RSL בעד ונגד

e mordi

New member
RSL בעד ונגד

במצנח האישי שלי אין RSL, יחד עם זאת אני ממליץ לכל צנחן עד רשיון D (כ -200 צניחות) לצנוח עם RSL. צנחנים מעבר לכמות זו של צניחות אמורים כבר להבין את המשמעות של עם או בלי RSL.(כך אני מקווה)זה לא אומר שצנחנים עם פחות צניחות לא מבינים את המשמעות, ההבדל הוא בנסיון. כשאני צונח צניחת טנדם למשל אני מרגיש טוב עם זה שיש לי RSL ועוד יותר טוב כשיש SKYHOOK RSL. יש מי שחושב שלצנוח עם RSL /S.H RSL כשיש מצלמה על הראש זה לא חכם ויש מי שחושב אחרת. תומר ידידי יותר צנחנים פתחו רזרבי מאוחר מידי כי ניסו להתייצב לאחר ניתוק והיו כאלה שפתחו ממש אבל ממש מאוחר וגם כאלה שלא. ההמלצה העיקרית שלי היא תפתחו גבוה. אם אין לך RSL יהיה לך זמן להתייצב אחרי ניתוק
אם יש לך RSL יהיה לך זמן לפתוח פיתולים
RSL לא בהכרח יגרום לפיתולים ברזרבי וההפך. ראיתי לא מעט ניתוקים עם RSL תוך כדי סחרור בהם הרזרבי נפרש ללא פיתולים. אם אתם נוהגים לפתוח מצנח נמוך ונתקלתם בתקלה תוותרו על נסיון להתייצב, זה יכול להציל אתכם. ואם אתם בד"כ פותחים גבוה אז ממש תזהרו כי את התקלה אתם תפגשו בדיוק בצניחה שבה פתחתם נמוך (מרפי המנייאק) כי .... ואני מסכים עם יובל. ניתן למצוא פרטים לגבי SKY HOOK RSL באתר של RWS www.relativeworkshop.com שמיים כחולים מורדי

לי פתרת את הדילמה - כן RSL !

מעדיף פיתולים ברזרבי (מאמין שלא בהכרח) על: 1. נסיונות התייצבות עד לגובה פתיחה נמוך ומאוחר מדי. 2. מצב בו לא אהיה מסוגל כלל למשוך את ידית הרזרבי. הוידאו של הניתוק של אדיר, עם פיתולים ברזרבי, יכול לערער כל עמדה, אולם זו בחירתי. (לעת עתה...).

HaimH

New member
לא ברור ../images/Emo35.gif

מה המצב צביקה? כן RSL אבל עדיף SKYHOOK RSL. לא כל כך הבנתי את טענה מס' 2 שלך: "מצב בו לא אהיה מסוגל כלל למשוך את ידית הרזרבי" מה זאת אומרת לא תהיה מסוגל למשוך את ידית הרזרבי ? האם תהיה מסוגל למשוך את כרית הניתוק (שהיא בהרבה יותר קשה למשיכה) אך לא תהיה מסוגל למשוך את ידית הרזרבי ?, אנא הסבר. שמיים כחולים לכולם. חיים.

tomerg

New member
RSL

במקרה שלי לא היתה לי אפשרות לפתור את התקלה, רק לנסות לבעוט לאיזשהוא כיוון.(כמות פיתולים כזהת שלא יכולתי להרים את הראש כדי לראות לאיזה כיוון לבעוט) הייתי מעדיף לפחות לקבל את ההזדמנות למנוע את התקלה ולא לחקות למזל שיפתור לי אותה...בגובה של 400 רגל כל מי שראה את הסרט שלי (שכבר נמחק, בטעות) יגיד שתקלה כזאת במצנח רזרבי לא משאירה מקום לספק! אינני ממליץ להסיר\להתקין RSL כי ההחלטה היא אינדיבידואלית אבל לגבי עצמי וכמובן חברי שצפו במקרה ב-Live אין שום ספק ליכולות ההרסניות של RSL בחופות HP .

e mordi

New member
עלה בדעתך

שאולי בזכות ה RSL נשארו לך אותם 400 רגל לניהוג המצנח הרזרבי עד לנחיתה. בוא נגיד שלא היה לך RSL באותו ארוע שציינת, ניתקת את המצנח התייצבת על הבטן פתחת מצנח רזרבי ואז אתה מגלה את אותם פיתולים, מה אז? אני בטוח שהיית "מבזבז" הרבה יותר מ 400 רגל מהניתוק ועד לפתיחת הרזרבי. יתכן ובמקרה שלך ל RSL היה חלק בפיתולים אבל גם יכול להיות שלא. אני לא מבקר את ההחלטה שלך ואני לא חושב שיש לי את הזכות לבקר אותה. אני חושב כמוך הסרה/התקנה של RSL היא החלטה אינדבדואלית. קצת הגזמת בקביעה שלRSL יכולות הרסניות בחופות HP מה גם ש DIABLO (אם זהיתי נכון) לא יותר HP מסייבר 2 (מהמקרה של חיים) פיתולים ברזרבי בפתיחה יציבה זה לא מדע בדיוני מורדי

tomerg

New member
תמונות

באחת התמונות ששמתי פה רואים את מד הגובה שמראה שניתקתי ב 2400 רגל מה שמשאיר מספיק זמן להתייצב ולפתוח רזרבי בעל סיכויי שרידות גבוהים בהרבה. משך הטיפול בתקלה היה כ-2000 רגל עד לחופה רזרבית פרושה, זמן מספיק ארוך בשביל לחשוב הרבה. מה גם שדיאבלו מסתבר כמצנח מאד לא יציב בזמן תקלה... הצידוק היחיד לדעתי הוא שעדיף להמנע מתקלה אפשרית במצנח הרזרבי, תקלה אשר אי אפשר להפטר ממנה (ניתוק?) אלא רק לנסות לפתור אותה. אבל כמו שציינת אין פה כפיית דיעה אלא רק הבעתה. ואלו שצריכים לקחתה בחשבון הם רק אנשים אשר מבינים גם את הצד השלילי בהחלטה על ניתוק RSL ולא חניכים או בעלי חופות מלבניות גדולות שלא חשופים כמעט לסיכון או ששיקול הדעת לא נתון בידיהם. פיתולים ברזרבי זה סרט אימה תומר

Kobi Israeli

New member
חשוב מאוד

בעיני הדיון הזה אינפורמטיבי ומאוד מסייע. ניתן לראות כי אין תשובה חד משמעית והנושא מורכב ותלוי בניסיון הצנחן בסוג התקלה ובפרמטרים נוספים כמו יש/אין מצלמה וכו'. יש יותר נתונים. כל אחד יעשה את החשבון שלו ויחליט. יש תפיסות אחרות שלא הובאו לכאן עדיין, כמו התפיסה של רוי ריטר שחשוב לשמוע אותה. רוי ? מה שעוד ניתן לראות שהציוד הולך ומשתכלל ובכל פעם מתגברים על בעייה נוספת. זה אומר שני דברים מרכזיים: 1. צניחה חופשית תהפוך להיות עם הזמן יותר בטוחה או ליתר דיוק פחות מסוכנת. 2. נצטרך להחליף ציוד בתכיפות רבה יותר...

danmordechay

New member
שאלה לגבי skyhook

יש לי מיראג' ואני יודע שבנתיים רק ל RWS יש Skyhook לקונטיינרים שלהם. מה איתנו? מה קורה עם מי שיש לו קונטינרים של חברות אחרות?

noamk

New member
כמובן שכדי לקבל Skyhook

עדיף להחליף רתמה ולא מצנח.

למעלה