Russians are not racists, we just want fair treatment

Astroo

New member
החלוקה הזאת היתה מקובלת לפני 100 שנה

היום הדעה המקובלת היא שכל האנושות היא גזע אחד מבחינה ביולוגית

איליה40

New member
לשם דיוק

ה"גזע הארי" הינה ההמצאה של החוגים המסטיים ולא משכילים במיוחד בגרמניה, נדמה לי בתחילת מאה ה-20. המושג "ארים" שייך לשבטים הודו-אירניים והוא נשתמר בכתבים כגון הוודות והאבסטה. אצל האיראנים המושג נשאר גיאוגרפי. כך למשל במסכת המאוחרת של אבסטה "וונדידאד" נטאן ש"אריין-וודג'ה" הייתה מולדת הראשונים של האיראנים והרוח הרעה הפכה אותה לקרה מדי. ישנן ספקלציות רבות היכן זה אמור היה להיות - החל מצפון קזחסטאן ועד לאיזור נובורוסיה של היום. ואילו בטקסטים ההודיים המוקדמים המושג הינו אתני. ע"פ אותם הטקסטים הארים הינם השבטים שפלשו לצפון הודו. מאוחר יותר המושג קיבל משמעות אתית: "ארי" = "אציל". כך למשל "ארבעת האמיתות האציליות" של בודדהיזם במקור הינם "ארבעת האמיתות האריות". מאחר ובודהיזם הינה דת בינלאומית שלא מבדילה בין הגזעים, אין במושג זה שום ניכוח אתני. מיותר גם לציין שבתקופה בה האמיתות הללו נוסחו בצפון הודו, האבות של הגרמנים הסתתרו אי-שם ביערות הסקנדינביה הקרה ויתכן מאוד ששפתם לא הייתה שונה מהותית משפתם של האבות של הסלאבים.

איני יודע מהו "היבט גזעי"

היבט אתני כולל את כל מה שקשור עם הזדהותו של אדם עם אתנוס מסוים.
אתנוס, לצורך העניין, הוא סך כל האנשים שמזדהים עם קורפוס מסוים של טכסטים: שפה, מנהגים, אגדות וכדומה.
אני, למשל, מזדהה עם האתנוס היהודי. אני רואה עצמי כצאצאם של אברהם, יצחק, יעקב ויהודה.
זה בכלל לא משנה אם ארבעת אלה התקיימו במציאות באותו אופן שבו אני קיים בה.
מה שחשוב הוא, שאני משייך עצמי לקבוצת האנשים שמזדהים כצאצאים שלהם.
&nbsp
המונח "גזענות" נגזר מהשקפת עולם שאיני שותף לה, ואשר מחלקת את המין האנושי לגזעים.
אבל המונח השתרש, ואיני רואה טעם להתעקש על החלפתו במונח אחר ("צבע-עורנות", למשל).
&nbsp

TaL53

New member
אוף- אפס ביחסי אנוש

מכסי, סוף סוף ראיתי את הסרט. בהחלט שווה צפייה.
&nbsp
לגבי אותה שאלה ששאלת אז (האם אירינה מייצגת משהו) - לא חושב שהדברים קשורים. הדמויות שם לא מייצגות מגזר מסויים אלא את החוויה הצבאית-ג'ובניקית בכללותה. לכל אחת שם יש מעלות טובות ורעות שנולדו מכורח המציאות והאופי. גם בשיחה בין הבנות שכל אחת אמרה מתי היא שכבה בפעם הראשונה ואז הייתה ההערה לגבי אירנה "חשבנו שהרבה קודם" לא היה בעל פן גזעני, שיחות כאלה מנהלות כל הבנות וברור שגם בסיטואציה הזאת טבעי שינפחו את הנתונים כמו כל בנות הטיפש-עשרה ולכן גם ההערה- יותר כעקיצה מאשר משהו עמוק.

נחמד לדעת

נחמד לדעת שנהנית מהסרט,
נחמד לדעת שאתה עוד זוכר את השאלה שלי,
והכי נחמד לדעת שלא מצאת בו עלבון למגזר.
ברם, אתה באופן כללי לא מאלה שמוצאים עלבון למגזר בכל טכסט עברי שמתייחס אליו,
ודווקא עניין אותי לשמוע מאחד מאלה שכן

&nbsp

TaL53

New member
יש מספיק עלבונות

בתקשורת, כולל כאלה שלטענתך אין מה להעלב מהם (ע"ע גדעון לוי) אבל במקרה הזה לא ראיתי סיבה כזאת (יכול להיות שיש...).
&nbsp
&nbsp

TaL53

New member
המונח אנטישמיות נולד בקונטקסט מסויים

והוא אף פעם לא כוון נגד מי שלא יהודי. לכן מי שטוען שגם שנאה לערבים זאת אנטישמיות פשוט עושה תרגיל סמנטי שטחי ולא כ"כ מוצלח.
&nbsp
מצד שני דווקא הכללת גורמים רבים במרכיב "גזענות" לא רק שלא מרוקן את המונח אלא אף מחזק אותו. ההסבר הוא פשוט- גזענות כיום הפכה למונח טאבו, במיוחד בעולם המערבי ולכן אם רוצים להילחם בכל מיני תופעות כמו אפליה על בסיס אתני/דתי/צבע צריך להתייחס למונח בהיבט הרחב כדי שלא יבואו כל מיני חכמולוגים ויטענו "אני לא גזען, אני רק לא אוהב יהודים". כמובן שהצד השני של המטבע הוא הכללה רחבה מדי ואז המושג והמאבק מאבדים מערכם.

נראה שנצטרך להסכים שלא להסכים.

אני פחות מודאג מאלה שיגידו "אני לא גזען, אני רק לא אוהב בעלי עור כהה משלי", כי אלה, אולי להם לא ברור מה הם, אבל לכל הסובבים אותם זה ברור. אני יותר מודאג מאלה שיגידו "אם כל מי שלא אוהב את השונה ממנו הוא גזען, כנראה שכולם גזענים וזה לא כזה נורא".
&nbsp

למעלה