SAUL FIA

SAUL FIA

לפי הצהרתם של אנשי הסרט
הם התכוונו לעורר את העולם ובמיוחד את ההונגרים
על שהם מתעלמים משואת יהודי הונגריה
חברי הפורים יודעים, כמה שההונגרים רוצים לא לדעת מהאסון שלנו!!!

boriska1

Well-known member
טוב שיש מי שמזכיר את הנושא.אור בים של חושך.אבל מה קורה עם

הממשלה שלנו?עם המנהיגות הרוחנית של עמינו?
אין בפורום איש, שאחד מקרוביו לא הושמד ע"י המרצחים האוקרים,חברי ארגונים UPA או OUN .מנהיגי ארגונים אלה,הוכרו באוקראינה החדשה כגיבורי אוקראינהה , וותיקי ארגונים אלה(אלה שטרם התפגרו) מקבלים פנסיות מוגדלות.לא היה מחנה ריכוז או גיא הריגה שחברי ארגונים אלה לא השתתפו ברצח,כולל אושוויץ,ברגן בלזן ואפילו טרזין.הם היו המוציאים לפועל.(מי שרוצה לקרוא יותר שיקרא על משפט דמניוק,ויש עוד הרבה מקורות בעברית).
ומה עושה ממשלת ישראל?מוכרת נשק למשטר הפשיסטי.מה עושה המנהיגות הרוחנית של העם היהודי?שותקת.
מי לא שותק?הפולנים.שבין לבין האוקרים השמידו גם 200,000 מהם.
איבדנו כל עמדה מוסרית,אין לנו זכות להתלונן על דבר.ביזינו זכר אבותינו.

ngyuri

New member
האוקרנים יותר אנטשמיים אפילו מההונגרים ומהפולנים.

בקייב עומד באחד הככרות המרכזיים פסל של בוגדן חמלניצקי, אשר אחראי על רצח של יותר מ-20 אלף יהודים.

boriska1

Well-known member
זה בכלל לא בר השוואה.ההונגרים והפולנים בעלי אידאולוגיה

אנטישמית.האוקרים ביצעו רציחות יהודים,פולנים,בילורוסים ועוד במימדים קולוסאלים.אין עוד עם כזה.ואני אומר זאת, מבלי להפחית אחריות עמי אירופה האחרים לשואה .כפי שציינתי לא פעם,השמדת העם היהודי באירופה לא הייתה אפשרית ללא האוקרים ובמיוחד בלי שני הארגונים UPA ו UON,שהיום הם הגיבורים של אוקראינה.לא היה מחנה ריכוז,שלאלה לא הייתה נציגות כפועלים-מבצעים.יתרה מזאת,כאשר לגרמנים היה עניין לרצוח אוכלוסיות חסרות ישע,הם שלחו לשם את הארגונים האלה.שני ארועים בולטים:טבח כפרים ברוסיה הלבנה,הם פשוט נכנסו, אספו את הכפריים בכנסיות והציתו אותן.ארוע אחר,דיכוי מרד ווארשה(לא גטו ווארשה),הארגונים האלה דיכאו את מרד הפולנים נגד הכיבוש הנאצי.ואני כבר לא מדבר על השמדת 200,000 פולנים למען "שיחרור אוקראינה מעול הפולנים".
לחמלניצקי לא רק פסל בקייב,יש עיר ומחוז על שמו.אין עיר,עיירה או כפר שאין רחוב על שמו,וגם מאות פסלים .ההישג הגדול שלו,הצליח להשמיד 100 אחוז מהיהודים בטריטוריות בשליטתו.ומה אצלינו?בשעורי היסטוריה לא מלמדים יותר על ארועי ת"ח ות"ט.
ומה איתנו?אנחנו מוכרים נשק ואמצעי מודיעין משוכללים למדינה פשיסטית זו.אנחנו שולחים רופאים לטפל בפצועייהם.
והעיקר , אנחנו שותקים.ברגעים אלה אני לא גאה להיות יהוד ובמיוחד ישראלי.
אגב הפולנים,למרות האינטרסים האסטרטגים באוקראינה.לפני שנים ספורות הפרלמנט קיבל החלטה,כי רצח הפולנים ע"י האוקרים,היה בו אלמנט של ג"נוסייד.היה רוב בפרלמנט,לקבלת החלטה שזה ג"נוסייד.הי לחץ על ממשלת פולין מצד האיחוד האירופי שלא לקבל החלטה זו.הממשלה לחצה על הפרלמנט וכך נתקבלה החלטה של פשרה.
ומה איתנו? אנחנו ממשיכים להיות וואסלים של הפרזידנט השחום.

boriska1

Well-known member
למוצקונת,בהחלט כן.לא בכל מקרה ראוי לדבר על צבע עור של אדם,

מוצאו,לאומיותו וכו".אבל כאן מדובר על פרזידנט,שעשה קריירה מצבע עורו.אבל למה לי לא "להיתלות באילנות גבוהים"?חודשים ספורים אחרי שנבחר לפרזידנט,קיבל פרס נובל לשלום.למה קיבל?מה הייתה תרומתו לשלום העולם?במיוחד שהקריירה שלו,הייתה דלה מאוד,שנתיים קונגרסמן ולפני זה מדריך חבורות רחוב.

boriska1

Well-known member
והנה ידיעה קטנה מ"הארץ" של הבוקר,קשורה לנושא

"
קנדה: מת בגיל 93 מי שהוגדר במקום השני ברשימת הנאצים המבוקשים של מרכז ויזנטל. העתקתי אותה כפי שהיא.
לא ציינו שם,לא הוסיפו שום מידע נוסף.למה לא ציינו אפילו את השם?יש לי השערה...
אז ככה.האיש הוא וולדימיר קטריוק,אוקראיני,חבר אחד האירגונים שציינתי קודם.בנוסף לרצח מאות יהודים,פיקד על רצח אכזרי והשמדת אוכלוסיית כפר חטין שברוסיה הלבנה.שם נרצחו 149 כפריים,מתוכם 75 ילדים.
מזה כמה עשורים,רוסיה ביקשה מקנדה להסגירו או לחילופין לשפוט אותו.

