זה בכלל לא בר השוואה.ההונגרים והפולנים בעלי אידאולוגיה
אנטישמית.האוקרים ביצעו רציחות יהודים,פולנים,בילורוסים ועוד במימדים קולוסאלים.אין עוד עם כזה.ואני אומר זאת, מבלי להפחית אחריות עמי אירופה האחרים לשואה .כפי שציינתי לא פעם,השמדת העם היהודי באירופה לא הייתה אפשרית ללא האוקרים ובמיוחד בלי שני הארגונים UPA ו UON,שהיום הם הגיבורים של אוקראינה.לא היה מחנה ריכוז,שלאלה לא הייתה נציגות כפועלים-מבצעים.יתרה מזאת,כאשר לגרמנים היה עניין לרצוח אוכלוסיות חסרות ישע,הם שלחו לשם את הארגונים האלה.שני ארועים בולטים:טבח כפרים ברוסיה הלבנה,הם פשוט נכנסו, אספו את הכפריים בכנסיות והציתו אותן.ארוע אחר,דיכוי מרד ווארשה(לא גטו ווארשה),הארגונים האלה דיכאו את מרד הפולנים נגד הכיבוש הנאצי.ואני כבר לא מדבר על השמדת 200,000 פולנים למען "שיחרור אוקראינה מעול הפולנים".
לחמלניצקי לא רק פסל בקייב,יש עיר ומחוז על שמו.אין עיר,עיירה או כפר שאין רחוב על שמו,וגם מאות פסלים .ההישג הגדול שלו,הצליח להשמיד 100 אחוז מהיהודים בטריטוריות בשליטתו.ומה אצלינו?בשעורי היסטוריה לא מלמדים יותר על ארועי ת"ח ות"ט.
ומה איתנו?אנחנו מוכרים נשק ואמצעי מודיעין משוכללים למדינה פשיסטית זו.אנחנו שולחים רופאים לטפל בפצועייהם.
והעיקר , אנחנו שותקים.ברגעים אלה אני לא גאה להיות יהוד ובמיוחד ישראלי.
אגב הפולנים,למרות האינטרסים האסטרטגים באוקראינה.לפני שנים ספורות הפרלמנט קיבל החלטה,כי רצח הפולנים ע"י האוקרים,היה בו אלמנט של ג"נוסייד.היה רוב בפרלמנט,לקבלת החלטה שזה ג"נוסייד.הי לחץ על ממשלת פולין מצד האיחוד האירופי שלא לקבל החלטה זו.הממשלה לחצה על הפרלמנט וכך נתקבלה החלטה של פשרה.
ומה איתנו? אנחנו ממשיכים להיות וואסלים של הפרזידנט השחום.