S/L ? איפה?

fichmant

New member
S/L ? איפה?

שלום : -) אני שוקל על להתחיל לצנוח אבל יש לי מספר בעיות 1. היא ההורים שבא אני מטפל אז היא לא בעיה אמיתי 2. המחיר אבא שלי עושה פרצופים על ה7000 שקל שאני יוציא (הוא אומר שאני יצטרך אותם אחרי זה לאוניברסיטה, לבית, לאוטו לאשה.....) אבל המחיר של הS/L הרבה יותר נמוך!!!!!!! (אני יודע שצריך לשלם על קופנים וציוד וכל השטיות האלה אבל זה משהוא אחר את זה אני יכול להרוויח בעצמי הקטע הוא הקורס במיקרא שלי לפחות(אני יכול להרוויח סחר מינימום ולממן מימנו את הצניחות(אני לא צריך לשלם ארנונה וכל השטיות האלה של המבוגרים...... רק קונדומים וקופונים...))) טוב נו די לדבר שטיות כרגעה דיברתי אם SkyKef ושמה אמרו לי שעכשיו הם לא מצבעים את 'קורס התנסות בצניחה' שלפי מה שהבאנתי הוא S/L ובאתר של פראדיב הם לא מזכירים את הקורס הזה אבל בDropzone.com הם מסומנים כה כן אז איזה דרך יותר קלה לדעת אם יחש או אין ומתי יהיה אם לא לשאול אותכם?! אז אינה אני שואל :p תודה מראש אה וכן מבחינת גיל אני בסדר 17 (בגלל זה צריך לדבר אם ההורים - בתהליכים)

danmordechay

New member
קורס ה SL הוא מיושן ואם אני לא טועה

הוא כבר לא קיים. זוהי שיטה מאוד פרימיטיבית ללימוד צניחה מכיוון שלחניך אין ממי ללמוד באוויר בזמן אמת ויכול לפתח הרגלים "רעים" שבכדי לשנותם יצטרך להשקיע הרבה כסף בעתיד. לעומת זאת, הקורסים המתקדמים יותר מקפידים שתקפוץ עם מדריכים באויר מהרגע הראשון ובסיום הקורס תיהיה ברמה גבוהה למדי.

fichmant

New member
נכון אבל יש לו היתרונות פה ושם

אני מודע לעבודה שיש לו חיסרונות אבל גם קראתי שיש לו היתרונות (טוב אני לא מוצא כרגע תדיון בDZ.com אבל לא חשוב) ובקשר להרגלים הרעים אפשר ברגע שבו מגיעים למצב של 30 שניות של נפילה חופשית או אפילו פחות לקפוץ אם cooch ואז להיפר מהם לפני שהם מתחילים שוב אני רואה היתרון אחד פשוט מאוד על AFF וזה המחיר כמובן

psychopacker

New member
בתור מישהו שעשה S/L אני מאוד ממליץ

לא לעשות את הקורס הזה. הקורס הזה לא מקצועי (במובן הצניחה החופשית), מפתחים הרגלים רעים, מייאש (עד שמגיעים לגובה הרבה מפסיקים באמצע) ולטווח הארוך הוא גם הוצאה כספית יותר גדולה. לדוגמה, צנחן שרק סיים קורסAFF הוא לרוב ברמה יותר גבוהה מצנחן שעשה S/L עם כ30 צניחות לבד. זאת מאחר שבקורס AFF אתה קופץ עם מדריכים שמתחקרים אותך ומתקנים אותך עוד במהלך הקורס, ולכן לא תפתח הרגלים רעים. לי לקח הרבה מאוד זמן להיפטר מההרגלים שלי, ועדיין יש לי כמה. בקיצור, לך על AFF - אין שום יתרון בS/L שמיים כחולים

netalula

New member
בתור אחת שעשתה קורס ב 7000....

אני מאוד ממליצה כן לעשות את הקורס המלא....ולעשות אותו בפרדייב. אני אישית עבדתי מאוד קשה בשביל הקורס הזה ובסוף שלמתי כמעט על כולו.... שווה כל דבר...האמת שהמצב דפק לי את הצניחות ועוד לא עשיתי אף צניחה מאז... אבל ניראה לי שזהשווה כל שקל בטוח יותר מאיזו עוד טיסה שגרתית ליוון עם כל החבר'הבערך...אין דבר שיותר מתאים עכשיו(בימים רגועים יותר) כדי לפתוח איתו את החופש והחיים הטובים(סוףי"ב)... קיצר אל תתלבבט יותר מידי...פשוט לך על זה...כסף זה דבר שבא והולך!... שיהיה בהצלחה ואולי נפגש..(אם תהיה בפרדייב!)

