Saturn over AC

froot

New member
Saturn over AC

Hi Yair I enter the forum almost every day, but it`s the first time i`m writing. (excuse me for wring in english since I don`t have hebrew on my computer) My question is: My AC is 8 degrees in gemini, and saturn is getting very close... Can you tell me in a few words what is the meaning of this transition, and how do you recommend to approach it Thanks Ruth

סטורן על נקודת ה AC - הווה ועתיד

הנקודה הזו מציינת את פתיחת הבית ה 4 באסטרולוגיה, שנמצא מול הנקודה שנקראת MC שפותחת את בית הקריירה. הבית ה 4 מסמל את כל נושא הבית והמשפחה, והוא מראה שבשנתיים וחצי הקרובות הנושאים האלה יהיו בראש סולם העדיפויות שלך. כל נושא הבית בכלל, הופך כעת חשוב מהרגיל. הוא אמור לתת לך יותר בטחון ומסגרת, ולהיות עבורך משענת חשובה. זה מראה גם על אפשרות שתעבדי אולי יותר בבית, ופחות בחוץ. מסגרת היחסים בבית ועם בני המשפחה הופכת להיות חשובה יותר. זהו גם זמן לקנות בית, או להפוך את המגורים לרשמיים בצורה מסויימת. אולם הבית ה 4 מסמל גם בריאות בצורה מסויימת. כל נושא השלד והעצמות בכלל, כמו גם הרחם (סרטן קשור לבית 4) שווים כעת השקעה נוספת. הבית ה 4 מראה גם על סולם ערכים שונה הקשור לבית בכלל. נושא מסגרת המשפחה הופך להיות חשוב יותר. יחסים קרובים יכולים להתמסד כעת כדי לבנות בית ולבנות מסגרת משפחתית, שגם היא הופכת חשובה ומשמעותית. יש נשים שמאמצות ילד (פנויות כמובן) או יולדות ילד בצורה חופשית, בגלל הצורך במשפחה. זה גם מראה על אפשרות שאחד מההורים זקוק כעת יותר לטיפול והשגחה, שאת עוברת תקופה של ביישנות ואולי גם סגירות ודגירה על פרוייקט מקצועי, שאת זקוקה יותר לבטחון של מקום אחד מאשר להימורים ונסיעות, ועוד. עצות - לשפר יחסים עם המשפחה (בעיקר אם הם רעועים), להגדיר מחדש צרכים מבית ומשפחה ובן זוג, לחשוב על קניית בית, להשקיע בבית קיים קצת יותר ולהפוך אותו למקום משמעותי יותר, לחשוב על מעבר לעבודה בבית, וללכת לבדיקות רפואיות בכל הנושאים שהזכרתי. נראה לי שלפחות כרגע - מיציתי.. :) יש למישהו עוד משהו להוסיף ?

froot

New member
Very interesting answer

And i m sure that I can learn a lot from it .....But by saying AC, I realy meant the first house ``In hebrew - ``Ofek !!Sorry I`ll be happy if you can refer to the question again, anyway the information was very interesting

froot

New member
Maybe the answer

is in the question ``Maybe this kind of mistake, can happen when saturn is over my gemini ``ASC

froot

New member
It happens all the time

I have a lot of communication problems lately, this is one of the reasons that i`m asking for this little advise.

Saturn on the ASC

Well, first of all, i hope my English is ok... and that you`ll understand... and i hope i don`t have any spelling mistakes, but if i do have - well...sorry :) second... i don`t know if it is the first transit of saturn on you ASC, well if it is so - it is very important level in your life. Saturn is ended one circulation, now it is starting his second. Saturn is the planet of adulthood... when you where born - it started to move and to teach you maturity... now when saturn got to the ASC it is show you that you are now ``full grownup``, you are now responsible for your act... this transit surly make you more stable and liable. you will be more serious and hard working... you are now changing the way of thinking it is a movement from one period of life - to the second... you can count on Saturn to miserable your life - it won`t be an easy period... but if you`ll learn well the class Saturn teach you in resposibility - you eill surly can move forward proudly in the next circulation of saturn - wcause now you are grownup enough to understand the obstacles of life all best from SATURN IN RETROGRADE ;-)

froot

New member
שאלה בעברית

תודה לך על תשובתך המורחבת, זה באמת עזר לי להבין מספר דברים. אבל מלבד ההקלה שתבוא עקב ההתבגרות, הייתי רוצה לדעת אם יש איזושהיא דרך לגשת למעבר הזה (או למשבר הזה) בצורה חיובית, כך שגם בזמן המעבר אני אהיה במודעות.

