SAT

Leeatsokol

New member
SAT

רציתי לברר על המבחן.
איפה הכי כדאי לעשות אותו? מהי רמת קושי?
בנוסף אם יש סטודנוטים ישראלים שעשו תואר ראשון בארה"ב שיוכלו לספר לי קצת על התהליך...
וכמובן מלגות...
*יש לי אזרחות אמריקאית

המון תודה וחג שמח!

Philip Jr

New member
קצת קשה לענות..

באיפה הכוונה בארץ או בארה״ב? ומה זה משנה איפה נבחנים בעצם?

לגבי רמת הקושי, זה מאד תלוי בך.. ואם עשית מבחן דומה בעבר או לא..
יש כאלו שיאמרו שזה ממש לא אתגר, ויש כאלו שיסבלו למדי ממבחן כזה.

ולגבי התהליך ומלגות, מה את מעוניינת ללמוד, והאם יש לך כבר מוסדות מועדפים? יצא לך לחקור קצת? תהליך ההרשמה מפורט יפה מאד בכל אתר של undergrad admissions של כל אוניברסיטה, ואני ממליץ להתחיל משם. אם יש משהו לא ברור אחר כך, נשמח לענות..

Leeatsokol

New member
תודה! ועוד משהו...

אני מעוניינת לעשות את המבחן בארץ, הכוונה שלי היא לגביי הקורס. איפה הכי כדאי לעשות אותו.
וכמובן לגביי מלגות האם יש לי זכויות אחרות מתלמידים זרים כי אני נושאת אזרחות אמריקאית?
אני לא מדברת על הלוואות מהמדינה.
ואשמח מאוד אם סטודנטים ישראלים ייצרו איתי קשר

המון המון תודה וחג שמח,

ליאת

Philip Jr

New member
תשובות

אוקיי, עכשיו קצת יותר ברור למה התכוונת. קודם כל רובנו פה סטודנטים ישראלים בחו״ל, והרבה מאיתנו בארה״ב, כולל עבדך הנאמן.. אמנם לדוקטורט במקרה שלי, אבל אני מלמד, עובד עם ומייעץ לסטודנטים לתואר ראשון ולכן מכיר היטב את הסוגיות שכנראה חשוב לך להבין.

לגבי קורס, השאלה היא האם בכלל לעשות. בימינו יש ספרי הכנה מצוינים עם גישה למבחני תרגול ושיעורים נוספים אונליין, במחיר נמוך בהרבה מקורס. למידה עצמאית לא מתאימה לכולם, אבל אני בהחלט ממליץ לנסות, בין השאר כדי להבין מה הרמה ההתחלתית שלך. יכול להיות שהיא לא רעה בכלל..

לגבי מלגות, בהחלט יש לך זכויות ואפשרויות שאין לאזרח זר. כדי להבין מהם בדיוק, תצטרכי לבדוק באתרים של המוסדות ש - ״קורצים״ לך כפי שציינתי קודם. בכל אתר כזה יש קישורים למידע על scholarships and financial aid ותוכלי לבחון את המלגות הקיימות מהמחלקה, מהמוסד, מלגות חיצוניות ועוד.

Leeatsokol

New member
תודה

תודה רבה! ושוב, אשמח לדבר עם מישהו שעשה קורס. חג שמח!

Philip Jr

New member
יופי, בהצלחה

ואני רק אומר שוב - לפחות בארה"ב הרוב המוחלט של הסטודנטים לתואר ראשון שאני נתקל בהם לא עשו קורס. גם בארה"ב זה מאד יקר, ויש פתרונות אחרים מצוינים. אז לטובתך, הייתי מנסה לפחות להתכונן ללא קורס, בוחן את רמת הידע ההתחלתי שלי ואיפה החולשות העיקריות, וממשיך משם.

מקווה שתשובי אלינו עם שאלות נוספות לגבי מוסדות ותוכניות בהמשך!
נעם.

GeJuFan

New member
אם צריך עזרה לחלק הכמותי

של הבחינה, אני ממליצה בחום על דף היוטיוב של הבחור הזה:
http://www.youtube.com/user/patrickJMT
לא נעזרתי בו ל-SAT אבל כן הקשבתי לחלק מהקליפים שלו בעבר והצורה שהוא מסביר היא ממש מעולה והוא גורם לכך שאת רסמי בסופו של דבר מבינה מה רוצים ממך. באתר הרשמי שלו יש גם לינקים לקליפים שהם ספציפים ל-SAT. לצערי אני לא גיליתי אותו בזמן שלמדתי ל-sat אם הייתי מגלה אותו אז אולי בסוף כן הייתי עושה את המבחן (למזלי בסוף לא הייתי חייבת אבל היה נחמד בכל זאת).

לא שיש לי למה להשוות

אבל אני עשיתי בבית ציוני אמריקה והיה בסדר.

מאז שאני עשיתי שינו אותו, אבל בגדול החלק הכמותי קצת יותר קל מהחלק הכמותי בפסיכומטרי, והחלק המילולי, כמובן, יותר קשה. אבל הכל סובייקטיבי, אז קשה לענות על השאלה "מה רמת הקושי". תעשי מבחן לדוגמא ותקבלי תחושה לרמת הקושי.

אני עשיתי תואר ראשון בארה"ב (אזרחות ישראלית). בתור צעד ראשון אני מצטרפת להמלצה של פיליפ - הכנסי לאתרים של אוניברסיטאות שאת רוצה להגיש אליהן וחפשי את העמודים שנוגעים לadmissions. תמצאי שם כמעט הכל. אם יש לך שאלות יותר ספציפיות, אשמח לנסות לעזור.

מוזמנת לשלוח מסר

ומשם אפשר לעבור למייל.

למעלה