S\L אז זהו

Static Line הינה שיטה יחסית זולה להתחיל לצנוח. נכון להיום המקום היחיד שעדיין עובד בארץ בשיטה הזו הוא צה"ל. אתה מוזמן לנסות להגיע לקורס מדריכי צניחה ואז תלמד בשיטת ה Static Line (יותר נכון Instructor Assistant Deployment - IAD שזה הפיתוח לאחר ה S\L בו לא מחברים בשקל למטוס את הפין שנועל את המצנח הראשי אלא זורקים את המצנחון שיפתח את המצנח הראשי). זו שיטה ישנה שנעלמת מהעולם כפי ראית, ומהתגובות שקיבלת אתה בהחלט יכול להבין כי עדיפה השיטה הנוכחית (AFF\PAC)

fichmant

New member
נתחיל לחסוך

לשכת העבודה אינה אני בה :- ) או יותר טוב "אבא אני צריך 3000 שקל....." על מי אני עובד אבא לא ישלם אבל אמא אולי כן.... P -: אהההההה מחר בבוקר אני יקפוץ ללשכת העבודה בת"א אני מאמין שתוך חודשים ווחצי אני יסיג את הכסף ואזז..... זה גם יתן לי מספיק זנן להכין את ההורים שלי :) תודה רבה

זיידוש

New member
זיון מזדמן בלי קונדום

מודם 56K מכונית חדשה בלי ABS פנקס צ'קים חברות בקאנטרי קלאב קומדור 64 טלויזיה 17'' מברק מעדן באדי בטעם וניל בקבוקי קולה עם תחתית מתפרקת בצבע שחור חולצת גולף מנורת לבה טלקס אה, וגם כמובן קורס SL מי מזהה מהו המרכיב במשותף לרשימה? (בין הפותרים תוגרל קסדה וכובע גרב) כן! אפשר לעשות/להתשמש בכולם גם כיום - אבל למה?? (לא יודע איך עושים ניקוד אבל זה לא "למה =WHY" אלא הכוונה היא " למה=FOR WHAT DUDE?") כן אפשר לעשות קורס SL גם בימנו. כמו שאפשר לעשות את שאר הדברים ברשימה גם היום.....

זיידוש

New member
שכחתי מצנח עגול!

ורזרבי על החזה! ו שלומי פרל צעיר!!! (זה באותה קטגוריה, לא?)

Cieux bleusD

New member
אוקיי אז ברשותי פנקס צ'קים חסר

שימוש שמעוניין לעבור בעלות, מוכן לאחריות שכזו?
אז אין המלצה על SL באופן גורף אה, AFF ,פירוט ראיתי למטה כבר אז אני לא אטריח אתכם ושאלה קטנה לפיניש, בAFF החל מהחלק התיאורטי עד לסיום הקורס, כמה זמן בערך?

elraviv

New member
זווק צודק

מה רע במנורת לבה + פיז'ו 206 ידנית 2001 בלי ABS (צריכת דלק נמוכה מאוד) ושלא תעז להשמיץ את קומודור 64 - עדיין מכונת משחקים יותר טובה ממקנטוש (ריכטר בסביבה??)

elraviv

New member
כלל לחיים

אם זה זול - זה לא שווה הרבה (ולפעמים עולה יותר לתקן מאשר לקנות את היקר). לדוגמה: החינוך בארץ - חוק חינוך חובה חינם, וככה הוא גם שווה - כלום. בן 17 ואחרי 11 שנות לימוד הוא בקושי יודע לאיית או לנסח. והוא עוד מעל לממוצע - יודע לקרא אנגלית ולהשתמש באינטרנט. כן בטח עצבנתי כמה אנשים עכשיו, שיגידו לי מחר שזה לא הפורום. אבל מה אכפת לי אם כל הבומים כאן מסביב לפחות הוצאתי את העצבים על משהו. וכן אני יודע שיכול להיות שהוא דיסלקט שעלה לארץ בגיל 15. אבל משום מה כמעט כל הדור שלו כזה עילג.

TinyTuli

New member
"רק קונדומים וקופונים"?!?!?!

שני דברים: א. ולנטינו תירגע! אני בגילך בכלל לא ידעתי שלמהשמו שלכם יש פונקציה נוספת חוץ מפיפי... ב. אני מסכימה עם elraviv (מי שזה לא יהיה...). תגיד לאבאל'ה שדווקא לשלוח אותך לאוניברסיטה יהיה בזבוז של כסף... אם אתה מתעקש לעשות קורס כלשהו בכל זאת אני מכירה דווקא קורס זול וזמין ברחבי הארץ. הוא נקרא "שלום כיתה א'". אם אתה בכל זאת רוצה AFF יש לי רעיון למימון: אני מציעה שכולנו נתרום שקל עבור כל שגיאת כתיב או תחביר בהודעות שלך כך בטוח תצליח לממן את הקורס... כן כן גם אני עצבנית... ברוך בורא הפורום...

זיידוש

New member
למא לרדט אל הבנעדם?

עי עפשר כצת נימוש בפורום?? ספה איה קלי טיקשורת. האיקר שמאבירים עת אמסר. לה חסוב עיך - קל אוד אוה אובר! עז דחילק אל אילד! שיבוה לצנוח והז נקסח לא עת השפא!!

fichmant

New member
חחחחחחחח

בקשר ל-א' אין לך מה לדעוג זה בגלל הדור שלך דיברתי אם אישתו של בן דוד שלי שאני משאר שהיא בערך בסדר גודל של הגיל שלך ככה זה היה אז אין מה לעשות לא אני אשם וגם לא את :- )... בקשר ל-ב' זה לא השמעתי יש לי דיסקרפיה (לא דיסלקציה) לא ניכנס עכשיו למה זה..... פשוט נחליט שגם זה לא בהשמאתי :- )

למעלה