sandbox - מיתוס או לא?

דברה1

New member
sandbox - מיתוס או לא?

אני שומעת את המושג הזה הרבה לאחרונה ורציתי אחת ולתמיד להבין - זה אכן קיים?

תשבה

בוקר טוב, לפי ההצהרות הרשמיות של גוגל - לא קיים, אך ישנן עדויות רבות להתנהגות כזו של תוצאות חיפוש. כלומר - מקדמי אתרים עדיין נתקלים בתופעות של ארגז חול במקרים מסויימים. קיים או לא - ההמלצות עומדות בעינן: להתאזר בסבלנות, לבנות תוכן איכותי לגולש וכולי.

כמו שאני רואה את זה

זה מיתוס נהדר זה תרוץ טוב למה האתר לא מופיע בגוגל. בכל שנותיי כמקדם לא נתקלתי בתופעה הזאת. שמעתי על מקרים שבהם ה"מקדם" הסביר ללקוח שדף הבית שלו נעלם מהתוצאות בגלל ארגז החול. ובתכלס האתר נעלם מסיבות שונות. התאוריה מאחורי ארגז החול גאונית. אך בפועל אין חיה כזאת, אתרים מתאנדקסים בקלות ולא נעלמים ...

מה לגבי מקרים שבהם

אתר חדש מופיע שבוע-שבועיים, נעלם לכמה שבועות ומופיע מחדש בדירוג בינוני כלשהו? יש הרבה עדויות לכך ברשת.

לא נתקלתי

ורוב המקרים שאתרים נעלמו לזמן כזה או אחר ממנוע החיפוש הסיבות היו שונות ומגוונות. החל מפעולות שבוצעו ועד כדי תזוזות של גוגל. אך לא מוכר לי מצב של אתר שהופיע בגוגל נעלם לגמרי מהאינדוקס ולא בעקבות פעולות שבוצעו לאתר. בתור מי שמחזיק לא מעט אתרים ומעלה לא מעט אתרים חדשים, כל עוד עושים את הדברים בצורה הגיונית מעולם לא נעלם אתר מהאינדוקס שלו. שינוי במיקומים לאתר חדש זה עניין הגיוני. אבל לא הכל ידוע לנו.... יש את הנעלם וכל עוד יש נעלם העבודה שלנו מעניינת יותר

טוב

אם תחפש בגוגל את הביטוי "Google Sandbox" תראה שלא חסרים אזכורים שלו ברשת - עמוד ויקיפדיה, מאמרים ועוד. יש דיעות לכאן ולכאן, והיו מספיק תצפיות (לפי הדיווחים השונים ברשת) כדי לעורר חשד לכל הפחות. גם אני לא נתקלתי אישית בסיטואציה כזאת, אך אני נזהר לא לפסול מצב נגדי, היות וקיימות עדויות רבות בנושא. איני אומר שאני מאמין בקיומו של ארגז החול, אך אינני שולל אותו גם כן.

לא אמרתי שאין אזכורים

אפילו באתר שלי יש כתבה על זה מלפני 5 שנים. אמרתי הרעיון מאחוריו גאוני. אני באופן אישי מצאתי סיבות אחרות לתופעות שאחרים מגדירים ארגז החול.

אני אישית נתקלתי בארגז החול באתר חדש

שבניתי התחלתי לקדם אותו הוא היה נעלם לשבוע וחוזר לדירוג, לא היה נעלם ממנוע החיפוש אבל היה מופיע במילים מוזרות ובמילות התואמות היה נעלם לי לשבוע שבועים. אחרי כחודשים התופעה נעלמה. לפי דעתי הסיבה היתה בנית מוגזמת של קישורים במכה אחת פתאום 300אלף קישורים נכנסים מפוטרים תוך חודשים. דעתי האישית לא ממש מיתוס:X

זה בדיוק העניין

במידה ויש לך הסבר למה הוא נעלם רק מוכיחה שזה לא ארגז חול....

TheSEOGuy

New member
התבוננות עמוק יותר

ארגז חול הוא למעשה מקרה בו אתר חדש נעלם מתוצאות החיפוש באופן מפתיע וחוזר אליהם מיד לאחר מכן. אם תיקחי כל אתר כזה ותסתכלי עליו מקרוב תמיד תמצאי שהאתר עבר תהליך של קידום שאינו מתאים לגידול טבעי. כלומר, או שנוספו כמויות אדירות של לינקים במספר ימים מועט, או שנוסף המון תוכן. דברים כאלה הם המשפיעים ולא ההגדרה של ארגז חול.

למעלה