SAHB

psychodoodle

New member
SAHB

אני רוצה להכיר לכם (למי שעוד לא מכיר כמובן ) ,את אחד מגדולי הגלאמ-רוק שצמחו בסקוטלנד בשנות השישים, איש בשם ALEX HARVEY ולהקתו the sensational alex harvey band . הקרירה של הארווי מתחילה כבר בשנות החמישים ,עת הוא משתתף בהרכבי skiffle שונים (להקות רחוב המנגנות פולק ובלוז אמריקאי בעיקר תוך שימוש לפעמים בכלים מאולתרים - מאד דומה לתופעת ה JUG BAND ).מהרכבים כאלו התחיל להתפתח יותר מאוחר הרוקנ'רול וה R&B הבריטי שאנחנו מכירים .בשנת 1959 הוא מקים את Alex Harvey Soul Band ומקליט איתם 3 אלבומים במשך שנות השישים .אני לא מכיר אותם לצערי ,אבל המדובר ככל הנראה בביג בנד שמשלבת בלוז וג'אז עם חטיבת כלי הקשה מפותחת .עוד ממעלליו של אלקס בסוף שנות השישים היו הניצוח על התזמורת שליותה את הגרסא הלונדונית של המחזמר "שיער" בהשתתפותה של סוניה קריסטינה (curved air) ויש הקלטות מ FREAKOUT שהצוות של ההצגה ערך בין ההצגות .את התוצאה המופרעת וההזויה אפשר לשמוע באלבום באלבום HAIR RAVE -UP מ 1969 . בשנת 1972 לאחר פגישה של אלקס עם להקת רוק כבד סקוטית בשם Tear Gas (שהספיקה להוציא 2 אלבומים לפני כן ) ,וה sensational alex harvey band (ובקיצור SAHB ) מוקמת . המוסיקה של ההרכב היא תערובת של רוק בלוז ,רוק כבד ונטיות תאטרליות\קומיות\דרמתיות בהופעות. משייכים אותם לזרם ה GLAM ROCK ,אבל אני לא בטוח שהיה הרבה "זוהר" בחבורת הסקוטים השיכורים המשעשעת הזאת .המוסיקה שלהם מאופינת בעיקר בגיטרה המובילה המצוינת של הגיטריסט ZAL CLEMINSON והפסנתר חשמלי של HUGH McKENNA . הנה מספר קליפים למי שמתענין .נתחיל בקטע הפותח את אלבומם הראשון ,ביצוע ל FRAMED קטע משעשע שהתפרסם בביצוע ה COASTERS (הרכב שחור בן טיפוחיו של צמד כותבי השירים המהולל לייבר את סטולר) .

psychodoodle

New member
NEXT

FRAMED היה גם שם אלבומם הראשון .ההרכב מתמחה בגרסאות כיסוי מאד משעשעות ,ובוחר לבצע לפעמים מוסיקה הרחוקה מאד מעולם הרוק(לפעמים אפילו ממחזות זמר) כמו השיר NEXT (כשם אלבומם השני ) במקור של ז'אק ברל . אלקס הציג פעם את השיר בהופעה "כרוקנ'רול בלגי " .

ענתגניס

New member
I love it תודה. אחת הסיבות למה אני

כאן. משלימה בגרות. שוב תודה

After midnight

New member
../images/Emo45.gif

מבין הדברים שמוגדרים כ"גלאם" אלכס הארווי, זה אחד הדברים היותר טובים שיש, זה באמת בלוז של סקוטים שיכורים וזה מצחיק נורא ואחלה מוסיקה, תודה דודל.

John Barleycorn

New member
אני לא פה ליום אחד

וההודעה כבר עוברת לעמוד הבא... Next - אחד מאלבומי הרוק המטורפים ביותר שאני מכיר, וכל הטרוף הזה לא בא על חשבון רוק כבד משובח. פשוט תענוג צרוף. עוד אחד ברשימת ה"צריך לכותב על זה יום אחד" שלי. תודה על הקישורים.

Mr Mustard

New member
מ-ג-נ-י-ב!

רואים שלדבילה זה יש כרזימה מטורפת. קטע מגניב עם גיטריסט ענק...

Dartanyan

New member
נתת לי 10 דקות של כיף טהור

רוק כבד עם מקצב בלוז עם סולואים נהדרים. מה אפשר לבקש יותר מזה לפני השינה?

psychodoodle

New member
../images/Emo13.gifתודה

לכל המגיבים ,כבר התחלתי לחשוב שזה לא מענין את אף אחד...

After midnight

New member
ממש לא עופר

זה קצת בעיה עם דברים שלא "כולם" מכירים, אבל בזכות youtube והחברים הנחמדים מגוגל שממנים אותם, אפשר לשמוע את המוסיקה והיא מדברת בשם עצמה..

Barmelai

New member
מעולה תודה!

פעם ראשונה שאני נחשף לתופעה הזאת. פרפורמר נהדר ואחלה גיטריסט. נראה כאילו אלכס הארווי ולהקתו נקלעו "במקרה" לסצנת הגלאם והחליטו לעשות עליה פארודיה מתמשכת.

John Barleycorn

New member
ברמל, חפש את next

אלבום שמתחיל עם שיר "אני רוצה להיות נחש הביצות שלך", ומשם רק הולך ונעשה יותר ביזארי. נולד בשבילך.

psychodoodle

New member
ג'וני חפש את FRAMED

האלבום הראשון של SHAB .חוץ משיר הנושא יש שם את השיר המהולל the hammer song ,ביצוע מעולה ל I Just Want to Make Love to You של וילי דיקסון ואת היציאה המדהימה There's No Lights on the Christmas Tree Mother, They're Burning big louie tonight שיר אדיר המספר על סופו המר של גנגסטר מהולל .

John Barleycorn

New member
דודל, זה כבר ברשימה

מאז ההודעה הראשונה שלך. אני בכלל מתפלא שלא עשיתי את זה מזמן, אבל - So many good albums, so little time.

למעלה