Rush - Moving Pictures 1981

GeForce 5

New member
Rush - Moving Pictures 1981 ../images/Emo26.gif

רבות נאמר על השלישיה המופלאה הזו, אך לא רבים מספיק מכירים אותם ואת החומר שלהם. אני אישית מעדיף את החומר ההתחלתי מהשנים 73-81, לאחר מכן, התקצרו המלודיות, למרות שעדיין לפעמים הם מפתיעים גם אותי.... בחרתי באלבום Moving Pictures, זה לא האלבום המועדף עליי, אך זהו האלבום הנמכר ביותר שלהם ובעצם זה שהביא אותם לתודעה בארה"ב... הכנות נדרשות: סטריאו איכותי, שקט מסביב, ראש פתוח (כל אחד בדרכו...
) וקדימה לדרך...
Tom Sawyer פותחים באגדה הפנטסטית, הבחור טום סוייר מסיפורו של מרק טווין מקבל משמעות חדשה בסיוע הסינתי והבס של Geddy Lee (גדי לוי במקור, הידעתם...
), קולו של הסולן (גם גדי, מי חשבתם?) נשמע טוב וצלול יותר מתמיד. לקראת אמצע הפנטזיה, מזכיר לנו שוב גדי שגיטרת הבס שלו אינה מיועדת לליווי, היא יודעת גם להוביל... ומוחו של טום סוייר ידידנו איננו להשכרה, לא לשום אל או ממשלה, אם התחלתם כמו שצריך אז – Now you got Tom Sawyer's spirit...
Red Barcheta אחרי שכולנו באוירה ההירואית, הגיע הזמן להכניס לראשון ולצאת לסיבוב בבארצ'טה האדומה
של הדוד... זה הזמן להתניע את המנוע של המכונית הזו (מהימים הטובים...), לשמוע את שאגתו ולהתמזג איתה, לעשות "גלגלים" כ"פשע השבועי" שלכם... ולצאת לדרך. הרוח בשיער, מעבירים הילוך ונסחפים עם העצמה, המוזיקה ברקע ו... Alex Lifeson מזכיר לנו למה נולדה גיטרת ה-Paul Reed שלו, ואני רואה אותו בעיניי בהופעה, מתפתל ומתמזג איתה. נוסעים כמו הרוח, התמזגות של האדם והמכונה של פחד ותקווה לקראת תוכנית נואשת, חזרה לחוות הדוד לחלומות מול האח... אחחחחח.
YYZ רבות נאמר על הוירטואוז Neil Peart, מי שלא מכיר, זה המקום להתחיל, כן כן, זה אדם אחד, בהקלטה אחת מול מערכת תופים אחת, מי שלא ראה בהופעה את הקטע הזה, לא ראה הופעה מימיו... הרמוניה מטורפת של גיטרות, בס ותופים שמובילים את כל העסק, אל תתפלאו אם תחזיקו את הראש בנסיון להבין איך לעזאזל הוא עושה את זה, צריך לראות כדי להאמין. קשה שלא לזרום עם הקטע הזה, בגירסא המקוצרת אמנם, אבל מי שישמע בפעם הראשונה מתמכר.
LimeLight Geddy Lee מספר לנו את סיפור חייה של Rush בשיר רגוע יחסית, חיים על הבמה המוארת. אלו שרוצים לחוות את החלום האוניברסלי חייבים לשים בצד את הניכור ולהתחבר לקסם שהוא אבן היסוד בסיפור חיים זה. העולם כולו במה ואנו סה"כ שחקנים, מבצעים ומופיעים ואנו הקהל מחוץ לכלוב המוזהב...
The Camera Eye המדרכות אולי שורצות באנרגיה הלוהטת, אך העיר שלווה בים האלים הזה... לכל המשווים בין rush ל-yes, מגיע הקטע שמוכיח כי הם יודעים לעשות זאת בעצמם ו...הרבה יותר טוב! גלישה בין הפזיזות הנוקשה של רחובות מנהטן של ניו-יורק מובילה אותנו אל הסמטאות היהירות והמתנשאות של ווסטמינסטר, לונדון.
Witch Hunt ברוכים הבאים לציד המכשפות הלילי שלנו, אולי מדבר על השחורים בארה"ב, אולי על גזענות בכלל, מי יודע? בשיר הזה כבר רואים את ההתקדמות של Rush בהמשך שנות ה-80, כמו שאמרתי לא מהמועדפים עליי, אבל כאן עוד בסדר... אנו שופטים מהר, ממהרים לכעוס, איטיים בהבנתנו, בורות, דעות קדומות ופחד הולכים יד ביד.
Vital Signs לסיום, כהרגלם מעבירים לנו rush את תפיסת החיים החדשנית שלהם... נשמתנו העייפה משנה צורה, כולנו צריכים הגבהה למצב הרוח, כולנו צריכים קוטביות הופכית, לכולנו רגשות מעורבים לגבי השיטה, אנחנו צריכים להתעלות מעל לנורמה. אני רק חייב להתנצל בפני הכותבים על התרגום העלוב שלי, ככה זה שמנסים לתת מושג בעברית על פנטזיה קנדית אגדית... אז מי שבאמת רוצה להבין במה מדובר, קדימה לחנויות...
זהו להיום, שיהיה לכולם חג שמח