ומה שייך צבע עורו לטפשות של ועדת נובל? אכן, זו הייתה איוולת

מושלמת להעניק לו את הפרס ואני מניחה שגם הוא יודע זאת. להגיד שעשה קריירה מצבע עורו, זה רק הוספת חטא על פשע....כרגיל, אתה כבר מכיר את בקשתי הנצחית - תגבה את דבריך בעובדות ונתונים, אחרת, שוב אתה נשאר בדמדומי השמצה ו/או אמירה גזענית אחרת הקשורה לאדם והאשמתו ללא בסיס.
העובדה שאיננו משתחווה לגחמותיה הנלוזות של ממשלתנו, לא עושה אותו רע יותר מאחרים וגם, אופן ראייתו את תפקידו ותפקיד ארצו בהתנהלות וניהול משברים בין לאומיים עדיין לגיטימית. אפשר להסכים או לא עם כל אחד, אבל להתייחס לצבע העור - נשמע כמו כל ההונגרים העכשויים ואמירותיהם ביחס לזרים, יהודים ושאר התהליכים הפוליטיים המתרחשים שם. אז במה אתה יותר טוב או נאור או חכם או נבון מהם????

boriska1

Well-known member
למוצקונת. אני משתדל לכתוב בפורום,דברים מבוססים.אך גם אני

יכול לטעות בתום לב.לידעתי זה עדיין לא קרה.באשר להבאת מקורות,במקום להביא לך,אפנה אותך למקורות.
א.חפשי ברשת,יש הרבה,התבטאויות האיש במערכת הבחירות הראשונה,תתרכזי בפריימריס נגד קלינטון.
ב.תמצאי את נימוקי וועדת פרס נובל,למתן הפרס לאובמה,וגם ראיונות עם חברי הוועדה.
ג.תמצאי מי היו שני שרים בכירים בממשלים רפובליקאים,אחד אצל בוש האב ואחד אצל בוש הבן שהעבירו תמיכתם לאובמה ומה היו נימוקיהם.
ד.מה היו דפוסי ההצבעה של אוכלוסיה מסויימת לדמוקרטים,והשווי לבחירות קודמות.תבדקי אם השחורים היו מצבעים,לפי הרגלם האם אובמה היה נשיא.

ה.תבדקי אם היה נשיא אחד בארה"ב עם קורות חיים כשלו
אחרי שתעשי את זה ולא תשתכנעי,תודיעי לי
אכן אובמה נשיא רק בגלל צבע עורו.

ngyuri

New member
לקראו לנשיא ארה"ב "הפרזידנט השחום" זו גזענות לשמה.

עצוב מאוד, שאנחנו היהודים שסבלנו במאות שנים ועוד ממשיכים לסבול מגזענות, משתמשים בביטוים כאלה. הדבר דומה אם את ראש הממשלה שלנו היו מכנים "יהודון".

boriska1

Well-known member
לא אורי,זה לא דומה.זה כמו לקרוא לראש ממשלה שלנו יהודי ולא

כפי שכתבת.אתה חייב אנלוגיות מהפוליטיקה הישראלית? אז לא מצאתי.נכון,כדי להיות רוה"מ במדינת היהודים אתה חייב להיות יהודי.אבל זה לא דומה.משהו הכי דומה שמצאתי,זה הנשיא קצב.אמנם לא נבחר ע"י העם,אלא ע"י נציגיו,אבל מראש היו מובטחים לו קולות של ש"ס רק בגלל היותו ספרדי.
ושוב,שום גזענות.אדם לבן עם אותם כישורים לא היה נבחר.

אנטישמים

לא חסרים,לא אוקראינים,פולנים הונגרים וכולו
אני התכונתי על, שהסרט הזה, דווקא מנסה לעורר תשומת הלב בעיקר
כמה שהעולם, מבחינתנו ההונגרים,
רוצים להשכיח את אושוויץ
משתתפי הסרט הדגישו את הנקודה הזאת

evike

Well-known member
מנהל
בוריס, יש לך ציפיות מהממשלה? לי לא!

שמני1

New member
החובה תגרום לכך שכל מי שחייבו אותו יישנא עוד יותר את

היהודים/יהדות.

boriska1

Well-known member
הונגריה והמלחמה באנטישמיות.בחודש זה נערך "הפורום הגלובלי ה5

למאבק באנטישמיות".הפורום בחסות המדינה והופעו בו אישים,כגון ראש הממשלה,נשיאת בית המשפט העליון ועוד.
היו מעט מאוד מדינות ששלחו שרים,הונגריה שלחה שר במשרד ראש הממשלה.(מה זה?שר בלי תיק?).
הונגריה אכן,נלחמת באנטישיות קלאסית....אבל.... האנטישמיות המודרנית והשכחת השואה מתוחכמים בהרבה,מתבטאת בשני מישורים עיקריים:
א.שלילת הציונות והשוואתה לגזענות.בהקשר זה ,אין ברירה,אלא להזכיר את "האידיוטים השימושיים" מקרבינו, חיילים מסורים לפרויקט.
ב.התנערות עמי אירופה לרצח הגדול בהיסטוריה,ולראות עצמם כ"קורבנות טרור"...ובזה הונגריה מהמובילות. אזכיר רק את האנדרטה "לזכר הקוקבנות" ואת מוזאון הטרור.

למעלה