או קיי, - שבתאי על האופק. התשובה.
כששבתאי עולה על האופק ונכנס לבית ה 1, נפתחת תקופה חדשה. ראשית, נגמרת תקופה של שהייתו בבית ה 12 שלך. זו היתה תקופה לא קלה, של הרבה התחלות וגישושים אחרי מסגרות שיתאימו למצוי הפוטנציאל שלך. זו מעין תקופה טרום בגרותית במידה מסויימת, שבה את עדיין לא בטוחה איך את משתלבת במסגרות סביבך. קשיים, הדחקות, קשרים שמכבידים במיוחד וצורך במשהו חכם שיודע - זו התקופה ההיא, שהיתה חסרת גבולות ברורים שיגדירו אותך ואת סביבתך, ומכאן גם הכאב והכאוס שליוו אותה. אבל היא נגמרה. כעת שבתאי עובר לבית ה 1. שבתאי בבית ה 1 מתחיל לממש את הפוטנציאל שלך. הבית ה 1 הוא הבית של ה`אני` כפי שהוא מוצג לעולם, ואכן, זה הזמן להתחבר למסגרת הגדולה, הקולקטיבית, המקיפה אותך ואת כולנו. כי שבתאי מייצג קודם כל מסגרת, שבה אפשר לממש, וזה גם תפקידו העיקרי של שבתאי : לממש פוטנציאל. לעיתים הוא עושה זאת בצורה קשה ומכאיבה, כשאנחנו מחפשים קיצורי דרך, ורוצים לעקוף את השעור שאנחנו צריכים ללמוד. אז הוא חובט ומכביד, ואנחנו מרגישים מבודדים מתמיד, עניים מתמיד, ריקים מתמיד. מה קורה אז ? אין ברירה : בטבע אין חללים, וחייבים למלא אותם. כאן אנחנו נכנסים לעבודה, עבודה אמיתית של מלוי החללים שלנו, שבנו, של החורים שהחיים יצרו בנו. קשר שאבד, עבודה שנגמרה, הפסד כספי - כל אלה הם חלקים שחייבים מלוי. אבל שבתאי הוא לא רק הצורך למלא : הוא גם החכמה האולטימטיבית הגדולה, שבאה לידי בטוי בצורה שבה אנו מארגנים את חיינו, משנים סדרי עדיפויות, ובונים מסגרת שתתן לנו בטוי מצד אחד, אבל גם תשמור עלינו מצד שני. האירגון הגדול הזה שמחבר אותנו לעולם ולחברה בצורות שונות, אם עלי ידי נישואים, עבודה או קשרים חברתיים וקשרים בכלל שגם בהם יש היררכיה חברתית ואישית מדוייקת - זו עבודתו ופעלו של שבתאי, המורה החכם הגדול. כי העבודה האמיתית שלו, מתחילה בהגדרה, בעיקר בבית ה 1 : מי אני ? איך אני מגדיר את עצמי כלפי וכלפי העולם ? הגדרת ה`אני` מגדירה קודם כל מה אני לא, ומגדירה במקביל גם את הזולת : אני מתחיל היכן שאתה נגמר,ולהיפך. אלה הגבולות שלי : מכאן זה כבר אתה. כי כשיש גבולות מוגדרים לאדם, הוא יכול לבנות קשר דו סטרי לכל הכוונים, החל מקשר עם אדם אחר, וכלה עם התחום המקצועי שלו. כשאין גבולות - הכל פרוץ ופתוח. שום דבר אינו מוגדר, ולכן גם שום דבר לא ממש יכול להתקיים. אני יכול לטוס קדימה, אבל גם להיעלם אחרי 5 דקות. גבולות. מלה קטנה וחכמה, שעושה את כל ההבדל. ואת המלה הזו יוצר שבתאי.