Sage Francis - Human the Death Dance

סֵג

New member
Sage Francis - Human the Death Dance

קשה מאוד לדבר על סייג' פרנסיס בלי להכנס לפוליטיקה ולהיסטוריה של הבנאדם, בלי להשוות את הדיסק הזה לקודמיו או לדבר על הפעילות האקטיביסטית שלו בשנים האחרונות. בכל זאת, אני אנסה להמעיט בדיבורים מהסוג הזה, כי זה דיסק ששווה ההסתכלות כזו. בתור התחלה, המבנה של הדיסק נחמד מאוד. הרבה הפקות, מיוצרים מגוונים, כשאף אחת לא בולטת בהרבה. למרות זאת, הסגנונות מאוד מגוונים - מאוד-נוזאם שנשמע אלקטרוני ומתכתי, עד מר.קופר עם מבנה מאוד מגוון ועשיר. ההפקות לרוב לא מרגישות היפהופיות, לא פאנקיות במיוחד ומעורבבות בהרבה סגנונות, עם ניגוני גיטרות, פסנתרים נוגים וכו'. לאורך כל הדיסק, ישנה הרגשה שסייג' לא נשען על ההפקה, אלא להיפך - המוזיקה מאחוריו היא רק רקע, הראפ הוא העיקר והוא בולט לחלוטין, לא נעלם בין הכלים בשום נקודה. מעבר להיותה החלטה נבונה בהתחשב באופיו של סייג', זה נותן מבנה מאוד מסקרן לדיסק. כל שיר הוא כמו ציור אבסטקרטי ופשוט, עליו כותב האמסי את המחשבות והרגשות שלו בעט שחורה. עם הזמן, הדמות של סייג' השתנה: הוא כבר אינו יצור מוזר באנדרגראונד האמריקאי. הדמות שהוא מקרין באלבום הזה היא של אדם מבוגר, קצת מריר.. ומאוד מנוסה. ההומור שלו נשאר חד ומשחקי המילים עדיין הכי טובים שיש. הפלואו אותו דבר - משהו חד, מאוד חסר גימיקים. אם אפשר לומר משהו כנה לחלוטין על סייג', זה שהוא אדם חכם שאפשר ללמוד ממנו משהו. אם בהרבה ראפרים אחרים המקסימום שאפשר להגיע עם הליריקה זה הזדהות, אז עם סייג' אפשר ממש להתקדם, להבין דברים חדשים. במובן הזה, אני חושב שאפשר להשוות אותו לקיי-אר-אס די בקלות. יכולת הכתיבה יוצאת הדופן והרעיונות היחודיים שלו מערבבים בצורה נהדרת בכמה שירים, וקל מאוד להתרגש. ישנו למשל, water line: we let the thoughts flood we remind ourselves its all good its allright its all love ..its not though... cause there's a kick in the armour a pot hole i'm sinkin in sharing a drink with my father its a family affair, the vanity we share the water line is raising and all we do is stand there שיר מקסים, מלווה במיתרים וקולות עמומים. הפשטות של ההפקה, והדיוק, העדינות שלה, הוא בהחלט ראוי לשבח. כמו כך, המילים נוגעות בי בידיוק בצורה הנכונה. קשה לומר הן אומרות - הן אומרות את זה טוב יותר משאוכל לספר. זכרתי אותם בעל פי כמעט אחרי השמיעה השלישית. רגע אחרי שהשיר הזה נודם, מתחיל שיר הנקרא black out on white night, שהוא קצת כמו המשך לשיר הקודם, ושהוא לדעתי אחת מהעילויים של הדיסק: lights are out, phones are dead, and I'm the only thing thats running in this city. except for the clouds, and they're coming down. השיר הזה לא נשען על משחקי מילים מטורפים מדי, כי אין צורך. במקום זה, המילים מדוייקות ומציירות את סייג'.. מחפש דרך להציע נשואים לאהובתו ברומה. כל הסיפור מתרחש בתוכו. ההפקה כל כך משובחת שאין מילים. בתחילת הדיסק ישנו שיר פתיחה, פחות או יותר, שמזכיר למאזין את הביוגרפיה של סייג'. באמצע שלו: pop pop goes the weasel pop pop goes the weasel this is hip hop for the people stop calling it emo, waaaahhhhhh כל הקטע ממש קולע בול. הבדיחות על ראפ אשכנזי מצויינות. בכלל, הבחור תמיד היה כל כך טוב עם ההומור שלו. זה ממשיך גם בדיסק הזה. לאורך כל הדיסק יש הרבה ביקורת על התרבות הפופ האמריקאית. השיר הקצרצר good fashion מתחיל בווידוי, על כמה שהוא שונא לחיות בים בולשיט, על כמה שזה עושה לו חשק לשבור דברים, וממשיך: a battle going on inside, nobody's safe from clowns playing russian roullette with paint guns they run in place, and they call it the human race losing pace with that stupid look on their face, shooting blanks חלקים כמו כזה הופכים את האלבום הזה ליצירה עם משקל. למרות זאת, לא הייתי אומר שהדיסק הזה כבד מדי, או משעמם באיזשהיא צורה.. אבל אם כן כבד, זו כבדות טובה. בהחלט הרבה אנשים רואים צורך השנה לרדת מסייג', כי זה נראה בלתי אפשרי שבנאדם כזה ימשיך לחדש, ואולי כי נמאס מהטריקים שלו.. כי הוא פאסה ובא לאנשים משהו חדש. בכל אופן, אני חושב שזה אחלה אלבום. כי הוא גדל, ויש לו דברים חשובים לומר.. כמו אז, בפרסונל ג'ורנלס.

