RSV

RSV

סליחה על הבורות אבל... אני אמא לפג ואין לי מושג... מה זה RSV? אשמח לתשובה.

זה וירוס שלפגים לא מומלץ

לחטוף אותו. RSV = Respiratory Syncitial Virus (או משהו בסגנון). מבוגרים ותינוקות בריאים מקבלים ממנו נזלת וצינון קל, לפגים זה יכול לגרום בעיות נשימה קשות. יש חיסון נגד הוירוס אבל צריך לשלם עליו אם לא עומדים בקריטריונים מסויימים (שבוע/משקל לידה, מחלת ריאות).

RSV ...

וירוס מעצבן שגרם לבת האמצעית שלנו ( דווקא לא פגית ) להזדקק להנשמה בגיל חמישה שבועות . אחותה (הפגית לשעבר ) הביאה מהגן איזה שפעת קלה שלעוללה עשתה הפסקות נשימה . לתינוקות מאד קטנים ופגים זה הרבה יותר מסתם שפעת . אממה החיסון מאד יקר ( בערך 8000 שקלים לזריקה פעם בחודש במשך החורף) וזכאים לו פגים שנולדו לפני 28 שבועות ופגים עם מחלת ריאות כרונית (BPD ) .

אין לי מה להוסיף

למרות שמאוד רציתי. אם תצתרכי טלפון של האחראית במשרד הבריאות- תגידי

דבורי

New member
מתי מגלים שהצינון הוא RSV?

אם יש סיבוכים, האם זה מתפתח מיד או שיכול להיות אחרי זמן? בצלאל מנוזל ומשתעל כבר 3 שבועות. היום אני מביאה אותו (שוב) לרופא, אבל כבר מתחילה להיות מודאגת.

תשובה רחוקה מלהיות מוסמכת

את החיסונים לRSV התחילו בתחילת החודש ולפי מה שהבנתי ה"מגפה" טרם התחילה, כך שאולי זה מרמז שזה לא. אבל חלילה לכם מלהסתמך עלי.... שיהיה לבריאות... אורן

דבורי

New member
תודה!

הרופא היום הרגיע - זה צינון רגיל, הריאות נקיות. מה שלא טוב - לדעתו זה יכול להימשך גם כל החורף... בכל אופן, הוא אמר שאם זה ימשך עוד שבועיים-שלושה צריך לחזור אליו. בינתיים בצלאל מתעורר עם שיעול פעם או פעמיים כל לילה (למרות מכשיר האדים).

למעלה