום חודשי של 1240$ עבור קווי תקשורת (4 קווי ADSL 1.5 ותמסורת סלקום 2MB - כולל תשתית... ) וכן אירוח השרתים (כולל גיבוי מרכזי יומי, ניטור ו FIREWALL) אודה לתגובתכם משום שאני צריך קצת תגובות אובייקטיביות טרם ביצוע העסקה, עומרי.

antidot

New member
כמה שאלות

1) מה הסיבה להוצאת השרתים מחוץ לארגון ? 2) בזמנו עשיתי חישוב של רוחב פס הדרוש לTS client והמסקנה הייתה שאם לא משתמשים בהדפסות רשת והעברת אודיו, הרוחב פס הדרוש הוא מינימלי. למעשה קו ISDN של 128 הוא מעל ומעבר בשביל לשרת 2-3 לקוחות TS. אז ISDN היום כבר לא מצדיק את עצמו, אבל 1500 בכל סניף הוא הגזמה פראית - הרי מה שמגביל אותך בעבודה מול TS זה הupload. לדעתי קו של חצי מגה הוא מעל ומעבר (הייתי עורך ניסוי גם מול 256). 3) מההכרות (הדי שולית) שלי עם שרת priority, אני הייתי שוקל מחדש את האפשרות של התקנתו על שרת SBS עצמו. יכול להיות שאני טועה, אבל למיטב זיכרוני השרת מאוד רגיש לכל patch שתתקין ודי מפגר בתמיכה בSP-ים חדשים. תזכור ששרת הSBS הוא הלב של הרשת שלך. 4) על סמך מה נבחרה החומרה עבור שרת TS ? יש בtechnet מספרים מדוייקים שלפי סוגי האפליקציות ומספר לקוחות, ניתן לחשב את דרישות הזיכרון וCPU של שרת TS.

למעלה