youngdiz

New member
הרושם שאני קיבלתי

זה שהוא ממש התבגר והוא כבר לא מנסה שיאזינו לו בכל מחיר (מבקש צומת-לב יתר). אני ממש אוהב את הציניות שלו על התעשייה ועל הפשטות שהוא מדבר על נושאים שטוטיים שכולם שקעו בהם.

StasikD

New member
אהבתי את מה שכתבת,

עוד לא הספקתי להתעמק בדיסק בשביל לראות את כל זה. מה שבטוח זה שהיה שיר אחד שלא יכולתי לסבול את הדיסק איתו. High Step, שבהתחלה ההפקה שלו נשמעת מאוד מוצלחת ומדליקה, אבל תוך זמן קצר היא התחילה לעצבן אותי. סייג' נשמע כאילו תקעו אותו עליה, הוא צועק כדי להתגבר על ה"מוזיקה שהיא רק רקע", כמו שאמרת. אולי בלי סייג' ההפקה הזו תישמע מעולה. אחרי שהפסקתי את ההשמעה של הקטע הזה באלבום הוא נהיה הרבה יותר מוצלח ונעים, ברגע שסיננתי גם את "Midgets And Giants" זה כבר נהיה מעולה. הביט הקופצני והשורה בפיזמון "you are really not all that...no" הופכות את הטראק למאוס במיוחד. בלי הפיזמון ועם ביט אחר זה היה יכול להיות הרבה יותר מוצלח. חוץ משני הקטעים האלו אני נהנה מהדיסק, מחכה להתחבר אליו יותר כי זה לא קרה בינתיים. אבל מאוד נהנה מרוב ההפקות, כי הן מזכירות לי את סייג' בrunaways, ועם "רקע" כזה אני אוהב אותו. שמתי לב אגב, בהשוואה לrunaways, ששם הוא בולט יותר ונשמע חשוף יותר מההפקה. באלבום הזה הוא משתלב ומתמזג בה הרבה יותר.

סֵג

New member
גם אני לא אותם את שני השירים האלו

פשוט לא היה לי חשק לכתוב על החלקים המעצבנים בדיסק.. P: אני מבין מה סייג' ב'מידג'טס אנד ג'יינטס' מנסה לעשות.. הוא מנסה לרדת על ראפרים מיינסטרימיים.. מה שרע, הוא יוצא מעצבן כמוהם. למשל הקטע הזה שהוא חורז כל שורה עם אותה מילה - '8 miles was a promotional tool but not for you, shithead' - זה טרנד ממש חלש בראפ בזמן האחרון. אז גם כשהוא מחקה את זה.. זה יוצא מעצבן.

האמת היא,

ששירים שמתוארים ככה: "ההפקות לרוב לא מרגישות היפהופיות, לא פאנקיות במיוחד ומעורבבות בהרבה סגנונות, עם ניגוני גיטרות, פסנתרים נוגים וכו'. לאורך כל הדיסק, ישנה הרגשה שסייג' לא נשען על ההפקה, אלא להיפך - המוזיקה מאחוריו היא רק רקע, הראפ הוא העיקר והוא בולט לחלוטין, לא נעלם בין הכלים בשום נקודה." - יש לסייג' גם מחוץ לאלבום הזה. באמת אחת מתוך הנגיד, 'תכונות', שמלכתחילה הפכו אותו לבין העליונים באמ.סי'ז האהובים עליי ביותר. ועוד אמת היא, שהאלבום הנ"ל יושב על המחשב שלי כבר מספיק זמן ומפליא שעוד לא תפסתי את עצמי כדי לשמוע אותו, בהתחשב באיך שסגרתי את הפסקה הקודמת. אבל זו אחת מהתקופות האלו שהצבא יושב עליך ומשנה בך כ"כ הרבה דברים כשאתה בקושי שם לב לזה, וזה כולל את המוזיקה שאתה שומע. אז לאחרונה אני בתקופה שהיא די נטולת היפ הופ... כך שאני מעדיפה לחכות עד שאתנער קצת ורק אז לשבת עם האלבום הזה, שמגיעה לו 100% תשומת לב, בטוח. אבל אם יש משהו שאני יכולה לומר לך, סגאן ידיד, זה שהצפת את החשק והציפיה לשמוע איך יצא האלבום ומה עם סייג' :) אז תודה רבה על ביקורת מצויינת.

