sars - מפחיד .. .

ני האו

New member
sars - מפחיד .. .

הרגע קראתי בוואלה כי 19 אנשים נדבקו במגיפה בביג'ין (מי יודע אם היו קרובים אלינו), אמא שלי התקשרה קודם הסטרית לכאן וספרה כי דווחו בחדשות שאזרח פיני נפטר בבית החולים בביג'ין. . . . ומאז רף הפחד עלה ועולה. . עד השבוע הרגיעו אותנו כאן ואמרו כי ביג'ין נקייה, גם נציגי ישראל לא גילו דאגה רבה לנוכח המצב המוזר שנקלענו אליו. . .שלשום כשיצאנו עם מסיכות להסתובב כאן קצת הסתכלו עלינו כמו על חצי משוגעים ואמרו לנו ישרדנו מהפסים. עכשיו אני ממש לא יודעת מה לעשות. .לשלוח את הילדה מחר לגן? לצייד אותה במסיכה בידיעה שהיא לא תלבש אותה. . לבקש בנימוס (מבטיחה להשתדל) מהצוות בגן שצוות המנקות הסיני תלבשנה מסיוכת?. . מה עלי לעשות????? ובכלל ביום רביעי אני צריכה ללכת לביקורת שגרתית (הריון - שבוע 32) בבית החולים כאן. מה לעשות? יש רגעים שאני אומרת לעצמי "כמה טוב בבית, ליד אמא וליד אבא". יעל, ביג'ין

iditbs

New member
אתמול שמעתי שארגון הבריאות העולמי

הודיעה כי התפשטות המחלה נבלמה... אני במקומך, הייתי משאירה אותה בבית לכמה ימים, עד שתדעו קצת יותר מה קורה באזורכם. לא שמעתי על הרבה ילדים קטנים שסבלו באופן חמור מהמחלה אבל יתכן שילדים קטנים מתמודדים איתה ביתר קלות כמו עם הרבה מחלות אחרות אבל הם עדיין נושאים ויכולים להיות מדבקים. זה יכול להיות בעייתי במיוחד בגלל ההריון שלך. שתדעו רק בריאות!

הסיכון יותר גדול מנפילת טילים בישרא

ואוו, אני לא מקנאה בך, זה באמת מלחיץ. בכל אופן אני הייתי נמנעת מלשלוח את הילדה לגן, ולגבי הבדיקה בבית החולים - הייתי מתקשרת לרופא או לביה"ח להתייעץ איתם אם להגיע או לא. תחזיקי מעמד...

Ho Oh

New member
קשה לתת המלצות אבל

אם הילדה בגן סיני אז הייתי ממליצה להשאירה בבית. לא יקרה כלום. אני גרה בדרום סין והילדים לומדים באיטרנשיונל סקול. בית הספר לא נסגר אבל הרבה מאד משפחות עוזבות. אני החלטתי שכרגע יהיה בטוח יותר להישאר מאשר להגיע להונג קונג ולטוס ארצה במטוס דחוס אנשים. מאחר ואצליכם התגלו המקרים הראשונים ואת בהריון אולי שווה לך לטוס ארצה. מה שכן, אם החלטת להישאר אז כן לנקוט באמצעי זהירות כמו שטיפת הידיים כל הזמן, שימוש במסיכה ביציאה מהבית למקומות הומים. ואם הילדה תמשיך ללכת לגן אז בהחלט לדבר איתם שיעלו את רמת הנקיון בגן ושיפרסמו להורים נוהל לא לשלוח את הילד לגן גם הוא מצונן ולא להחזיר ילד שהיה חולה לגן ללא אישור מרופא. זה בגדול חלק מהנהלים החדשים שהפיצו אצלינו.

