Samsung Galaxy S 8GB vs. 16GB Firmware

טרמפיסט

New member
Samsung Galaxy S 8GB vs. 16GB Firmware

[הודעתי זו קשורה להודעה קודמת בעניין רכישת Galaxy S בחנות וקבלת ההטבות מ-Orange אשר פרסמת בפורום סלולארי] ובכן; לאחר שהייתי בטוח שכל עניין ניתוק הזיקה עבר ללא תקלות צצה הבעיה הראשונה: בכדי לקבל אחריות וביטוח על המכשיר נתבקשתי לשלוח את המכשיר לבדיקת מעבדה שם "תותקן המערכת התואמת של Orange" אשר בלעדיה, כך נאמר לי, לא תהייה אחריות על המכשיר. לפני זמן מה התקשר אליי נציג מהמעבדה (לא טכנאי, כך ששאלות טכניות לא נענו) שבישר לי כי החומרה במכשיר ששלחתי שונה מהחומרה במכשירים המשווקים ע"י Orange. ההבדל החומרתי היחיד למעשה הוא קיבולת הטלפון: המכשיר שלי בעל קיבולת 8GB בעוד שאצלם מוכרים מכשירים עם קיבולת 16GB. ההבדל החומרתי הזה מונע מהם להתקין את הגרסה שלהם ולכן לא אוכל לקבל אחריות על המכשיר. נציג המעבדה טען כי אינו טכנאי ולכן אינו יודע לענות על שאלות טכניות. עפ"י מיטב הבנתי Orange מעוניינים להתקין גרסת Android משלהם (מן הסתם זהה לזו הנפוצה אך בתוספת מסך פתיחה או שלל טפטים עם הלוגו של Orange). אם כך הוא הדבר, למה הבדלי הנפח צריכים לעכב אותם מלבצע את ההתקנה? הרי זכרון הטלפון אינו רלוונטי לעניין.. יכול להיות שהכוונה היא עדכון ל-Firmware הנתמך ב-Orange? יש הבדלים בין ה-Firmware של מכשיר עם קיבולת 8GB לבין כזה עם 16GB? אם מישהו כאן נתקל במקרה דומה, או שהצליח לקבל אחריות על מכשיר גלקסי בעל קיבולת כמו שלי (זו למעשה הגרסה הנמכרת לרוב ע"י החנויות; כמעט אף חנות לא מוכרת את גרסת ה-16GB) אשמח לדעת. אם יש למישהו פרטים נוספים או מידע טכני שיכול לעזור לי בהתכתשות העתידית שלי עם נציגי Orange בעניין הזה אשמח לדעת בהקדם. בכל מקרה אעדכן. תודה!

טרמפיסט

New member
חבילה

בחבילה עליה אני משלם כלולים ממילא אחריות מורחבת וביטוח אותם אני לא מעוניין לאבד כיוון שהם מכסים את המכשיר גם במקרה של אבדן \ גניבה ושלל צרות נוספות. אני עדיין מנסה לברר אם ניתן לצמצם את האחריות רק לבעיות חומרתיות (שבר, בלאי, גניבה, נזק אחר) כיוון שאין למערכת ההפעלה רלוונטיות לבעיות האלה,הרי המכשיר יכול להגנב או להשבר בלי שום קשר למערכת המותקנת עליו.

azaria

New member
בניתוק זיקה את צריך להיות זהה לחבילה שלהם

אם תתחיל לשנות את תחום האחריות, אפילו לרעתך - בהחרגת התוכנה ומערכת ההפעלה - אתה כבר לא בדיוק בתכנית שלהם, ולכן הם לא מחוייבים לאפשר לך לקבל את ההחזר החודשי. מתערבים שהםם יקשקשו לך משהו משפטולוגי בסגנון הזה?

יNOT

New member
כל עוד ברור לך שזה קשקוש מקושקש...../images/Emo4.gif

אין שום בעייה עם דבריך.
בנימה צינית יותר... מתחיל השרשור יכול לנסות את מזלו בפורום אורנג' של תפוז שניתן להגיע אליו: פורומים של תפוז>מחשבים ואינטרנט>ואז פורום אנדרואיד בחסות המפעילה אורנג'. אני באופן אישי סקרן לדעת איזה תובנות יהיו להם עבורך...
ואוליי גם שווה להזכיר שחוייבת ב 90 שקל אם זיכרוני טוב, רק על בדיקת התקינות של המכשיר כדי ליישם את הוראות החוק...
לפחות נציג המעבדה ענה לך שהוא לא מבין בנושא, למה לא טרחו לברר, ולתת לך תשובה מדוייקת במקום להפנות אותך לחיפושים ושאילתות באינטרנט, זה לא מובן לי... אוליי בפורום של אורנג' יידעו להבהיר את הנושא.
בהצלחה.