תשובה בעברית B-)

froot יקירי, בהחלט זה דבר חיובי!! ואני לא רואה שום סיבה בכלל ללכת אל המעבר בגישה שלילית... זה לא מעבר רע!! אני אישית בכלל לא מאמין בטוב ורע.. כי כל טוב הוא גם רע וכל רע הוא גם טוב... וכמו שאמרו המכשפות במקבת: ``הרע הוא טוב והטוב הוא רע..`` אבל זו תפיסה די מסובכת... בגדול - אני מאמין שכל עקבה לטובה, כלומר, הכל קורה לטובה, גם אם לכאורה זה נתפס בעינינו כשלילי. המעבר הזה של שבתאי אומנם לא קל.. אבל הוא בהחלט חיובי - כי הוא יכול להביא הצלחה כלכלית... הוא בהחלט מוסיף לך בגרות ואחריות... ובכלל הוא מביא אותך יותר למודעות (הגיונית, מעשית). אבל בשביל לראות ממש מה עושה לך שבתאי.. צריך להתחשב במיקומו ובהיבטיו במפת הלידה. בכל אופן, זה בהחלט מעבר שיפקח את עיניך ויראה לך שהחיים הם לא פיקניק... איך האנגלית שלי? ;-) שבי

או קיי, - שבתאי על האופק. התשובה.

כששבתאי עולה על האופק ונכנס לבית ה 1, נפתחת תקופה חדשה. ראשית, נגמרת תקופה של שהייתו בבית ה 12 שלך. זו היתה תקופה לא קלה, של הרבה התחלות וגישושים אחרי מסגרות שיתאימו למצוי הפוטנציאל שלך. זו מעין תקופה טרום בגרותית במידה מסויימת, שבה את עדיין לא בטוחה איך את משתלבת במסגרות סביבך. קשיים, הדחקות, קשרים שמכבידים במיוחד וצורך במשהו חכם שיודע - זו התקופה ההיא, שהיתה חסרת גבולות ברורים שיגדירו אותך ואת סביבתך, ומכאן גם הכאב והכאוס שליוו אותה. אבל היא נגמרה. כעת שבתאי עובר לבית ה 1. שבתאי בבית ה 1 מתחיל לממש את הפוטנציאל שלך. הבית ה 1 הוא הבית של ה`אני` כפי שהוא מוצג לעולם, ואכן, זה הזמן להתחבר למסגרת הגדולה, הקולקטיבית, המקיפה אותך ואת כולנו. כי שבתאי מייצג קודם כל מסגרת, שבה אפשר לממש, וזה גם תפקידו העיקרי של שבתאי : לממש פוטנציאל. לעיתים הוא עושה זאת בצורה קשה ומכאיבה, כשאנחנו מחפשים קיצורי דרך, ורוצים לעקוף את השעור שאנחנו צריכים ללמוד. אז הוא חובט ומכביד, ואנחנו מרגישים מבודדים מתמיד, עניים מתמיד, ריקים מתמיד. מה קורה אז ? אין ברירה : בטבע אין חללים, וחייבים למלא אותם. כאן אנחנו נכנסים לעבודה, עבודה אמיתית של מלוי החללים שלנו, שבנו, של החורים שהחיים יצרו בנו. קשר שאבד, עבודה שנגמרה, הפסד כספי - כל אלה הם חלקים שחייבים מלוי. אבל שבתאי הוא לא רק הצורך למלא : הוא גם החכמה האולטימטיבית הגדולה, שבאה לידי בטוי בצורה שבה אנו מארגנים את חיינו, משנים סדרי עדיפויות, ובונים מסגרת שתתן לנו בטוי מצד אחד, אבל גם תשמור עלינו מצד שני. האירגון הגדול הזה שמחבר אותנו לעולם ולחברה בצורות שונות, אם עלי ידי נישואים, עבודה או קשרים חברתיים וקשרים בכלל שגם בהם יש היררכיה חברתית ואישית מדוייקת - זו עבודתו ופעלו של שבתאי, המורה החכם הגדול. כי העבודה האמיתית שלו, מתחילה בהגדרה, בעיקר בבית ה 1 : מי אני ? איך אני מגדיר את עצמי כלפי וכלפי העולם ? הגדרת ה`אני` מגדירה קודם כל מה אני לא, ומגדירה במקביל גם את הזולת : אני מתחיל היכן שאתה נגמר,ולהיפך. אלה הגבולות שלי : מכאן זה כבר אתה. כי כשיש גבולות מוגדרים לאדם, הוא יכול לבנות קשר דו סטרי לכל הכוונים, החל מקשר עם אדם אחר, וכלה עם התחום המקצועי שלו. כשאין גבולות - הכל פרוץ ופתוח. שום דבר אינו מוגדר, ולכן גם שום דבר לא ממש יכול להתקיים. אני יכול לטוס קדימה, אבל גם להיעלם אחרי 5 דקות. גבולות. מלה קטנה וחכמה, שעושה את כל ההבדל. ואת המלה הזו יוצר שבתאי.