ני האו

New member
עדכונים

ובכן צלחנו את היום. . ועוד לאחר היסטריה קלה שהתעוררה כאן, כשהסתבר שהתייר הפיני שהה במלון מקביל למלון הדירות שבו אנן מתגוררים. את הילדה שלחנו בסופו של דבר לגן, הגן הוא גן אירופאי (מונטסורי) והוא ממוקם בקומה הראשונה בבניין שלנו. זאת לאחר התייעצות עם אנשי השגרירות שהילדים שלהם עם הבת שלי בגן. בבוקר כשהגענו לגןמנהלת הגן בדיוק דברה עם נציגי ארגון הבריאות העולמי בביג'ין ולאחר מכן עם שגרירויות ארה"ב, גרמניה ובריטניה (מדינות המוצא של הגננות) ורק לאחר שקבלה את אישורם המלא נפתח הגן. במהלך היום כפי שנוכחתי לראות ולשמוע מהידה, הייתה הקפדה יתרה, כפי שמתבקש על הגיינה. בקיצור אני מקווה לטוב. בנוגע אלי, השבוע לא נראה לי שאלך לבית החולים לבדיקה השגרתית - נחכה קצת . . על כל מקרה מחר אני אבדוק את האופציה להזמין את הרופאה שלי הביתה. כמו כן לעת עתה לא נבקר בשווקים הסגורים שאני כה אוהבת לשוטט בהם. . אנוח, אקרא, אראה את כל הפרקים של סקס והעיר הגדולה שפספסתי בשנים האחרונות.. . יעל

אור 4

New member
באמת מפחיד

נשמע לי רעיון מצוין לדחות ביקורת שלא חייבים לבצע. ולגבי "סקס והעיר הגדולה" - איזה כיף לך....

סנדייז

New member
ני האו השווקים יחכו../images/Emo6.gif .העיקר....

שתשמרו על עצמכם. זה רעיון נהדר להזמין את הרופא אליכם או לראות אותו במקום אחר שהוא מקבל. העיקר לא בבית חולים,יש שם הרבה מיקרובים. יש מה להנות מ"סקס והעיר הגדולה". דרורה

Ho Oh

New member
תחזיקי מעמד

אתמול קראתי בעיתון מקומי באנגלית על המלצה חדשה, שכדאי לקחת כדורים עבור שפעת כפעולת מנע. אבל את בהריון.... זה מדהים שעד עכשיו עם כמות המקרים אין להם אפילו ממצא ראשוני לגבי צורת ההתפשטות והמקור. הכל השערות. תגידי לא שמו את המלון שבו לן הפיני (שמת) בהסגר? הם מדהימים הסינים בצורת הפעולה שלהם לעומת ההונגקונגים.

ני האו

New member
מה אומר ומה אגיד

ובכן כמו הכותרת. . מה אומר ומה אגיד, עד לפני שלושה ימים בערך לא הייתה כל התייחסות בביג'ין לוירוס. שאלות שנשאלו לא נענו (כך לדברי מספר מכרים שלנו, ולא רק ישראלים). המלון לא נסגר, אף אחד לא נבדק, כשפנינו בבקשה לבדוק מה קורה במקום בו אנו גרים, אחד מהמנהלים הסינים, שכנראה לא היה לו משהו חכם להגיד, חייך ואמר "אני לא מוסמך לעשות כלום" ואני עם טמפרמנט ישראלי כמעט צעקתי עליו. .(ביננו לא היה עוזר). על כל מקרה חיטאו את האזור. שגרירות טורקיה ומלזיה נמצאות בנין שבו אנו גרים וכן נציגים משגרירות ארה"ב. הגיעו לאזור, עד כמה שהבנתי, לא ראיתי כי לא יצאתי מהבית שלושה ימים, בדקו את המצב ואמרו שהכל בסדר ושאפשר לחזור לחיים. כל הזמן משתמשים כאן במנטרה שבביג'ין חיים מעל 14 מיליון בני אדם ורק 19 נדבקו, אז מדובר בסבירות מאוד נמוכה, בייחוד לאור העובדה ש12 מהנפגעים הגיעו מחוץ לביג'ין. (מהכרותי המעטה עם השלטון הסיני - באמת קשה לדעת בכמה באמת מדובר) מה שכן האביב הגיע, מאוד יפה כאן, הכל פורח ירוק וצבעוני (ולאו דווקא הכל קרה כדרך הטבע). ואנחנו מתכוננים לליל סדר ראשון בניכר (בתקווה שבעלי לא יאחר אליו. . ) יעל