סֵג

New member
...

> ששירים שמתוארים ככה [...] יש לסייג' גם מחוץ לאלבום הזה. אה, ללא ספק :) מצד שני, כשהוא מרפרפ על ביטים של ג'ואי ביטס הכל נשמע ממש קופצני.. וגם שם הוא נשמע פיצוץ. התכוונתי לומר שיש להפקות בHTDD סטייל בוגר כזה, שיותר דומה להפקות בPJ.. אבל כן, אני מבין מה את אומרת.. אל תתני לצבא לשנות בך יותר מדי ;) ושוב, אין בעד מה.. לכל המגיבים....

ק ר ח

New member
השיר פתיחה-

underground 4 dommies,אתה יכול אולי לרשום את כל הליריקס שלו? חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי.... i know a kid who think is hip hop cause he buy's it,i know a kid who think he's hip hop cause he never buy shit

סֵג

New member
אין לי תדיסק אחי

זה הולך בערך ככה and you'll know it was me by the trail of demos spare me the details, emails, memos dookie gold chainletter who to make a song put this around your neck until you're hangin on my every word stompin, walking in my big black boots, i'm a DIY artist with thick grass roots as a youth, i was too young to know better put i was like - what does manager do? now, one of them he saw dollar signs in my skin color the other, he said to keep it undercover post-vip posse, pre-internet nazi era power of suggestion suggesting i won't be what i wanna be and i'm not me ever never look suprised, cut to the case with metal hook and knifes now its battle time, i step to the arena, thirteen years old gladiator follow the leader, mr. chuck was the serrogate father, krs one - the teacher there i was, sneakin in de club, speaking mcs to the punch over instrumental dubs from tape deck to tape deck, pause tape and break necks speed.. the only whitey in sight.. that doesn't make me realer then, or faker then you but i'm authentic... ah.. forget it.. started breakin rules ten years later - still havn't stopped אין לי כוח להמשיך.. תגיד לי איפה אתה לא קולט את המילים, אני אשלים..

סֵג

New member
+ המלצות מייספייס

http://www.myspace.com/promoe Promoe - White Man's Burden בחור שוודי עם סגנון חצי רגאיי מדבר על החרא של להיות לבן בעולם שבו האדם הלבן הוא סמל לרצח, ולאהוב את המוזיקה של האדם השחור. כל הקונפליקטים בשיר אחד. http://www.myspace.com/facecandy אם מישהו תהה מה איידי עשה בזמן האחרון, ולאן הוא נעלם.. זו התשובה. הוא יצר קבוצה של פריסטיילרים. נגני ג'ז וכמה אמסיז גנובים. הם הסתובבו בארה"ב ואילתרו קטעים מטורפים - והקליטו את הכל.

cat food

New member
-

מסכים איתך ברוב הדברים. קודם כל האלבום הזה טוב מהקודם A Healthy Distrust בעיקר בגלל שיש פה יותר שירים מעניינים מצעקות על גבי תופים שגם ככה חזקים מראש. יש כאן שלושה קטעים רצופים שנשמעים כמו חלק של אחד מהשני (ציינת שניים מהם), אני מדבר על: Water Line, Black Out On White Night, Hell Of A Year. שלושת השירים האלה לדעתי עושים את האלבום, יש בהם טאצ' מיוחד, כלי מיתר ואורגנים עם הפקה חמצמצה. הציטטה שהכנסת מ-Water Line היא יפיפיה לדעתי. חוץ מזה יש את Got Up This Morning בהפקה קאנטרית טיפוסית של באק 65 (מזכיר דברים שלו כמו Indestructable Sam). האמת שלא הצלחתי להבין/לשמוע אם זה באק ששר את הבית השני. כי זה נשמע כאילו סייג' שר את כל הבתים בשיר. חובה לציין את Going Back To Rehab שסוגר את האלבום בצורה מאוד משכנעת. ישנם גם כמה קטעי מעבר עם ניגון יפה (Broccoli Break למשל). האלבום במבט כולל לדעתי עושה את העבודה, יש כאן כמה קטעים היפ הופיים סתמיים (שהזכרת חלק מהם), אבל אני חושב שעם זאת מדובר באלבום טוב מאוד. הכיוון של סלידה מהפקות פאנק (בפ' רפויה) שיצאו מכל החורים הוא כיוון טוב ומעניין. רק שבאק 65 עושה את זה טוב יותר. בנוסף האלבום הופעה Road Tested 2003-2005 של סייג' הוא גם מצויין. ממליץ למי שלא שמע. בכל אופן במאי מתחיל סיבוב הופעות ארוך בארה"ב של Human The Death Dance. מתלווים אל סייג' גם באק ואליאס. הכל עם להקה חיה (מה שמכניס עניין לדבר לטעמי). היה יכול להיות נחמד אם הייתי יכול לראות את זה. Break chains.

למעלה