גב

New member
שבי היקר

התגעגעתי, אז קפצתי לבקר... תיקון קטן: דברי המכשפות המצוטטים ממקבת נאמרו בהקשר של כאוס, של היפוך הנורמות והצדק שינבעו מהמעשה הנפשע של הזוג הלוהט גברת ואדון מקבת. ג.ב.

גב` גב היקרה

גם אני התגעגעתי... ;-) את מוזמנת לבדוק את התשובה שכתבתי לך... מזמן! ובאשר למקבת.. בא לך להתפלסף עליו - אין בעיה! המכשפות הן לא בעלות כוח מאגי לחזות את העתיד - הן תלויות במקבת שיגשים את שוכניותן... והרי אחרי שמקבת מת הסדר חוזר לסורו - ושוב מולכים בניו של דנקן (ושושלת בנקו לא זכתה במלכות - כדברי המכשפות)... דרך אגב, היסטוריונית.. היה שר צבא בשם מקבת והיה בנקו - והיה גם דנקן אחד (מלך סקוטלנד)... ובמציאות כ ן זכו ביו של בנקו למלוך... אבל לא כך בחר שייקספיר לסיים את הסיפור... ANYWAY אכן הופכות המכשפות את היוצרות - כדבריהן: ``מתי כבר ניפגש עוד פעם? ביום סופה ברק ורעם?`` והרי קודם בא הרעם - אח``כ הברק.. ורק בסוף מתחילה הסופה!! בלאגן בסדר, אה? יום טוב לך גברת שבי

גב

New member
שבי, שבי

אשמח להמשיך להתווכח (גם הירח שלי בטלה), אבל הטקסט לא מולי. בכל מקרה הפעם האחרונה שקראתי בצורה עמוקה את מקבת היתה בתיכון וזה לפני המון זמן...(אבל אני זוכרת אותו כי הוא השייקספיר האהוב עלי). קראתי גם קראתי את הודעתך האחרונה ותודה רבה לך. אל דאגה, השאלות יגיעו! דוקא השאלה שיש לי עכשיו קשורה לשיטת חלוקת הבתים: מה קורה פה???!! באתר www.astro.com המאוד חביב, מצאתי שלפי קוך, הירח בבית 8 ולא 9 וגם לפי הבתים השווים(טלילה). לעומת זאת, לפי החישוב הרגיל שלהם, של מיסטיק-אייג` ושל השיטה השנייה שחברך לדיון הזכיר (משהו עם P) הירח בבית 9. מה???!!!! ועוד משהו: כשתיארת את תכונות שבתאי בנסיגה, לא תיארת למעשה את הפנים השליליים של שבתאי שיכולים לבוא לידי ביטוי בכל מקרה? מה ייחודי לנסיגה? ולעניין הגבינה וריח הלימון, בנומרולוגיה השם המלא שלי הוא 9 (שזה ג. יפית עם הנקודה=1). אם לא הבנת, אז זאת היתה בדיחה ממש גרועה, כל טוב ג.ב. נ.ב. בהצלחה בפאריס.

גב

New member
רגע....

בעצם הסכמת איתי על מקבת??? (טוב נו, ירח בטלה, קודם קופצים אח``כ חושבים...).