זה נשמע באמת מלחיץ

ממש מגיפה. מצד שני אומרים שנשים בהריון חשופות פחות... כיוון שהמערכת החיסונית מאוד חזקה. לא יודעת אם זה נכון, אבל כך טוענת השמועה. בכל מקרה הכי חשוב לנקוט באמצעי זהירות ואולי להתחיל לקחת ויטמין C, ליתר בטחון

שרונה13

New member
ייתכן שמקקים מעבירים את המחלה../images/Emo70.gif

בדיוק עכשיו קראתי בהארץ...

ני האו

New member
ושוב עדכונים. .

רף ההיסטריה בקרב הזרים בביג'ין עלה. .האמת יצאו מפרופורציה לגמרי .. ולאחר שמספר שגרירויות באזור סגרו את בתי הספר שלהם מספר ימים לפני חופשת הפסחא החליטו לסגור גם את הגן של רומי. זאת אומרת חופש גדול של קרוב לחודש באמצע השנה. . הדבר המצחיק הוא שאת הגן שלה (מונטיסורי) סגרו וגן מקביל (מונטסורי ) שנמצא כמה רחובות ליד (אותה הנהלה) עובד ועובד וימשיך לעבוד בעשרה ימים הקרובים. . למזלנו חזר החורף לבייג'ין (הילדים לא מתוסכלים מכך שאי אפשר לצאת החוצה ולהסתובב בפארקים הבאמת נפלאים של סין), כך שכל מה שנותר לנו לעשות הוא להשאר בבית. . יעל

Ho Oh

New member
כן גם פה. 50% מהזרים עזבו

הבי"ס עוד לא נסגר אבל שלח הודעה שברגע שיתגלה מקרה ראשון של SARS הם יסגרו. הכיתות ירדו לחצי והבית ספר התארגן על כיתות לימוד באינטרנט עבור אלה שעזבו. אני גם מרגישה שהפאניקה בקרב הזרים מוגזמת אבל אי אפשר לשפוט מפני שזר להבדיל ממקומי אומר לעצמו לי יש אופציות לאן ללכת ולמקומי אין. ואם כבר למות אז למה בסין. אנחנו גם נשארים פה בינתיים ואני אף מרוצה מהמצב שאוכלוסיית הזרים קטנה כי כך הסיכון עבורינו הנשארים גם קטן. לי ידוע על מספר אנשים שהיו נשארים כל עוד עלות הכרטיסים מומנה מכיסם. הרבה אנשים עזבו רק לאחר שהחברות נתנו אישור למימון הכרטיסים. אנחנו קיבלנו אישור מהחברה ובכל זאת אני לא טסה כרגע כי אני מרגישה יותר בטוחה פה מאשר בטיסה.

ני האו

New member
חזרה לחיים נורמלים . .

היום בשעות הצהריים התבשרנו כי בביג'ין אפשר לחזור לשגרת חיים נורמלית, אפילו הראו בטלויזיה כיצד מנקים ומחטאים את השווקים . . ולזכות הסינים יאמר שהפעם הם לקחו את הפניקה שהתחילה כאן, די ברצינות, ועברו מלון מלון וחיטאו אותו (יותר טוב מכלום. . ). וביום שני, רומי חוזרת לגן. . וזאת לאחר מחאה של הישראלים שכאן. . אחרי אינספור טלפונים להנהלת הגן (לאחר שהבנו כי מהומה רבה על לא דבר. . ) החוצפה שיראלית נצחה וגם הילדים חוזרים לשגרה. לגבינו הייתה האופציה שאני אחזור עם רומי לארץ, אבל נראה לי מיותר, מה כבר אני יכולה לעשות איתה חודש בארץ?????ועוד במצבי ההריוני המתקדם. לגבי, דברנו עם הרופאה שלי והיא אמרה שאני לא בקבוצת הסיכון למחלה - מה טוב. .אז נשאר כאן ונלד (ד"א עוד שבעה וחצי שבועות - אמא'לה. .) יעל

למעלה