hells bells

New member
כל הכבוד ידידי,הגדלת לעשות../images/Emo70.gif

להקת מחוננים RUSH. YYZ קטע סולו התופים הגדול ביותר שאני מכיר (להוציא את הסולו של רינגו ב-THE END) מובי דיק טבע בים!!!

GeForce 5

New member
איך אתה מעז../images/Emo35.gif../images/Emo26.gif

להשוות את Neil Peart ל-Ringo
מדובר כאן על שני סגנונות שונים לגמרי, ולמען האמת גם על שתי רמות רחוקות זו מזו אלפי שנות אור... סתאאם, אח שלי,
אם רינגו עושה לך את זה שירווח לך, אני נשאר עם ה-MASTER שלי בכל הנוגע לענייני תופים... שיהיה לך ולכל חברי הפורום פסח שמח ומלא ברוק טוב...

hells bells

New member
כנראה שהייתי צריך להוסיף קריצה.

באמת שאי אפשר להשוות בין ה-"מאסטר" פירט' לבין רינגו האלמותי. למרות שאני לא שייך לאלו המזלזלים ברינגו קשישא. ולדוגמא אני אתן שני שירים בהם תיפופו של האחרון ממש מושלם. הראשון הוא YOU NEVER GIVE ME YOUR MONEY והשני A DAY IN THE LIFE. בשניהם הוא נותן תיפוף מ ש ו ב ח. בכל אופן אני שמח לגלות כאן עוד ועוד חובבים של הלהקה הקנדית המדהימה הזו.

כמו שאמר פעם פול

(ונדמה לי ש G הביאה את הציטוט לכאן לא מזמן): רינגו הוא לא המתופף הכי טוב בעולם, למען האמת הוא אפילו לא המתופף הכי טוב בביטלס

GeForce 5

New member
אני רוצה לראות את רינגו ../images/Emo26.gif

מוצא את עצמו כאן...
שמישהו רק יעז לחלוק עליי...

matanbu

New member
אולי לא המתופף הטוב בעולם

אבל במבט לאחור, איזה "דפיקה" תוסיף לאיזה שיר של הביטלס, שיגרום לו להשמע יותר טוב? אין תו אחד שאפשר להוסיף, הכל במקום. לדעתי לפחות.

בביטלס

לא דפיקה לא תו ולא אקורד מיותרים, יש רק את רבולושיין #9 אבל זה לא קשור לרינגו

GeForce 5

New member
חבר'ה, חבר'ה...../images/Emo26.gif

שלא תבינו לא נכון, אני לא אנטי ביטלס (או רינגו), הביטלס בליבי תמיד, אני לא חושב שהם צריכים מתופף כמו Peart, אבל אני כן...

bibi50

New member
שטויות במיץ,,,,,

למי היה רינגו צריך לדמות ??? תארו לכם איזה יצירתיות שהיתה לו בתפוף של Strawberry הוא הרי יצר סגנון חדש ולא חשוב מה שמקרטני מקשקש !!! תבינו דבר אחד פשוט שלפני רינגו היה כלום אחד גדול. כל המתופפים הגדולים שבאו מאוחר יותר הודו שללא רינגו, מתופף הרוק של היום לא היה נראה כפי שהוא נראה היום. לרינגו לא היו תקדימים וזו גדולתו !!!

למעלה