טרמפיסט

New member
כבר התעניינתי בפורום של אורנג' בתפוז

אכן נשמע שהחבר'ה שם מנפנפים אותי אך אין עם מי לדבר כיוון שכולם מצטערים שאינם מבינים שום דבר מבחינה טכנית. לקח לי רבע שעה להסביר לנציגה (טכנית!) בנפנופי ידיים את מה שכולנו כבר יודעים: נתון הזכרון אינו רלוונטי להתקנת ה-rom. כל זה אירע ביום שישי, יומיים לפני יציאתי למילואים. הם הבטיחו שישלחו לי את המכשיר עם שליח עד הבית על חשבונם (וכך אכן קרה) וכי הם יזכו אותי על בדיקת המכשיר (עוד נראה). חזרנו לנקודת ההתחלה: יש לי מכשיר חדש ללא אחריות אך כרגע אני במילואים עם גישה מזערית לאינטרנט ולטלפון ולא אנהל את המלחמות האלה מכאן.

יNOT

New member
עוד יום ועוד שעה..ויש להם תשובה עבורך? ../images/Emo178.gif

voguemaster

New member
אין לך מה לשנות חבילה

ואין שום בעיה להתקין את המערכת שלהם על מכשיר עם קיבולת של 8 ג'יגה. זה פשוט נשמעת לי אחלה דרך לנפנף אותך. ועוד נתנו לך לדבר עם מישהו שבאופן כן לגמרי אמר שהוא לא יודע לתת תשובות טכניות. ממש דרך מצוינת להתחמק הייתי אומר. שמע יש לי היכרות טובה מאוד עם המכשיר. אין שום סיכוי שבעולם שה-ROM שלהם לא ניתן להתקנה על 8 ג'יגה. מחיצת ה-SYSTEM של הגלקסי בעלת 2 ג'יגה. כל השאר בעצם נועד לאיחסון מדיה, קבצים ושטויות אחרות. בשום מקרה שבעולם אין ROM שלא מסוגל להתקין את עצמו על 2 ג'יגה מערכת (אפילו עם חלוקה פנימית שיש באופן טבעי, ויש כזו בכל מכשיר). בקיצור, לך ותדרוש מהם לקיים את לשון החוק. ואם לא, שלח מכתב למי שצריך (יש אחרים שיגידו לך טוב יותר למי צריך לפנות). לצורך העניין - דגם המכשיר לא אמור להוות שיקול בחוק ניתוק זיקה. אתה יכול בכלל לקנות מכשיר אחר לגמרי, אפילו כזה שלא נמכר אצלם. אז מה ? זה פשוט לא רלוונטי.

da^Lord

New member
מה הפלא? ../images/Emo13.gif

הם לא מחויבים לתת אחריות, וכל שינוי מהמכשיר הספציפי המסופק על ידם מבטל את האחריות. הם יודעים ש99 אחוז מהמכשירים SGS הנמכרים בשוק החופשי לא מגיעים עם 16 ג'יגה אלא רק 8, לא יודע למה.. הם נותנים זיכוי מלא על המכשיר, אבל כנראה לא נאה להם לתת אחריות למכשיר לא משלהם, ונפנפו אותך בטענה שאי אפשר לשים עליו רום של אורנג'. אני כמעט בטוח שאפשר להתקין את הרום בלי בעיה.. למי שיודע להתקין רומים יכול לחפש ולהוריד מהרשת את הרום הנ"ל. היה יכול להיות הגיון לטענה שלהם אם היה מדובר בזיכרון עילי שהמכשיר מנצל, אבל זה בסך הכל שטח אכסון.. הקיצר סתם נפנפו אותך. לדעתי תבטל את החבילה, חבל לשלם על האחריות אם הם לא מכבדים אותה, אפשר לקבל זיכוי על המכשיר גם בלי האחריות.. מקסימום אם כל כך לחוץ לך תחפש חברות חיצוניות שמבטחות את המכשירים, אני מניח שיהיה זול יותר וגם ביטוח רחב יותר.

למעלה