SAME, תיאנין ודלפא

Night Goblin

New member
SAME, תיאנין ודלפא

שלום רב,
האם מישהו מכיר את השפעות התוספים SAMe (ס-אדנוזיל-ל-מתיונין), דלפא (DL-Phenylalanine) ותיאנין (Theanine) על דיכאון וחרדה?
האם ניתן לקחת את התוספים SAMe (ס-אדנוזיל-ל-מתיונין) ותיאנין (Theanine) ביחד למטרות דיכאון וחרדה?
ובנוסף דלפא (DL-Phenylalanine) ותיאנין ביחד?

תודה רבה

yoelnd

New member
בלגאן.......

אם קראת אז למה שואלת?
עדיף לא להתעסק עם החומרים האלה ללא ייעוץ וליווי אישי של מטפל אלא אם תרצי בלאגן בחייך.
ולמשל: אם נוטלת תרופות נוספות מעבר למה שמצויין? מעשנת? או תסופי מזון אחרים?
מהו סדר היום שלך? מצב העירנות? עודף משקל? ועוד שאלות שאולי נראות לא קשורות כשקוראים אך ישנה משמעות גדולה מאוד לכך.

פני למטפל מתאים ולהיות רצלו לייעוץ והכי חשוב למעקב!!!

בהצלחה!

0 אור 0

New member
חומצות אמינו ודיכאון

הי,
כאשר צורכים את חומצות האמינו מתזונה מאוזנת (והדגש על מאוזנת!!) אז אין בעיה של חוסרים ועודפים בחומצת אמינו מסויימת, אלא אם כן יש בעיה פיזיולוגית בספיגה (מצב שדורש אבחון מדויק וטיפול מדויק).
לעומת זה במצב של נטילת חומצות אמינו דרך תוספים , חובה לקחת את חומצות האמינו במינון וביחס מדויק ביניהן על מנת לא ליצור מצב של עודף (באותה חומצה שלקחת) וחוסר (בחומצת האמינו שפועלת אתה יחד באיזון בגוף).
שורה תחתונה: בשום אופן לא לקחת תוספים אלו ללא יעוץ ומעקב מלאים. את יכולה להזיק לעצמך!!
מעבר לכך, אם אני לא טועה חומצת האמינו היחידה שיש לה השפעה ספציפית על דכאון וחרדה זו טריפטופן (שגם אותה כמובן אני לא ממליצה לקחת סתם ככה בפני עצמה)
הטיפול המומלץ בדכאון וחרדה הוא טיפול הוליסטי מקיף:
העדיפות ראשונה אצלי היא לטיפול שמשלב מגע - למשל רפלקסולוגיה ואם את זקוקה לתוספת של דמיון מודרך - עם שינויים באורח החיים שמסייעים להקלת המתח ולפירוקו: פעילות גופנית, מוזיקה, עבודה בגינה, שחיה בים, המנעות מטילים ואזעקות מאד עוזרת אגב ...
התמיכה התזונתית תלויה בבדיקת התזונה הנוכחית - אבל בגדול אמליץ ללכת לתזונה בכיוון יותר חי ובריא. מזונות ספציפיים כמו שיבולת שועל ובננות, ואפשר גם לחזק בצמחי מרפא - חליטות של קמומיל או פסיפלורה או לואיזה, במצב קשה יש טינקטורות חזקות יותר ששוב דורשות התאמה אישית ומעקב של מטפל

Night Goblin

New member
חומצות אמינו

היי
תודה על התשובות.
איך מבצעים בדיקה של חוסרים או עודפים בחומצות אמינו? לא ניתן לנסות מינון נמוך של אחת החומצות ולראות את ההשפעה שלה עליי?
אני אוכלת רק תזונה חיה ובריאה, ומשתמשת בצמחי מרפא כמו מליסה, פסיפלורה וולריאן, אך כנראה שהמצב שלי יותר קשה, ואני לא מרגישה השפעה כלשהי. אני גם לא מעוניינת בתרופות אנטי דכאוניות כימיות.

0 אור 0

New member
הי

לבדיקות צריך להגיע לרופא, אבל כמה שזכור לי מדובר בבדיקות מיוחדות ומורכבות , ולפעמים עקיפות (למשל איסוף שתן שבודק המצאות שאריות חומצות אמינו בשתן) - ולא סביר שיאשרו אותן, אלא אם כן יש איזושהי אינדיקציה לבעיה מיוחדת בתזונה או בספיגה.
ומכאן חוזרים לאמצעי שאתו אנחנו הנטורופטים עובדים, שזה ניתוח של התזונה כדי לראות אם היא מאוזנת, וניתוח של סימפטומים כדי לראות אם מצביעים על חוסר מסויים. בגדול, מעט מאד אנשים מתעסקים באמינו תרפיה ולא במקרה - כל משחק ברמות של חומצת אמינו אחת על ידי תוספים (או תזונה צמחונית חד ממדית לא מגוונת) יוצר מחסור בחומצה אחרת ונזקים לבריאות.
אני מדגישה שההמלצה שלי לא היתה לטיפול בתרופות אנטי - דיכאוניות , אלא לטיפול עומק הוליסטי - טיפול במגע, רפלקסולוגיה ועבודה אישית לעומק המקורות לדכאון ולחרדה.
גם טיפול שמקורו טבעי כמו צמחי מרפא, אינו מבטיח שום דבר אם אינו פועל על מקור הבעיה ואינו יוצר תהליך להתגבר עליה.
ולמרות שאני מאמינה שבמקרים רבים אנשים יכולים לטפל בעצמם, זה יותר קשה בבעיות של דכאון וחרדה - חשוב להעזר במטפל שיסייע בדרך

ladybug4NLP

Active member
יש כל כך הרבה שיטות לא פולשניות וקצרות מועד

לטיפול בחרדה - חלקם גם ניתן ללמוד לטיפול עצמי כדי לא להיות קשור כל הזמן עם מטפל (בניגוד לפסיכולוגיה)
EFT היא שיטה נהדרת
חפשי ביו טיוב קבצי הדגמה ותחקי את מה שהם עושים (אפשר להחליף את האמירות באמירות הפרטיות שלך)

אם את לא מסתדרת חפשי מטפל בעל מקצוע
וכמובן=כדאי לטפל גם בשורש ולא רק בסימפטום

למעלה