s l y z e r עניתי לך באיחור

s l y z e r

New member
מישהו יודע איך לנתח את התוצאות ???

היי , אני בן 19 ולא מזמן עברתי בדיקת שינה במעבדת השינה של תל השומר .. קיבלתי היום את התוצאות ולא יודע כל - כך מה הן מגלות לי .. מישהו מוכן לנסות לעזור לי אולי ? " סיכום ביקור : מדובר בעייפות ותשישות שהופיעו לדברי הנבדק לאחר מחלה ויראלית. בבדיקת השינה לא אובחנה הפרעת שינה אינטרינזית אולם במבחן חיביוני שינה במשך היום אובחנה ישנוניות ניכרת . " עשיתי שם בדיקת שינה מלאה - של לילה+ יום . בבקשה אם מישהו יודע מה האבחנה אומרת שיעזור לי כי זה דחוף לי מאד :\ תודה רבה :)

זה נשמע כמו איבחון של CFS בעקבות

מחלת הנשיקה בקיצור, אתה סובל מעייפות כרונית / מחלת היאפים ברוך הבא לפורום. ננסה לסייע לך ללמוד איך לחיות עם הצרה

s l y z e r

New member
תודה אבלל ... :(

היי נאווה ולכל מי שבפורום .. רציתי לשאול - איך הגעת למסקנה שזאת מחלת היאפים ? ומה זה שינה אינטרינזית ?

היי, שמתי לב שלא עניתי לך - סליחה!!

זה לא שינה אינטרינזית אלא הפרעה אינטרינזית (פנימית) בסיכום של הבדיקה נאמר: מדובר בעייפות ותשישות שהופיעו לדברי הנבדק לאחר מחלה ויראלית. בבדיקת השינה לא אובחנה הפרעת שינה אינטרינזית אולם במבחן חיביוני שינה במשך היום אובחנה ישנוניות ניכרת . במילים אחרות: היתה לך מחלה ויראלית (לצורך העניין משהו כמו מחלת הנשיקה). בעקבות זה אתה מתלונן על עייפות ותשישות. בבדיקת השינה לא נמצאה כל הפרעה פנימית לשינה אבל כשחיפשו שינה חבויה לאורך היום גילו ישנוניות ניכרת. אם אמשיך לתרגם את הכתוב: לא נמצאה סיבה רפואית לעייפות ולתשישות, אבל הבדיקה מאשרת קיום של עייפות ותשישות במילים אחרות: תשישות כרונית או מחלת היאפים. וסתם אם מעניין אותך - זו פעם ראשונה שאני רואה אבחנה שכזאת. זה מעניין... (בחזקת: "אז ככה זה נראה?")

ששרון

New member
הי סליזר

הדבר שחשוב להזכיר בפניך הוא שאין מאבחנים באנטרנט. הכי טוב ונכון עבורך זה לגשת לרופא בראש מעבדת השינה (מנהל את המקום שמעתי ד"ר דגן, רופא נפלא וסבלני כך הבנתי) ולקבל הסבר ממנו או ממישהו אחר מהצוות על משמעות הממצאים. למיטב הבנתי ד"ר דגן דוגל בגישה קצת סקפטית לגבי הסי אף אס... אז אין לי מושג מה הוא יגיד. בכל אופן צריך לבדוק את הפרעת השינה. אם יכוון אותך לנושא של סי אף אס ממש, או אם יש לך איזה רצון להעמיק בזה ואתה עדיין חשב ברע-כדאי מאוד לקפוץ למרפאת העייפות הכרונית באיכילוב שמנהל ד"ר פריד, רופא נהדר. בטוחני שהוא יאבחן סופית את הבעיה. בהצלחה שרון א

למעלה