על הבתים ועל טלילה (השרלילה ;-))

ובכן... הבתים הם למעשה חלוקת מפת הלידה ל-12 פלחים, כאשר כל פלח מזוהה עם מזל מגלגל המזלות. כך יוצא שבית 1 הוא בית האישיות כי הוא מזוהה עם טלה - המזל האישי. בית 2 ייראה על רכוש, כי הוא מזוהה עם שור החומרי... וכן הלאה. הבעיה מתחילה בנקודת המוצא מאיפה מתחיל כל בית... אז כמובן שיש קונצנזיוס בכך שבית ראשון יתחיל בנקודת האופק המזרחי, ונקודת ה- MC, תהיה נקודת חצות... כלומר, אותה נקודה שהשמש ``תנחת`` עליה בחצות... (כמובן שכך בית 7, הקוטבי ל-1 יתחיל, מן הסתם, בנק` האופק המערבי, הנקודה הקוטבית. בית 10 יתחיל בנקודת אמצע היום, כלומר 12 PM, אותה נקודה קוטבית לבית 4, כאשר השמש ``נוחתת`` בשעה 12 בצהריים). מה לגבי שאר הבתים? בית 2,3,5 ו- 6 (וכמובן הנקודות הקוטביות להם שפותחים את הבתים 8,9,11,12)? ובכן פה חלוקות הדעות.. ואסטרולוגים שונים פיתחו שיטות שונות לחלוקת המעגל הזה... ביניהם קוך ופלסידוס (זה עם ה- P)... אבל נראה שהשיטה הנוחה ביותר היא שיטת החלוקה לבתים שווים (כן, כן, טלילה`לה)... שגורסת שזה לא הוגן שבית 6 החמוד יקבל יותר מבית 7 (זו רק דוגמא!!). אם את ממש רוצה לדעת איזו מהשיטות עובדת.. תנסי לחשוב - מה יותר הולם אותך, ירח בבית 8 או 9? את ``מתוסבכת פסיכולוגית`` או `` פילוסופית רחבת אופקים``? תגובותייך קיצוניות או שמא חסרות טאקט? את הבדיחה לא הבנתי, ד``א... אבל לא נורא.. ודבר אחרון - פאריס?! מה לי ולעיר האורות?! נמקי! ולשאלתך השנייה - התכונות השליליות (גם החיוביות) יבואו לידי ביטוי בכל מקרה - הנסיגה רק תקשה על כל העסק... הייחודי לנסיגה הוא שאדם אם שבתאי יותר מתקשה להתגבר על התכונות השליליות... אבל אני בעצמי לא ממש מתייחס לנסיגת הכוכבים... לי יש איזה 5 כוכבים בנסיגה... ותאמיני לי שאישיותי יציבה, ואפיי חזק ;-) ועד הפעם הבאה... כל טוב שבי

גב

New member
שבי היציב והאיתן

והיקר, 1. כל הכבוד למכבי! (עיר האורות...) לשנה הבאה בירושלים. 2. בקשר לחלוקת הבתים, כל מה שאמרת די מתאים כך שקשה להחליט. אולי תתן הגדרות יותר ספציפיות? 3. בקשר להסבר על נוגה: זה כל-כך מורכב שלא הבנתי כלום. שים-לב: נוגה בבית 12 בסרטן בצמידות למרקיורי(דיסקסנו את זה). ועם ריבוע לאורנוס (או-או). מפות לארג`יות נותנות גם 120 למאדים אבל לא כולן. שליטי בית 7 בבתים 3 ו-11. במאזניים פלוטו ואורנוס וכו` וכו` (24.6.73 7:50AM בי-ם - בעצם אולי יהיה יותר קל להסתכל במפה עצמה). אה ולכל הכוכבים שמנית יש בעיקר היבטים דיסהרמוניים. בקיצור, איך הכל משתלב??? ב ל א ג ן !!! 4. אם הגבר נמשך לדמות נגה וצריך את דמות מאדים זה אומר שילידים של 3 חודשים רצופים (ולפעמים בנסיגות - יותר) צריכים את אותה אישה??? come on... 5.בקשר למבנה המשולש (זוכר? ירח מאדים שמש פלוטו...) זה יעזור אם אגיד לך שירח ומאדים שולחים משולשים לנפטון בקשת בבית 4? (או שזה יהיה יותר גרוע? טוב, ולעניין הבדיחה, בעצם לא מסבירים בדיחות. בברכת ערב טוב,שבי, ג.ב. נ.ב. סליחה על התגובה המבולבלת קמעה.

למעלה